Texaská zdravotná sestra dostala výpoveď po odhalení údajného nezákonného používania liekov Medicaid na detské transrodové hormóny

Texaská zdravotná sestra dostala výpoveď po odhalení údajného nezákonného používania liekov Medicaid na detské transrodové hormóny

Pomôžte sponzorovať billboard ‘Kristus je kráľ’ v Texase:

Bývalá zdravotná sestra texaskej detskej nemocnice Vanessa Sivadgeová tvrdí, že dostala výpoveď po tom, čo upozornila na údajné využívanie nemocnice na úhradu nákladov na lieky Texas Medicaid na pokusy o “zmenu pohlavia” u detí.

Texas Children’s poprela, že by využívala Texas Medicaid na úhradu hormonálnych liekov na zmenu pohlavia a blokátorov puberty u neplnoletých, ako to tvrdila Sivadgeová. Nemocnica v pondelok popoludní bezprostredne nereagovala na viacnásobné žiadosti denníka The Daily Signal’o vyjadrenie k údajnému ukončeniu pracovného pomeru.

V písomnom vyhlásení pre novinára Chrisa Rufa sa Sivadgeová podelila o to, že 31. mája podala svojmu nadriadenému v nemocnici žiadosť o&nbspreformáciu z&nbspnáboženského hľadiska a požiadala o&nbsppreloženie z&nbspkliniky endokrinológie.

Deň po tom, ako Rufo uverejnil Sivadgeovej’obvinenia voči nemocnici, začiatkom júna, nemocnica údajne zavolala Sivadgeovej a dala jej dovolenku s odvolaním sa na “veci zdieľané verejne” –, čo podľa nej bola narážka na článok – a jej žiadosť o preloženie.

“Tento piatok 16. augusta ma TCH s okamžitou platnosťou prepustila,”zdieľala. “Je to nezákonné z dvoch dôvodov: je to odveta za to, že som prišla s informáciami o ohavnom postupe TCH’podvodu a podvodu s Medicaidom, a toto konanie tiež nezákonne nerešpektovalo moju žiadosť o preloženie kvôli môjmu presvedčeniu, že tieto postupy prinášajú nezvratné poškodenie a celoživotný žiaľ deťom, ktoré si pomýlili svoje pohlavie.

Čítajte: Texas Children’s Hospital shuts down transgender program after whistleblower revelations: report

“Chcela by som to napadnúť na súde, ale moje právne poplatky narastajú,” dodala. “Spolieham sa na verejnosť, ktorá štedro podporuje moju právnu obranu prostredníctvom darov na môj účet Give Send Go. Ďakujem vám za vašu neustálu podporu pri rozprávaní môjho príbehu, ktorý zachraňuje životy detí’a povzbudzuje ďalších whistleblowerov ako ja, aby sa prihlásili.”

Rufo zdieľal list v “X” príspevku, kde odkazoval na kampaň Sivadge’“Give Send Go”. Kampaň, ktorá sa podľa všetkého začala približne pred 12 dňami, dosiahla v pondelok do 14.00 h približne 23 000 dolárov.

V júnovom vyhlásení texaská detská’nemocnica zdôraznila, že “nikdy neschvaľuje žiadny trestný čin.”

“Privítame ďalšie informácie, ktoré môžu pomôcť nášmu internému vyšetrovaniu,”dodala nemocnica vo vyhlásení. “Je samozrejmé, že ak odhalíme akúkoľvek nekalú alebo neoprávnenú trestnú činnosť, podnikneme rýchle kroky na nápravu.”

“Zopakujme,”ako sa ďalej uvádza vo vyhlásení, “naše doterajšie interné vyšetrovanie nezistilo žiadne dôvody, ktoré by potvrdzovali akékoľvek obvinenia z podvodu v oblasti Medicaid. Všetky služby poskytnuté spoločnosťou Texas Children’s boli povolené v súlade s usmerneniami pre účtovanie a platby v rámci programu Medicaid, ktoré boli platné v čase poskytnutia starostlivosti.”

Texas Children’s v posledných týždňoch tiež púta čoraz väčšiu pozornosť, keďže ministerstvo spravodlivosti sa zameriava na whistleblowerovi Eithanovi Haimovi, ktorý odhalil, že nemocnica údajne tajne vykonáva pokusy o zákroky na&nbsppremenu pohlavia&nbspna deťoch.

Na americkom ministerstve zdravotníctva sa v roku 2015 uskutočnilo niekoľko vyšetrovaní. Prokuratúra pre&nbspjužný okres Texasu v polovici júna oznámila&nbsp,že obvinila 34-ročného Haima za získavanie chránených individuálnych zdravotných informácií o&nbsppacientoch, ktorí neboli v jeho starostlivosti, a bez povolenia.V prípade usvedčenia mu hrozí až 10 rokov väzenia a maximálna možná pokuta 250 000 dolárov.

Texas Children’s v marci 2022 verejne vyhlásila, že už nebude vykonávať pokusy o&nbspprechod pohlavia&nbspna deťoch. V máji 2023 Haimová poskytla Rufovi dokumenty, z ktorých vyplýva, že texaská detská’nemocnica “klamala verejnosti o existencii svojho programu transrodovej medicíny,” ako Haimová neskôr odhalila vo výbušnom článku v januári tohto roku.

“Pracoval som v nemocnici ako rezident chirurgie a vedel som, že tieto zákroky sa’nezastavili,” napísal Haim. “Tri dni po tomto oznámení chirurg implantoval zdravému 11-ročnému dievčaťu hormonálne zariadenie na liečbu pohlavnej dysfórie. V priebehu nasledujúceho roka sa frekvencia týchto zákrokov zvýšila a potenciálne stovky ďalších detí dostali hormonálne zákroky pre pohlavnú dysfóriu.”

Haim pre The Free Press uviedol, že predtým, ako Rufovi poskytol akékoľvek dokumenty, uistil sa, že mená pacientov’ a identifikačné údaje boli redigované (aby sa chránil pred porušením federálnych zákonov a aby chránil súkromie pacientov’).

Čítajte: Republikáni požadujú, aby zdravotnícki úradníci vyšetrili transgender ‘zneužívanie detí,’ podvody v texaskej nemocnici

Hneď na druhý deň po tom, ako Rufo zverejnil Haim’ové (vtedy anonymné) odhalenie z mája 2023, Texaský zákonodarný zbor zakázal tieto experimentálne pokusy o zmenu pohlavia u neplnoletých.

O mesiac neskôr prišli do Haimovho domu dvaja federálni agenti, aby sa s ním porozprávali. Povedali mu, že je “potenciálnym terčom” vyšetrovania federálnych trestných činov súvisiacich so zdravotnými záznamami.

“Bolo mi jasné, že ide o politické vyšetrovanie. Odmietol som sa podrobiť rozhovoru bez advokáta,” on písal v City Journal.

Po tomto Haim zverejnil svoj príbeh.

“Pre týchto agentov, prokurátora a ich politických pohlavárov som bol zločinec, pretože som povedal pravdu,” napísal.

“Nič z toho podľa mňa nevadilo, pretože som odhalil pravdu ktorá ohrozovala ich ideológiu,” dodal Haim. “To bol dôvod ich desivej demonštrácie sily. Ich zámerom bolo zastrašiť ma. Ak by som však súhlasil, že budem mlčať, legitimizoval by som ich lži a obetoval pravdu. Namiesto toho som sa rozhodol bojovať.”

Prevzaté so súhlasom The Daily Signal.

Pomôžte sponzorovať billboard ‘Kristus je kráľ’ v Texase: LifeFunder