Odborník: Americké spravodajské služby využívajú psychologickú akciu s cieľom zmariť Trumpa a podkopať demokraciu

Odborník: Americké spravodajské služby využívajú psychologickú akciu s cieľom zmariť Trumpa a podkopať demokraciu

V ohromujúcej sérii verejných výkladov poukázala popredná národná autorita v oblasti tajných vládnych kontrolných taktík na nápadnú podobnosť medzi “prácou na podporu demokracie” vlády USA”po celom svete a domácimi vládnymi snahami, ktoré sa intenzívne snažili zmariť prezidentský úrad Donalda Trumpa”a jeho minulú a súčasnú kandidatúru.

Mike Benz, výkonný riaditeľ Nadácie pre slobodu online, vystrelil do národného povedomia po svojom zemetrasúcom rozhovore s Tuckerom Carlsonom o vládnej cenzúre každého, kto sa vymyká preferovaným naratívom kontrolných pánov na americkom ministerstve vnútornej bezpečnosti, FBI, CIA, ministerstve obrany a ministerstve spravodlivosti. Poukázal na to, že tieto agentúry v súčinnosti s Národným výborom Demokratickej strany, národnými dedičnými médiami, mimovládnymi organizáciami a ďalšími zainteresovanými stranami usilovne pracujú na tom, aby zbavili konzervatívcov práv s cieľom pretvoriť Ameriku na niečo, čo by sa dalo najlepšie opísať ako prebudená neomarxistická krajina.

Zjednodušene povedané, mocné vládne agentúry, ktoré predtým pracovali na manipulácii – a niekedy aj na zvrhnutí – zahraničných vlád s cieľom dosadiť priateľskejšie “demokratické” vlády, rozšírili svoje poslanie a zamerali sa na to, čo vnímali ako vážnu domácu hrozbu pre svoju moc a kontrolu:

V mene “záchrany demokracie” sa naši predtým navonok zameraní “vládni toppleri” zamerali na manipuláciu domácich záležitostí. Obrátili demokraciu a pošliapali ju, aby dosiahli to, čo má vláda USA výslovne zakázané.

“Celá snaha po voľbách v roku 2016,”povedala Benzová Carlsonovi vo februári,“bola úplne obrátiť všetko, čo sme označili za základy demokratickej spoločnosti, aby sme sa vysporiadali s hrozbou slobody prejavu na internete.”

“V podstate povedali: ‘Musíme predefinovať demokraciu z toho, že ide o vôľu voličov, na to, že ide o posvätnosť demokratických inštitúcií,’” vysvetlil Benz.

“A kto sú tie demokratické inštitúcie?“” spýtal sa.““Ach, sme to my! Je to’armáda, je to’NATO, je to’MMF a Svetová banka. Sú to mainstreamové médiá, sú to mimovládne organizácie. A samozrejme, tieto mimovládne organizácie sú z veľkej časti financované ministerstvom zahraničných vecí alebo IC (spravodajskou komunitou),” pokračoval

“Sú to v podstate všetky elitné ustanovizne, ktoré boli ohrozené nárastom domáceho populizmu,” povedal Benz, keď zhrnul zdôvodnenie deep state’pre cenzúru konzervatívne orientovaných Američanov a zároveň robil všetko možné, aby zmaril ich vôľu pri volebných urnách.

Prekrútili a zmrzačili význam demokracie a “vyhlásili svoj vlastný konsenzus za novú definíciu demokracie.”

Inými slovami, spochybňovanie mainstreamových médií alebo činnosti DHS, FBI, CIA, ministerstva obrany, ministerstva spravodlivosti sa teraz považuje za útok na samotnú demokraciu.

Psychologická manipulácia

Dusenie konzervatívnych hlasov a hlasov America First prostredníctvom pochybných zákulisných snah o cenzúru vedenú vládou je však len súčasťou širšej stratégie, ktorej cieľom je pretvoriť Ameriku na niečo, čo sa dá ironicky označiť len ako totalitný štát v mene zachovania demokracie.

Táto masívna tajná snaha robí z aféry Watergate prezidenta Richarda Nixona’v porovnaní s ňou len zádrheľ v dejinách USA.

Taktika psychologickej manipulácie, ktorú naďalej používa proti Američanom ich vlastná vláda, je mrazivá do špiku kostí, urážkou založenia nášho národa a vážnym nebezpečenstvom pre to, čo kedysi bolo slobodnou krajinou.

Na príklade príručka CIA zostavená v roku 1983 s cieľom vyškoliť agentov pôsobiacich v zahraničí, ako organizovať pouličné nepokoje v cudzích krajinách a prinútiť ich, aby sa zmenili na násilné, pričom manipulujú civilné obyvateľstvo, aby podporilo výtržníkov, Benz ilustruje, ako sa táto taktika teraz používa na podkopávanie demokracie v USA.USA s cieľom zachovať moc a autoritu hlbokého štátu.

Benz prečítal z príručky:

Náš tím psychologickej vojny musí vopred vytvoriť nepriateľský mentálny postoj cieľových skupín, aby v danom okamihu mohli premeniť svoj hnev na násilie a dožadovať sa svojich práv, ktoré im režim odoberie.

Inými slovami, “Urobiť tieto skupiny etnických menšín takými naštvanými na svoju vládu vo všeobecnom zmysle, že kedykoľvek stlačíme spúšť, premenia tento všeobecný hnev na fyzické násilie voči štátu, ktorý chceme zvrhnúť,” vysvetlil.

Práve takýto spúšťač bol “zacvaknutý” počas prezidentskej kampane v USA v roku 2020, keď sa rozrástli rady aktivistov Black Lives Matter a protestujúci zaplavili ulice miest po smrti Georgea Floyda.

“V USA máme doslova štandardný operačný postup. vláde radikalizovať a štvať skupiny rasových menšín vo všeobecnom zmysle proti spoločnosti, aby pri správnom politickom spúšťači mohli tieto rasové skupiny obrátiť na zvrhnutie Trumpovej administratívy,” vysvetlil.

A mohlo’to byť horšie.

Rosa Brooksová, vysoká úradníčka Obamovho Bieleho domu s modrým odznakom CIA, “zvažovala, že urobí presne toto, ak Trump vyhrá voľby v roku 2020, vrátane robenia láskavostí a podplácania organizácie Black Lives Matter, aby tento hnev premenili na násilie a na rentiérstvo proti Trumpovmu režimu.”

Príručka CIA z roku 1983 vysvetľovala svojim operátorom v teréne:

Zavedení občania – lekári, právnici, podnikatelia, učitelia atď. – budú spočiatku verbovaní ako “sociálni križiaci” v typicky neškodných hnutiach v oblasti operácie. Keď sa im odhalí ich “angažovanosť” v tajnej organizácii, vyvíja to na nich psychologický nátlak, aby mohli byť využití ako “vnútorné kádre” v skupinách, ku ktorým už patria, alebo v skupinách, ku ktorým by mohli vstúpiť.

Potom postupným a zručným procesom dostanú inštrukcie v technikách presviedčania na ovládanie cieľových skupín, ktoré budú podporovať našu demokratickú revolúciu. Systém kontroly buniek izoluje jednotlivcov od seba navzájom a vo vhodnej chvíli sa ich vplyv využije na spojenie skupín do jednotného národného frontu.

Od mája do novembra 2020 boli profesionáli v mnohých rôznych spoločenských sektoroch v skutočnosti šikovne nasmerovaní k solidarite s BLM.  Benz zopakoval:

S mnohými výnimkami dokonca každá športová organizácia, tím a hráč najvyššej ligy ohli kolená pred BLM. Prominentní americkí športoví hrdinovia sa ochotne podrobili verejnému vykastrovaniu.

Podnecovanie násilia prostredníctvom manipulácie

Vládni agenti “najímajú zločincov, aby manipulovali pokojné protesty s cieľom zmeniť ich na násilné” poznamenal Benz, pričom sa mu vynorili obrazy zo 6. januára a podozrenia z infiltrácie FBI a CIA a podnecovania násilia a vniknutia na územie Kapitolu USA v ten deň.

Benz parafrázoval príručku CIA z roku 1983:

Kontrola masových zhromaždení na podporu hnutí odporu sa uskutočňuje interne prostredníctvom tajného komanda, telesných strážcov, poslov, iniciátorov incidentov, nosičov plagátov (používaných aj na vydávanie signálov) a vykrikovačov hesiel, ktorí sú pod kontrolou vonkajšieho komanda.

“A prosím vás, nech už urobíte čokoľvek, nemyslite na všetko, čo viete o 6. januári!“ ” povedal Benz so širokým úsmevom.

“Hovoria o tom, že sa pripraví pokojný protest, a potom sa pokojný protest zmení na násilný, pretože federálny agent alebo federálny informátor – t. j, niekto, kto je súčasťou malej skupiny potrebných agitátorov – priamo alebo nepriamo spolupracujúcich so CIA alebo odrezkom CIA,” vysvetlil.

Iniciátori incidentov, ktorí sa usadili na proteste, spôsobujú eskaláciu násilia. Ide o malé bunky alebo jednotlivcov, ktorí sa miešajú s protestujúcimi, o ktorých všetci predpokladajú, že sú len normálnymi jednotlivcami konajúcimi na vlastnú päsť.

Inými slovami, CIA za peniaze daňových poplatníkov manipuluje milióny ľudí — v ktorejkoľvek krajine na Zemi, vrátane doma v USA – “aby ich psychicky posadla hnevom proti vlastnej vláde … a potom tento hnev nasmerovala do fyzického násilia, ktoré si vo vlastnej mysli ospravedlňujú vďaka hnevu, ktorý im vliala CIA.”

“Použitím taktiky sily 200 až 300 agitátorov možno vytvoriť demonštráciu, na ktorej by sa mohlo zúčastniť 10 000 až 20 000 ľudí,” predpovedá príručka CIA z roku 1983 a ponúka pohľad na to, čoho bol národ svedkom počas mnohých protestov BLM v roku 2020 aj počas pro-trumpovského zhromaždenia 6. januára 2021.

V prvom prípade malo násilie na protestoch BLM zastrašiť a získať podporu a zároveň zahanbiť a podsunúť vinu nečernošským Američanom; v druhom prípade malo vytvoriť negatívnu verejnú mienku o Trumpových stúpencoch ako o nebezpečných “vzbúrencoch”, ktorí sú nepriateľmi demokracie.

“Takto vyzerá práca psyops,” povedal Benz. “Sadenie falošných správ … vytváranie a šírenie a zabezpečovanie záväzkov zo strany médií na šírenie dezinformácií CIA, Pentagónu a ministerstva zahraničných vecí.” Zvyšok je udržiavanie “rent-a-riot” kapacít a ich spúšťanie v prípade potreby.

“Takto”sa dosiahne prechod moci.”