NOVÉ VIDEO od  „Hľadám pravdu“ Instagram  Mark Zuckerberg, šéf spoločnosti Meta, tvrdí, že vysokí predstavitelia Bidenovej…

NOVÉ VIDEO od „Hľadám pravdu“ Instagram Mark Zuckerberg, šéf spoločnosti Meta, tvrdí, že vysokí predstavitelia Bidenovej…

Mark Zuckerberg, šéf spoločnosti Meta, tvrdí, že vysokí predstavitelia Bidenovej administratívy vyvíjali tlak na jeho firmu, aby cenzurovala obsah o ochorení covid-19 počas pandémie.

Som presvedčený, že tlak zo strany vlády bol nesprávny krok a ľutujem, že sme o ňom nehovorili nahlas skôr. Tiež si myslím, že sme urobili niekoľko rozhodnutí, ktoré by sme dnes s odstupom času a novými informáciami neurobili.

Zuckerberg v liste adresovanom justičnému výboru Snemovne reprezentantov USA uviedol, že Bidenova administratíva, vrátane Bieleho domu, opakovane a celé mesiace žiadala Meta o cenzúru obsahu, vrátane humoru a satiry, ktorý sa týkal covid-19. Tím Meta sa údajne stretol s výrazne frustrovanou reakciou úradníkov, keď s požiadavkami nesúhlasil. Šéf platforiem Facebook, Instagram a WhatsApp priznal, že niektoré rozhodnutia ohľadom odstránenia obsahu by dnes, s odstupom času a novými informáciami, robil inak.

V liste, ktorý bol zverejnený na Facebookovej stránke výboru, Zuckerberg tiež poznamenal, že v nadchádzajúcich prezidentských voľbách v USA neplánuje finančne prispievať na volebnú infraštruktúru, aby ani nepriamo nezasahoval do priebehu novembrového hlasovania. V roku 2020, počas pandémie, prispel sumou 400 miliónov dolárov prostredníctvom iniciatívy Chan Zuckerberg na podporu volebných procesov, čo vyvolalo kritiku a žaloby od niektorých skupín, ktoré tvrdili, že jeho podpora bola zaujatá.

Výbor Snemovne reprezentantov USA považuje Zuckerbergove priznanie za víťazstvo slobody prejavu, keďže podľa nich Zuckerberg priznal, že Facebook cenzuroval Američanov. Biely dom ani spoločnosť Meta sa k tejto záležitosti zatiaľ nevyjadrili.

TREND, 27. august 2024