Motor schopný dosiahnuť rýchlosť svetla..

Motor schopný dosiahnuť rýchlosť svetla..

Ponderolet alebo antigravitačný „letúň“, motor teoreticky schopný dosiahnuť rýchlosť svetla, zostrojil v roku 1996 v Rusku Gennadij Fedorovič Ignatiev, fyzik z Krasnojarska, ktorý viedol úrad pre raketový a vesmírny dizajn (CKB „Geofyzika“ ), akademik a autor mnohých dodnes „tajných“ vynálezov.

Koncom 90. rokov založil Ignatiev v rodnom Krasnojarseku laboratórium, ktoré sa zaoberalo zaujímavým a známym fenoménom – Umov-Pojntingovým efektom. Jeho podstatou je, že antigravitačné sily vznikajú interakciou magnetických a elektrických polí. Profesor Umov koncom 19. storočia zaviedol koncepciu energetických tokov elastických telies a o niečo neskôr Pojnting doplnil tieto štúdie o elektromagnetické interakcie.

Vektor elektrického poľa vzhľadom na siločiary magnetického poľa je 90°, takže médium môže byť deformované. Rotácia deformovanej oblasti v priestore vytvára tok energie smerujúci k vektoru Umov-Pointing. Polia sa prekrývajú, okolité éterické prostredie reaguje a objavuje sa hnacia sila, ktorá mení hmotnosť zariadenia.

V roku 1996 na konferencii v Petrohrade Ignatiev predstavil správu o vývoji experimentálneho modelu nového motora s využitím „starých princípov“, ako rád hovoril.

Štvormetrová inštalácia bola schopná vytvoriť zdvíhaciu silu 60 Newtonov na zdvihnutie bremena s hmotnosťou 6 kilogramov. Zároveň spotreboval 10 kW elektrickej energie na napájanie cievok. Ponderolet vytvoril rotujúce elektrické pole 10 kV/m plus intenzitu magnetického poľa.

S odhadovanou veľkosťou asi štyridsať metrov a zdvíhacou silou tristo kilogramov mohla inštalácia lietať. Dizajn potreboval silný zdroj energie a Ignatiev veril, že svoj vynález vylepší.

Gennadij Fedorovič sa nikdy netajil svojím výskumom. V jeho laboratóriu boli na stenách zavesené schémy, nákresy a vysvetlenia fungovania mechanizmu. Nikdy sa tiež netajil tým, že mnohé nápady prevzal od Nikolu Teslu – dokonca aj cievky umiestnené na koncoch zariadenia sú Teslovými cievkami.

Ako mnohí vynálezcovia, aj Ignatiev zaplatil za svoj výskum. Z ústavu ho pre nevedeckú činnosť vyhodili a zvláštnou zhodou okolností mu zomrela rodina a potom aj on sám…

Preložil: OZ Biosféra www.biosferaklub.info



Post Views:
46