Kanadskí konzervatívci sa snažia získať podporu pre návrh zákona zakazujúceho digitálnu menu centrálnej banky

Kanadskí konzervatívci sa snažia získať podporu pre návrh zákona zakazujúceho digitálnu menu centrálnej banky

Kanaďania: Pošlite naliehavú správu zákonodarcom s výzvou, aby zastavili Trudeauov ‘Online Harms Act’

Kanadská Konzervatívna strana sa snaží získať podporu pre návrh zákona, ktorý by federálnej vláde úplne zakázal vytvoriť digitálnu menu centrálnej banky (CBDC) a umožnil by, aby sa ako preferovaný prostriedok na vyrovnanie dlhov zachovala hotovosť.  

Návrh zákona, nazvaný Rámcový zákon o prístupe k hotovosti a jej používaní alebo návrh zákona C-400, je sponzorovaný konzervatívnym poslancom Tedom Falkom a už v júni 2024 prešiel prvým čítaním. V súčasnosti čaká na svoje druhé čítanie.  

Podľa Falka je pre “milióny Kanaďanov, ” najmä “zraniteľných ľudí v našej populácii, ” používanie “fyzickej hotovosti nevyhnutné pre každodenný život.” 

“Rovnako charitatívne organizácie, komunitné organizácie a vzdialené komunity sa spoliehajú na hotovosť pri dosahovaní svojich záslužných cieľov,” povedal, keď hovoril o svojom návrhu zákona. 

“Napokon, vo svete, kde vlády, banky a korporácie čoraz viac porušujú práva Kanaďanov na súkromie, hotovosť zostáva jedinou skutočne anonymnou formou platby.” 

Podstatou návrhu zákona C-400, ak by bol prijatý, by bolo umožniť vytvorenie národného rámca, ktorý by zabezpečil, aby Kanaďania mali vždy prístup k hotovosti a mohli ju používať. Zároveň by zmenil a doplnil kanadský’zákon o mene, aby obmedzil možnosť súčasného ministra financií’náhle vydať výzvu, aby boli stiahnuté všetky bankovky. Nakoniec by sa návrhom zákona zmenil a doplnil zákon o Kanadskej banke, aby sa jej zakázalo vytvárať akúkoľvek formu digitálneho dolára.  

Návrh zákona tiež vyzýva na hľadanie spôsobov, ako “motivovať podniky a veriteľov, aby prijímali platby v hotovosti,” ako aj na “odstránenie prekážok a demotivácií v súvislosti s darmi poskytovanými v hotovosti neziskovým a spoločenským organizáciám bez toho, aby bolo ohrozené úsilie o obmedzenie prania špinavých peňazí, podvodov a iných finančných trestných činov.”  

Ako už predtým informovalLifeSiteNews, drvivá väčšina Kanaďanov chce, aby vláda a Kanadská centrálna banka (BOC) “nechali hotovosť na pokoji” a nepokračovali vo vytváraní takzvaného “digitálneho dolára.”Spätná väzba prišla po tom, ako BOC spustila verejný prieskum s cieľom zistiť, aký majú Kanaďania’vkus na digitálny dolár. 

Vzdor návrhu zákona predloženému parlamentu a prieskumu, ako už skôr informoval LifeSiteNews, BOC už pokročila v podávaní ochrannej známky na “digitálny” dolár. 

Líder konzervatívcov Pierre Poilievre už predtým prisľúbil, že ak bude v nasledujúcich voľbách zvolený za premiéra, bude zastaví akékoľvek zavedenie “digitálnej meny” alebo povinného “systému digitálnych ID”. 

Až pred týždňom zverejnil na X príspevok o ochrane “hotovosti.  

“Zakážte digitálnu menu centrálnej banky, chráňte svoju slobodu používať hotovosť a dostaňte vládu z vašej peňaženky. S hrdosťou podporujem @MPTedFalk‘zdravý rozum konzervatívneho návrhu zákona C-400 na ochranu súkromia &slobody Kanaďanov,” Poilievre napísal.  

Digitálne meny sú niektorými vládnymi predstaviteľmi označované za budúcnosť, ale ako LifeSiteNews predtým informovali, mnohí odborníci varujú, že takáto technológia by v konečnom dôsledku obmedzila slobodu a používala by sa ako “nástroj kontroly” voči občanom podobne ako v Číne’rozšírený systém sociálneho kreditu.

Významní odporcovia CBDC dôrazne presadzujú, aby občania používali hotovosť vždy, keď je to možné, a bojkotovali podniky, ktoré neprijímajú platby v hotovosti, ako prostriedok na spomalenie zavádzania CBDC.

Kanaďania: Pošlite naliehavú správu zákonodarcom s výzvou, aby zastavili Trudeau’‘Online Harms Act’