Trump hodil konzervatívcov za život a rodinu pod autobus

Trump hodil konzervatívcov za život a rodinu pod autobus

Počas nedávneho predvolebného prejavu sa republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump zriekol nadácie The Heritage Foundation’“Project 2025, ” a vyvolal bučanie davu po tom, čo naznačil, že jej konzervatívni autori sú zrkadlovým obrazom ľavicových extrémistov.

Trump v piatok povedal davu v Grand Rapids v Michigane, že o projekte 2025 nemá ani potuchy, a označil ho za produkt “radikálnej pravice.“Neviem, čo to, do čerta, je, ”tvrdí Trump, pričom obvinil The Heritage Foundation zo šírenia “dezinformácií” a “dezinformácií.”

V samostatnom príspevku na sociálnej sieti kandidát GOP opäť tvrdil, že o ničom nevie, ale napriek tomu odmietol prvky Projektu 2025 ako “absolútne smiešne a odporné.”

Pre mnohých boli Trumpove’slová priamym útokom nielen na jednu organizáciu vo Washingtone, ale priamym útokom na sociálnych konzervatívcov v celej krajine, teda na ľudí, ktorí mu pomohli v roku 2016 zamiesť s funkciou a v roku 2020 budú jeho najhorlivejšími a najvďačnejšími podporovateľmi.

Skutočnosť je taká, že žiadna organizácia vo Washingtone neurobila viac pre podporu prezidenta Trumpa počas jeho pôsobenia v Bielom dome a nikto neurobil viac, aby mu pomohol pripraviť sa na to, že v prípade opätovného získania prezidentského úradu v novembri bude môcť od prvého dňa zasiahnuť do diania. Nadácia odviedla v priebehu rokov kus práce, keď pomáhala republikánskym administratívam pri formovaní ich politiky a personálu už od čias Reaganovho prezidentovania.

Drvenie sociálnych konzervatívcov?

Útokom na Nadáciu Heritage Trump a jeho tím zdanlivo hádžu pod nohy všetkých Američanov, ktorí sú za život, manželstvo a prirodzenú rodinu.

Trumpov’“kult osobnosti sa natoľko posilnil, že už necíti potrebu rokovať s inými frakciami,” povedal Richard Hanania said. “Ak mu spôsobia nepríjemnosti, jednoducho ich rozdrví.”

“To je šialené,” vyhlásil Rod Dreher vyhlásil. “Trump bude potrebovať všetkých tých ľudí z Projektu 2025 na riadenie svojej administratívy.”

“Jediné, na čo môžem prísť, je, že je”buď a) megaloman, ktorý sa stratil v egoistickej hmle, alebo b) robí všetko, čo môže, aby otupil útoky demokratov, aj keby to znamenalo klamstvo,” povedal Dreher, snažiac sa vysvetliť Trumpovo zdanlivé znepriatelenie sociálnych konzervatívcov.

Appeliácia na pohanskú kultúru, odsunutie sociálnych konzervatívcov na vedľajšiu koľaj, aby získali hlasy

Trump’s piatkovým večerným prejavom zavŕšil týždeň úderov do brucha sociálnych konzervatívcov, ktorý sa začal prvým dňom zjazdu Republikánskeho národného výboru’s.

Zjazd RNC sa začal:

Po desaťročiach boja proti zlu sexuálnej revolúcie sa všetky militantné revolučné sily zišli na zjazde GOP v Milwaukee, aby si vyžiadali víťazstvo.

Jenna Ellis sought to make sense of it, písala na X:

Kresťania sa budú musieť zmieriť s tým, že sme teraz v Amerike v menšine. RNC vylúčila pro-life, tradičné manželstvo, biblické hodnoty a pastorov, aby namiesto toho potvrdila LGBTQ Log Cabin Republicans a vyzdvihla satanistu, samopopisnú “štetku,” a sikhskú modlitbu. Väčšina republikánov teraz tiež potvrdzuje bezbožné hodnoty a inkluzívnosť na úkor pravdy.

Žijeme v pohanskej kultúre. Ak ste tomu’neverili predtým, teraz to už nemožno poprieť.

Ellis na záver dodal:

Môžeme kráčať ako kresťania aj v pohanskej spoločnosti, ale nemýľte sa, tento týždeň je v Amerike zlomový.

“Vec pro-life sa v súčasnosti nachádza v neistom politickom prostredí,” Peter Wolfgang poznamenal v nedávnom komentári Katolíckej kultúry . “Musíme sa zmieriť s tým, že politici, ktorí sa prikláňajú na našu stranu, budú musieť tancovať isté fantastické tance, ak má naša vec (a ich politická budúcnosť) prežiť.”

“Je však rozdiel medzi uznaním politickej reality a zmierením sa s ňou,” povedal Wolfgang. “Je rozdiel medzi obozretným kompromisom, pokiaľ ide o niečie’zásady, a úplným zavrhnutím týchto zásad.”

“Kampaň Trump/Vance a najmä platforma GOP 2024 tieto hranice prekročili veľkolepým spôsobom. Musia svoju chybu napraviť, kým je ešte čas,” vyhlásil.

Niektorí považovali otvorenie zjazdu za katastrofu.

“Môžete sa na mňa hnevať, že to hovorím, ale prvý deň zjazdu bol úplne absurdný a veľmi zlá predzvesť vecí budúcich,” Matt Walsh poznamenal na X.

Walsh mal presne pravdu:

Odmietnutie sociálnych konzervatívcov s ‘potľapkaním po hlave’

Ve štvrtok viceprezidentský kandidát J. D. Vance uštedril sociálnym konzervatívcom ďalšiu ranu, keď vystúpil pred Faith & Freedom Coalition.

“V posledných týždňoch sa veľa šuškalo o tom, že súčasná a budúca Republikánska strana nebude miestom, ktoré’bude ústretové voči sociálnym konzervatívcom,” poznamenal Vance, ktorý sa nepresvedčivo snažil ubezpečiť svoje publikum, že to nie je pravda.

“Sociálni konzervatívci majú miesto za týmto stolom a vždy budú, pokiaľ budem mať v tejto strane nejaký vplyv,” tvrdil Vance a dodal “Prezident Trump, viem, že súhlasí.”

Vanceove”slová však vyzneli naprázdno a niektorí ich nevnímali ako uisťujúci prísľub vernosti, ale ako urážku. V podstate tým, ktorí boli srdcom a dušou Republikánskej strany, odkázal, aby sa prispôsobili novému programu.

“‘Posaďte sa’ znamená ‘držať hubu, sadnúť si, & zaradiť sa’” X používateľ Joshua napísal. “Buďme’úprimní.”

“Toto je asi to najslabšie pohladenie po hlave, aké nám mohol dať. ‘Mať miesto’neznamená veľmi veľa,” napísal Dr. Jordan B. Cooper, profesor systematickej teológie.

“Činy hovoria hlasnejšie ako slová,” profesor teológie na Františkánskej univerzite v Steubenville Michael Sirilla povedal. “Nemáme’miesto pri stole.”

“Sociálni konzervatívci nebudú žobrať o zvyšky stola od sekulárnych konzervatívcov,” povedal Andrew T. Walker, profesor etiky & verejnej teológie a spolupracovník Inštitútu etiky a verejnej politiky vo Washingtone, D.C.

“Republikánska strana nemôže zvíťaziť bez sociálnych konzervatívcov, a čo je dôležitejšie, konzervativizmus nemá morálnu pôdu, na ktorej by mohol stáť okrem toho, čo prinášajú náboženskí a sociálni konzervatívci.”

Zaslúži si Projekt 2025 buzeráciu?

A potom prišlo v piatok’šokujúce dehonestovanie The Heritage Foundation’Project 2025 Trumpom.

Projekt 2025 bol od svojho prvého zverejnenia pod neúprosnými útokmi ľavičiarov. Takmer 900-stranový dokument ponúka celý rad pragmatických, na realizáciu pripravených návrhov na revíziu vlády, ktoré môže Trump alebo ktorýkoľvek prezident využiť na obmedzenie byrokratického rozbujnenia, ktoré charakterizuje dnešný washingtonský Leviatan.

Dokument je súčasťou série Nadácia’Mandát pre lídrov”, ktorá od roku 1981 zhromažďuje a destiluje konzervatívne politické návrhy pre zákonodarcov na Kapitole a v Oválnej pracovni.

Medzi mnohými návrhmi Projekt 2025 navrhuje zrušiť ministerstvo školstva a ministerstvo obchodu, zrušiť verejnoprávne vysielanie a obmedziť federálne financovanie potratov, pričom by sa mali poskytnúť lepšie možnosti pre budúce matky v núdzi.

Vznesenie sa na vyššiu úroveň

Nadácia The Heritage Foundation sa v reakcii na tvrdenia kandidáta Trumpa’o Projekte 2025 postavila na vyššiu úroveň.

“Všetky think tanky jazdia vo vlastných koľajach (ako by aj mali),’ povedal hovorca The Heritage Foundation pre LifeSiteNews. “Nie je prekvapujúce, že pri stave politiky sa’dištancujú. Od prvého dňa sme’jasne povedali, že Projekt je menu, z ktorého si môže vybrať každý potenciálny prezident.”

“Aj keď Heritage bol prezývaný ‘Reaganov’think tank,’, realizoval len asi 60 % mandátu pre vedenie,” poznamenal hovorca a optimisticky dodal:

“Sme’presvedčení o produkte a keď sa usadí prach, som’si istý, že sa môžeme vrátiť k serióznym rozhovorom o politike!”