Prorodinná skupina spochybňuje ľavicové zákony prijaté v Massachusetts prostredníctvom "neformálnych zasadnutí

Prorodinná skupina spochybňuje ľavicové zákony prijaté v Massachusetts prostredníctvom "neformálnych zasadnutí

Prorodinní ľudia v celom štáte Massachusetts už majú dosť prijímaných radikálnych zákonov a vracajú úder.

Aké to je chodiť od úradu k úradu a upozorňovať “zákonodarcov modrého štátu” (a ich pomocníkov) na protiústavné praktiky, do ktorých sú všetci zapojení? (Týka sa to demokratov aj republikánov.) Aktivisti MassResistance to nedávno urobili – a dali im najavo, že&nbspto zastavia!

ČÍTAJTE: Kardinál Burke odsudzuje gender ideológiu ako ‘útok na rozum a prírodu’

Massachusettskí zákonodarcovia vychádzajú v ústrety extrémne ľavicovým špeciálnym záujmom. Za posledných niekoľko mesiacov prijali radikálny zákon o LGBT, ktorý nanovo definuje rodinu, prijali poburujúci zákon proti zbraniam a vyčlenili miliardy dolárov na ubytovanie, stravovanie a vzdelávanie tisícov nelegálnych prisťahovalcov (vrátane bezplatného štúdia na komunitnej vysokej škole). Nič z toho nebolo urobené preto, lebo o to požiadali priemerní občania. Tento zákonodarný zbor na plný úväzok si teraz až do januára berie päťmesačnú platenú dovolenku! Mali by byť v Štátnej snemovni a pracovať na mnohých nevyhnutných zákonoch, ktoré sa hromadia celý rok. Namiesto toho však’vedú kampaň za znovuzvolenie alebo sa starajú o osobné záležitosti, pričom stále dostávajú týždennú výplatu.

Ilegálne ‘neformálne zasadnutia’ sú teraz normou

Zákony sa, samozrejme, stále prijímajú. Robia to však prostredníctvom falošnej schémy nazývanej “neformálne zasadnutia.” Približne trikrát do týždňa dvaja alebo traja zástupcovia alebo senátori usporiadajú zasadnutie pred prázdnou rokovacou sálou a hlasujú o desiatkach návrhov zákonov (samozrejme, hlasovaním), pričom predstierajú, že sú uznášaniaschopní. Pokiaľ sa žiadny zákonodarca neobjaví, aby namietal, že nie je uznášaniaschopný, tento podvod pokračuje deň čo deň. Nijaký iný zákonodarný orgán v Amerike sa nezúčastňuje na takejto špinavej praxi.

Tu je&nbspto, o čo ide: Ústava štátu Massachusetts stanovuje, že na rokovanie je potrebná väčšina každej vetvy. Zo zákona je predpísané skutočné kvórum, nie predstierané kvórum.

MassResistance organizuje celonárodnú akciu s cieľom vyvinúť tlak na niekoľko “čestných zákonodarcov, aby chodili na každé “neformálne zasadnutie a zvolávali kvórum  a tým donútili ostatných, aby prišli do Štátnej snemovne a robili svoju prácu. To naruší ich pohodlný spôsob podnikania – a má utlmiť ich zápal, aby trávili svoj čas prácou pre špeciálne záujmy namiesto pre občanov.

Prechádzanie od dverí k dverám po Štátnom dome

My sme už mnohých zákonodarcov oslovili prostredníctvom e-mailov a telefonátov. Teraz nastal čas na osobné návštevy.

31. júla bol posledný deň “plného formálneho zasadnutia” pred odchodom zákonodarcov na päťmesačnú dovolenku. Všetci boli v budove. Aktivisti MassResistance sa teda vybrali do kancelárií všetkých 200 zákonodarcov.

V ten deň sme tam mali dva tímy aktivistov MassResistance. Dostali sa do každej kancelárie zákonodarcu’

Predali sme im chrumkavý jednostránkový list vysvetľujúci poburujúcu skutočnosť, čo robia, a prečo to treba okamžite zastaviť.

ALT TEXT
Náš list čaká v poštovej schránke jedného zo štátnych senátorov.

Ak v tom čase nikto nebol v kancelárii, nechali sme listy v ich schránkach. Naši aktivisti však mali možnosť osobne komunikovať s prekvapujúcim počtom zákonodarcov a/alebo ich zamestnancov. Mnohí z nich boli viditeľne prekvapení, že ich oslovili ľudia, ktorí neboli’z LGBT alebo iných krajne ľavicových záujmových skupín.

Jich reakcie – neboli také pozitívne!

Prakticky každý zákonodarca a každý zamestnanec, s ktorým sme sa rozprávali odmietol riešiť problém, ktorý sme im predložili: požiadavku štátnej ústavy na uznášaniaschopnosť na rokovanie.

Mnohí z nich jednoducho povedali, že nevidia problém v používaní neformálnych zasadnutí, pretože sa tak robí dôležitá práca. Niektorí nám o “zákonnosti” tohto procesu vyslovene klamali. Povedali nám, aby sme si preštudovali Rokovací poriadok snemovne a pochopili, ako verejné vypočutia fungujú. Povedali nám, že “bezvýznamné” návrhy zákonov nepotrebujú kvórum.

Iní sa odmietli vôbec zaoberať touto témou, alebo sa dokonca tvárili, že nevidia, že tam stojíme a chceme sa s nimi porozprávať.

Čítajte: Boj proti eutanázii pre duševne chorých v Kanade sa ešte zďaleka neskončil

Obecne sa zamestnanci správali, akoby sa s verejnosťou nestretávali často. Možno by mali viac vychádzať zo Štátneho domu!

Veci, ktoré nám povedali úradníci a ich zamestnanci, sú trápne:

ALT TEXT
Sen. Peter Durant mal pri dverách pomocníka, ktorý bránil návštevníkom klásť mu otázky.
Tento zamestnanec sen. Patrick O’Connor nechcel’uznať našu prítomnosť, keď sme mu začali klásť otázky.
ALT TEXT
Sen. John Keenan (v bielom tričku) bol zaneprázdnený rozhovorom so zamestnancami, takže sme sa k nemu nemohli priblížiť.
ALT TEXT
Tento muž môže byť zákonodarca alebo zamestnanec. To sme nedokázali povedať. Tváril sa, že nás nevidí’ani nepočuje. Takto sa správajú k návštevníkom len v Massachusettskom štátnom dome!

Je ťažké nemyslieť si, že naši volení úradníci a ich zamestnanci sú buď hlúpi, alebo beznádejne skorumpovaní. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o zmes obidvoch, podľa toho, s kým sa v tej budove rozprávate.

PREČÍTAJTE SI: Švajčiarsky súd rozhodol, že rodičia musia odovzdať dokumenty umožňujúce dospievajúcej dcére’‘zmenu pohlavia’

Návšteva tlačovej miestnosti

Jeden z našich aktivistov sa vybral do tlačovej miestnosti Štátneho domu, kde pracovali novinári. Podala im kópie listu, vysvetlila, čoho sa list týka, a navrhla, že by o tom mali informovať. Všetci povedali, že sú zaneprázdnení a nemajú čas.

Pravda je taká, že keďže všetky massachusettské spravodajské médiá už roky idú s podvodom – informujú o neformálnych zasadnutiach, akoby boli normálne a legitímne – je’nepravdepodobné, že by o tom chceli informovať!

(Ako sme už’spomenuli, iba konzervatívne Boston Broadside noviny a rozhlasová relácia Eda Lamberta na Cape Cod boli ochotné o tom informovať!)

Záverečné myšlienky

Argument, ktorý’predkladáme, je veľmi jednoduchý. Absolvovanie takéhoto cvičenia bolo bizarným a rozrušujúcim zážitkom. Je to’mrazivé svedectvo o nedostatku inteligencie a integrity, ktoré stoja za celým legislatívnym procesom v Massachusetts – a pravdepodobne aj v iných “modrých” štátoch.

Preto musí každý pokračovať v tlaku, aby si vynútil ukončenie tejto protiústavnej praxe v tomto zákonodarnom zbore – a zvrátil celý ich spôsob konania. Zákonodarcovia a ich zamestnanci musia byť donútení venovať pozornosť svojim voličom namiesto osobitným záujmom!

Prevzaté so súhlasom MassResistance.