Ontarijský pro-life billboard opäť poškodený, polícia to údajne vyšetruje ako zločin z nenávisti

Ontarijský pro-life billboard opäť poškodený, polícia to údajne vyšetruje ako zločin z nenávisti

Pomôžte sponzorovať billboardy Kristus je kráľ po celej Amerike: V Ontáriu bol už piatykrát poškodený a podpálený billboard za život, čo polícia údajne vyšetruje ako zločin z nenávisti.” 

V noci na 18. augusta pro-potratoví vandali podľa pro-life organizácie Lambton Right to Life (LRTL) podpálili a postriekali sprejom pro-life billboard s nápisom “Choose Life”, ktorý sa nachádza pri ceste v Lambton County v Ontáriu. 

“No, ich (sic) je v tom opäť…” napísala LRTL na svojej stránke na Facebooku spolu s fotografiami poškodeného nápisu. “Niekomu sa’nepáči posolstvo Života alebo Lásky… Toto sa’nedeje len niekde inde vo svete.”  

Na nápise bolo napísané “Vyber si život” vedľa fotografie matky držiacej svoje malé dieťa. Na druhej strane bolo napísané “Vezmi si moju ruku, nie môj život” popri obrázku dieťaťa”v ruke jeho rodiča”  

Na prvej strane bolo slovo “život” preškrtnuté a nahradené “smrťou”, čím sa ironicky zdalo, že sa priznáva, že potrat je vraždou nenarodených detí. Časť obrázku matky s dieťaťom bola tiež odtrhnutá a čiastočne spálená.  

Na druhej strane boli časti nápisu spálené. Jedna z pneumatík mobilnej značky bola tiež spálená.  

Nápis Pro-life vandalsky zničený v Lambton County, Ontario (Kredit:

Podľa LRTL polícia v súčasnosti vyšetruje vandalizmus ako potenciálny zločin z nenávisti.” 

Prezident LRTL diakon John Lammers pre LifeSiteNews povedal, že toto nie je ani zďaleka prvý prípad poškodenia nápisu.  

“Za posledných pár rokov bol niekoľkokrát postriekaný sprejom a bol obnovený po predchádzajúcom požiari, pri ktorom zhorel až do tla,” vysvetlil.   

Inokedy pro-potratoví aktivisti strhli asi polovicu panelov. Hoci si Lammers pôvodne myslel, že panely sú ukryté v neďalekej priekope, nikdy sa ich nepodarilo nájsť.  

Aj napriek tomu, že nápis bol opakovane poškodený vandalmi, Lammers je naďalej odhodlaný šíriť pro-life posolstvo a nápis obnoviť.  

Lammers pre LifeSiteNews povedal, že “absolútne” chce billboard opraviť.  

“Musím sa pre istotu porozprávať s naším výborom, ale áno, povedal by som, že áno,” povedal. “Konštrukcia je v poriadku. Potrebujeme len novú pneumatiku a nové panely, takže je to’prijateľné, ešte raz.” 

Lammers dodal, že bilbord LRTL nie je takmer ničím výnimočným, keďže sa stal terčom pro-potratových aktivistov, keďže sa očakáva násilná reakcia, zatiaľ čo “sa snaží propagovať kultúru života” v kultúre smrti.  

Ak LifeSiteNews predtým informoval, v marci neznámy muž vandalsky poškodil a ukradol nápisy z vigílie 40 dní za život v Toronte v provincii Ontario.  

Začiatkom tohto mesiaca ontarijský sudca rozhodol, že 40 dní za život môže pokračovať v súdnom spore proti “digitálnemu aktivizmu” propotratového používateľa TikTok, ktorého cieľom bolo narušiť ich pro-life modlitebné vigílie.   

Videá navrhovali divákom, aby sa zaregistrovali na modlitebné vigílie a “potom sa na ne nedostavili.”40 dní za život sa spolieha na dobrovoľníkov, ktorí sa zaregistrujú na ich webovej stránke a potom sa v určenom čase modlia za ukončenie potratov na verejných priestranstvách.    

Pomáhajú sponzorovať billboardy Kristus je kráľ po celej Amerike: LifeFunder