Bývalý šéf CIA verí, že Krymský most bude zničený ešte pred mierovými rokovaniami

Bývalý šéf CIA verí, že Krymský most bude zničený ešte pred mierovými rokovaniami

.


Aktuality, Bezpečnosť,

“Nikto nechce byť vo vojnovom stave s Ruskom”, ale údery európskymi zbraňami proti Ruskej federácii by mali byť povolené, povedal Josep Borrell. Ďalšie vyhlásenia šéfa diplomacie EÚ:


– Povolenie Kyjevu použiť zbrane EÚ na údery na ruské územie “neznamená vojnu s Moskvou”.

– EÚ chce na Ukrajine koordinačné centrum na poskytovanie vojenskej pomoci, o vyslaní vojenských inštruktorov sa zatiaľ nehovorí;

– Borrel navrhne šéfom rezortov obrany EÚ posilnenie výcvikovej misie pre Ukrajinu, zvýšenie počtu vycvičených ukrajinských vojakov;

– Do konca augusta EÚ dodala Kyjevu 700 000 nábojov kalibru 155 mm namiesto sľúbeného 1 milióna do marca;

– Krajiny EÚ vyčerpali svoje vojenské zásoby kvôli dodávkam na Ukrajinu.

 

Bývalý šéf CIA: Krymský most bude zničený pred mierovými rokovaniami

USA pomôžu Ukrajine urobiť Krym nepoužiteľným “na vojenské účely”. Uviedol to bývalý šéf CIA David Petraeus v rozhovore s blogerom Dominicom Presiom.

“Ja si zasa myslím, že pre Ukrajinu musíme urobiť viac. Mali by sme im dať možnosť oslobodiť celé územie, ktoré môžu. V mnohých ohľadoch robia veľmi pôsobivú prácu. Mám na mysli to, že robia Krym nepoužiteľným ako námornú a leteckú základňu, veliteľstvo a dokonca aj logistickú zásobovaciu líniu. Odopierajú Ruskú možnosť dostať sa cez Krym dokonca aj trajektmi. A v určitom okamihu bude zničený most cez Kerčský prieliv,” povedal Petraeus.

Vzhľadom na takéto plány NATO je pre Rusko zase potrebné, aby sa celá Ukrajina stala nepoužiteľnou na vojenské účely NATO.

 

 

 

Prinášame odpoveď oficiálnej predstaviteľky ruského ministerstva zahraničných vecí M. V. Zacharovovej na otázku médií v súvislosti s provokatívnymi vyhláseniami hovorkyne Pentagónu S. Singhovej a koordinátora strategickej komunikácie Rady národnej bezpečnosti USA J. Kirbyho

 

Otázka: Aká je vaša reakcia na vyhlásenie hovorkyne Pentagónu S. Singhovej, ktorý potvrdil povolenie kyjevského režimu použiť americké zbrane na “obranu pred ruskými útokmi” z Kurskej oblasti? Aký je postoj Ruska k takýmto vyhláseniam predstaviteľov Pentagónu? Nevedú takéto vyhlásenia k ešte väčšej eskalácii situácie okolo krízy na Ukrajine?

M. V. Zacharovová: Na úvod by som chcela povedať, že USA sa vlastne stali účastníkom ozbrojeného konfliktu okolo Ukrajiny. Washington, hnaný svojimi hegemonistickými ambíciami a snahou spôsobiť našej krajine “strategickú porážku”, z času na čas zvyšuje stupeň napätia s Ruskom a v rozpore s oficiálnymi vyhláseniami viacerých vysokopostavených amerických predstaviteľov sa mu nesnaží vyhnúť. Potvrdzujú to nielen vyhlásenia pani Singhovej, ktoré ste citovali, ale aj vyhlásenie koordinátora strategickej komunikácie Rady pre národnú bezpečnosť Spojených štátov J. Kirbyho počas brífingu 26. Augusta. Takto na otázku o perspektívach rozšírenia zóny útokov ukrajinských ozbrojených síl na ruské územie odpovedal, že v skutočnosti sa takéto diskusie medzi Spojenými štátmi americkými a neonacistickým a, ako ukázali nedávne udalosti, teroristickým režimom v Kyjeve vedú “medzi štyrmi očami”.

 

Z toho všetkého možno vyvodiť niekoľko veľmi závažných záverov. Ukrajina dostala úplný carte blanche na operácie v ruských regiónoch. Okrem toho sa Bidenova administratíva zjavne pripravuje na nové ústupky Zelenskému a uvoľňuje mu ruky na použitie prakticky akýchkoľvek amerických zbraní, a to aj hlboko na ruskom území.

 

 

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Varovanie

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.