82 neočkovaných zdravotníckych pracovníkov vyhralo arbitrážny spor proti nemocnici, ktorá ich prepustila

82 neočkovaných zdravotníckych pracovníkov vyhralo arbitrážny spor proti nemocnici, ktorá ich prepustila

Kanadský arbiter rozhodol, že jedna z popredných nemocníc v krajine musí odškodniť 82 zdravotníckych pracovníkov, ktorí boli prepustení po tom, ako odmietli podstúpiť očkovanie COVID.

Rozhodnutie, ktoré vydal 12. augusta torontský arbiter John Stout, sa týka 82 zdravotníckych pracovníkov, ktorí pracovali pre William Osler Health System (WOHS). Štyridsať z nich bolo prepustených “s uvedením dôvodu” za to, že sa nenechali očkovať COVID, a 42 bolo suspendovaných. Zastupuje ich Kanadský odborový zväz verejných zamestnancov (CUPE).

Politika očkovania proti COVID’zavedená v roku 2021 nariadila všetkým pracovníkom absolvovať aspoň dve očkovania proti COVID ako podmienku výkonu práce.

Stout vo svojom rozhodnutí uviedol, že zamestnancov bolo možné prepustiť za to, že sa nenechali očkovať, a povedal: “Nie je prekvapujúce, že arbitri zistili, že požiadavka byť očkovaný proti COVID-19 v zdravotníckom zariadení je primeraná.”

Dodal však, že “v súvislosti s dôsledkami pre zamestnancov, ktorí sa rozhodli nenechať sa zaočkovať alebo nezverejniť svoj očkovací status, sa neobjavil žiadny arbitrážny konsenzus.”

Stout napísal, že “na základe veľmi jedinečných okolností v spoločnosti WOHS konštatujem, že sťažovatelia v tejto veci dostali výpoveď z oprávneného dôvodu. Zamestnanci sa rozhodli nenechať sa zaočkovať, v dôsledku čoho neboli primerane dostupní na pracovisku, čo minimálne vážne a negatívne ovplyvnilo pracovný pomer.”

Stout však tiež rozhodol, že nemocnica musí prepusteným a suspendovaným zamestnancom vyplatiť mzdu, pretože sa rozhodli nepodriadiť mandátu spôsobom, ktorý nemal “zlý úmysel.”

“To znamená, že jednotliví sťažovatelia boli uvedení do omylu a ich správanie nemalo žiadny zlý úmysel,” napísal.

“Zákon o štandardoch zamestnanosti (ESA) stanovuje, že ak sa konanie zamestnanca’nevyrovná ‘úmyselnému pochybeniu, neposlušnosti alebo úmyselnému zanedbaniu povinností, ktoré nie je triviálne,’ bude mať nárok na ukončenie pracovného pomeru a odstupné.”

Stout uviedol, že nemocnica zamietla sťažnosti pracovníkov’a “zastávala stanovisko, že jednotliví sťažovatelia boli riadne prepustení z oprávneného dôvodu a nemajú nárok na výpoveď a odstupné podľa zákona o pracovných štandardoch (ESA).”

Pretože sa záležitosť nepodarilo vyriešiť prostredníctvom mediácie, postúpila na rozhodcovské konanie.

Stout nakoniec rozhodol takto: “Zistil som, že jednotliví sťažovatelia, s ktorými nemocnica ukončila pracovný pomer, majú nárok na ukončenie pracovného pomeru a odstupné podľa ESA.”

“Preto sa spoločnosti WOHS nariaďuje, aby týmto sťažovateľom poskytla výpoveď a odstupné podľa ESA, ak je to vhodné. Sťažnostiam sa čiastočne vyhovuje v rozsahu uvedenom v tomto náleze.”

Rozhodcovské pojednávanie sa konalo 7. augusta a zúčastnili sa ho vysokopostavení zamestnanci WOHS aj CUPE, ako aj právni zástupcovia oboch strán.

Drakonické mandáty COVID, vrátane tých, ktoré sa týkajú experimentálnych mRNA vakcín, zaviedla provinčná progresívno-konzervatívna vláda provincie Ontário za vlády premiéra Douga Forda a federálna liberálna vláda premiéra Justina Trudeaua.

Mnoho nedávnych rozsudkov má prešli v prospech tých, ktorí v prospech tých, ktorí rozhodli sa nenechať sa očkovať a boli v dôsledku toho prepustení.

Odstrelenie mRNA bolo spájané s množstvom negatívnych a často závažných vedľajších účinkov u detí. Tieto injekcie majú tiež spojenie s bunkovými líniami získanými z&nbsppotratených detí. V dôsledku toho ich mnohí katolíci a ďalší kresťania odmietli užívať.