Harrison Butker kritizuje kardinála Cupicha za to, že počas výzvy na DNC nespomenul Ježiša

Harrison Butker kritizuje kardinála Cupicha za to, že počas výzvy na DNC nespomenul Ježiša

Pomôžte sponzorovať billboard ‘Kristus je kráľ’: Cupicha za jeho politicky korektnú modlitbu na tohtoročnom Národnom zhromaždení Demokratickej strany (DNC). 

V pondelok Cupich začal tohtoročné stretnutie, na ktorom sa opakovane zdôrazňovalo, že Demokratická strana bezvýhradne podporuje zabíjanie nenarodených detí, invokáciou.  

Na začiatku svojho príhovoru Cupich najmä neurobil znamenie kríža. Taktiež nespomenul sväté meno Ježiš. Jeho pektorálny kríž rovnako zostal skrytý zastrčený vo vrecku kabáta mimo dohľadu poslucháčov. 

Cupich pokračoval v reči o prekonávaní rozdelenia, pričom predniesol prázdne frázy o ľudskej dôstojnosti. Nakoniec sa mu nepodarilo presvedčiť svojich poslucháčov o potrebe obrátenia sa ku Kristovi a o tom, aby prestali podporovať politiku, ktorá vedie duše do pekla. 

Butker je v súčasnosti na tréningovom kempe s tímom Kansas City Chiefs, ktorý sa stal šampiónom Super Bowlu. V stredu v príspevku na X pokarhal Cupichove’slabé poznámky. 

“Amerika potrebuje viac Ježiša, nie menej,” tvrdil. “Potrebujeme, aby naši pastieri nebojácne viedli a nebáli sa ohlasovať, že Kristus je Kráľ. Začína sa to tým, že biskupi budú odvážne nosiť svoj pektorálny kríž mimo svojho saka.” 

Butkerovu’ostrú kritiku umocnil emeritný biskup z Tyleru v Texase Joseph Strickland, ktorý ho pochválil na X. 

“Amen Harrison, vďaka za to, že si hlasom pre Krista. Dúfam, že inšpiruješ ďalších pastierov, aby robili SVOJU prácu a hovorili Kristovu pravdu namiesto toho, aby robili kompromisy a boli prítulní k svetu.”  

Cupich’s modlitba bola ostro kritizovaná katolíkmi na celom svete. Arcibiskup Carlo Maria Vigano povedal “že škandalózna podpora Blase Cupicha a heretických ultraprogresívnych jezuitov v prospech Harrisa a Walza a radikálnej ľavicovej agendy prebudenia potvrdzuje krvavý pakt medzi globalistickým Deep State a bergogliánskou Deep Church.” 

Sám Strickland pôvodne povedal, “nikdy nebudeme mať mier, kým sa nevrátime k Bohu a nebudeme rešpektovať život. Prítomnosť kardinála’je premárnenou príležitosťou vyzvať Demokratickú stranu, aby sa vrátila z priepasti.” 

Cupichove’výroky stáli v protiklade k invocation, ktorú minulý mesiac predniesol arcibiskup Jerome Listecki na republikánskom národnom konvente. 

Aj keď Listecki, ktorý dohliada na arcidiecézu Milwaukee, neurobil znamenie kríža, prosil Boha “skrze Ježiša Krista, nášho Pána”, aby pomohol “našim zvoleným predstaviteľom a kandidátom vždy chrániť naše slobody, zachovávať demokraciu a spravodlivo vládnuť.”  

Takisto ich požiadal, aby mali “každý deň múdrosť uprednostňovať dobro nášho národa pred osobnými záujmami a vážiť si našu Úniu.” 

Kým sa objavili konfliktné správy o tom, či sa na mieste DNC vykonávali interrupcie, pravdou je, že organizácia Planned Parenthood zriadila mobilné “kliniky” v centre Chicaga len pár minút od podujatia, ktoré rozdali chemické potratové tabletky najmenej 10 ženám. 

Podľa Katechizmu Katolíckej cirkvi je potrat jedným zo štyroch hriechov, ktoré volajú do neba po pomste, pretože ide o vraždu nevinného, nenarodeného ľudského života. 

Pomôžte sponzorovať billboard ‘Kristus je kráľ’: Fond života