Harrison Butker vyzýva "spolukatolíka" JD Vancea, aby chránil život, Trumpa nazýva "menším zlom" ako Harris

Harrison Butker vyzýva "spolukatolíka" JD Vancea, aby chránil život, Trumpa nazýva "menším zlom" ako Harris

“Klamár na tej najhlbšej úrovni”

“Prosím svojich kolegov katolíkov @JDVance , aby pomohli vrátiť Republikánsku stranu do súladu so základnou platformou, že každý život má hodnotu a v otázke ochrany nenarodených detí nemožno robiť kompromisy,” napísal Butker v piatok v príspevku na X.

Príspevok vznikol ako reakcia na vyhlásenie republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa’z toho dňa, že jeho vláda “bude skvelá pre ženy a ich reprodukčné práva.”

Trump, ktorý mal ako prezident pro-life záznam, povedal, že v prípade znovuzvolenia nepodpíše federálny zákaz potratov ani nezakáže potratové tabletky a prijal výnimky z umelého oplodnenia a potratov a zároveň podporil rozsudok Dobbs v. Jackson, rozhodnutie Najvyššieho súdu, ktoré zrušilo rozsudok Roe v. Wade a umožnilo štátom prvýkrát po takmer 50 rokoch zakázať interrupcie.

Štrnásť štátov v súčasnosti zakazuje interrupcie počas celého tehotenstva, ďalšie štyri ich zakazujú približne v šiestom týždni a niekoľko ďalších štátov prijalo nové obmedzenia interrupcií v dôsledku rozsudku Dobbs. Vo februári 2024 bolo odhadom zachránených takmer 90 000 detí v dôsledku rozsudku Dobbsovej , ktorý zdevastoval potratový priemysel vo veľkej časti južných a stredozápadných krajín.

Čítajte: Dobbs nebol pyrrhovým víťazstvom: Butker vo svojom príspevku poznamenal, že “žiadna strana ani kandidát nie sú dokonalí” a citoval exorcistu otca Chada Rippergera, ktorý povedal: “Našou povinnosťou je voliť menšie zlo, pretože hlasovaním za menšie zlo sa zachováva dobro, ktoré by sa mohlo potenciálne stratiť.”

Butker, ktorý sa dostal na titulky novín svojím prorodinným nástupným prejavom na Benediktínskej univerzite začiatkom tohto roka, má odsúdil potraty ako “veľké zverstvo” a povedal, že nenarodené deti sú “najväčšími obeťami v našej spoločnosti.” Počas návštevy šéfov” Bieleho domu v júni 2023 nosil Butker zlatú sponu, ktorá presne kopírovala veľkosť a tvar 10-týždňového nenarodeného dieťaťa.

Na rozdiel od Trumpa demokratická prezidentská kandidátka a viceprezidentka Kamala Harrisová prisľúbila, že podpíše federálny zákon, ktorý by legalizoval neobmedzené potraty vo všetkých 50 štátoch.

Čítajte: Kamala Harrisová by ‘odstránila náboženskú slobodu,’ má ‘extrémny’ protikatolícky program: com/news/breaking-house-democrats-vote-to-force-unregulated-abortion-on-all-50-states/“>Women’s Health Protection Act,”demokratický návrh zákona, ktorý by vyhlásil potrat počas celého tehotenstva za národné “právo”; a zrušil platnosť stoviek štátnych a miestnych pro-life zákonov, vrátane požiadaviek na súhlas rodičov, čakacích lehôt, požiadaviek na poradenstvo a ultrazvuk, zdravotných a bezpečnostných predpisov a zákazov potratov vykonávaných telemedicínou a eugenických potratov.

Harrisová, ktorá sa v marci stala prvou viceprezidentkou, ktorá navštívila zariadenie na vykonávanie potratov, urobila z potratov ústredný bod svojej kampane a odmietla povedať, od ktorého momentu by podľa nej malo byť zabíjanie nenarodených detí nezákonné. Ako americká senátorka za Kaliforniu mala podľa organizácie Planned Parenthood 100-percentný hlasovací rekord v prospech potratov.

Jej protikandidát, demokratický guvernér Minnesoty Tim Walz, má podobne radikálny postoj k potratom a minulý rok podpísal zákon, ktorý v Minnesote legalizuje potraty až do narodenia dieťaťa a ruší požiadavku na oznámenie rodičom a zákaz vynútených potratov.

PREČÍTAJTE SI: Tim Walz ospravedlnil v Číne’strašnú politiku jedného dieťaťa a zrušil zákaz nútených potratov

Harris má okrem toho za sebou útoky na katolíkov. Ako generálna prokurátorka Kalifornie stíhala katolíckeho pro-life novinára Davida Daleidena po tom, ako zverejnil videá, ktoré ukazovali, ako vedúci pracovníci spoločnosti Planned Parenthood diskutujú o predaji častí tiel potratených detí, ako o tom informoval portál LifeSiteNews reported. Ako členka súdneho výboru amerického Senátu navrhla, aby bol kandidát na sudcu diskvalifikovaný kvôli jeho angažovanosti v Rytierskom klube Kolumbových rytierov, pričom sa odvolávala na odpor tejto katolíckej organizácie’voči potratom a homosexuálnym manželstvám“.”

Mimo to, za Bidenovej-Harrisovej administratívy ministerstvo spravodlivosti selektívne presadzovalo zákon o slobodnom prístupe na kliniky (Freedom of Access to Clinic Entrances Act – FACE), aby sa zameralo na pokojných katolíckych zástancov života, ako sú Mark Houck a Paulette Harlowová, a zistilo sa, že FBI sledovala kostoly, v ktorých sa slávi tradičná latinská omša.

Administratíva sa tiež pokúsila prinútiť nemocnice a lekárov, vrátane katolíckych zdravotníkov, aby vykonávali interrupcie a uľahčovali chirurgické mrzačenie detí so zmeneným pohlavím.

RELATED

Minnesotské deti, ktoré prežili interrupcie, už nemajú nárok na život zachraňujúcu lekársku starostlivosť

Bidenova administratíva sa chystá odobrať práva svedomia zdravotníckym pracovníkom

Bidenova administratíva nariadila katolíckej nemocnici, aby zhasla sviečku svätostánku, inak príde o všetky federálne financie

Harrison Butker podpísal masívne predĺženie zmluvy, čím sa stal najlepšie plateným kickerom NFL’