Bývalá demokratka Tulsi Gabbardová na zhromaždení v Michigane podporila Trumpa v prezidentských voľbách

Bývalá demokratka Tulsi Gabbardová na zhromaždení v Michigane podporila Trumpa v prezidentských voľbách

Bývalá kongresmanka Tulsi Gabbardová sa stala druhou vysokopostavenou bývalou demokratkou, ktorá podporila republikána Donalda Trumpa v prezidentských voľbách.

Gabbardová oznámila svoju podporu Trumpovi na zhromaždení Asociácie národných gárd v Detroite v pondelok popoludní.

“Nemôžeme“dovoliť, aby našu krajinu zničili politici, ktorí uprednostnia vlastnú moc pred záujmami amerického ľudu, našou slobodou a našou budúcnosťou,” povedala Gabbardová.

Gabbardová, 43-ročná veteránka, ktorá bola prvýkrát nasadená s Národnou gardou v Iraku v roku 2005, sa v roku 2020 uchádzala o prezidentskú nomináciu Demokratickej strany’. Zatiaľ čo jej protivojnová, populisticky orientovaná kampaň priťahovala podporu radových občanov, veľkí darcovia peňazí podporovali Joea Bidena.

V pondelok Gabbardová pochválila Trumpa za to, že “mal odvahu”hovoriť s protivníkmi Ameriky”počas svojho prvého funkčného obdobia s cieľom dosiahnuť mier. Kritizovala tiež Bidenovu a Harrisovu administratívu za to, že priviedla USA na pokraj jadrovej vojny a že normalizuje “proti slobode zameranú kultúru politických odvetných opatrení a zneužívania moci.”

“Ak milujete našu krajinu, tak ako ja, ak si ctíte mier a slobodu, tak ako my, pozývam vás, aby ste sa ku mne pripojili a urobili všetko, čo je v našich silách, aby sme zachránili našu krajinu a zvolili prezidenta Donalda J. Trumpa,”povedala v pondelok.

Gabbardová’podporuje Trumpa len tri dni po tom, čo sa minulý piatok na zhromaždení v Arizone k Trumpovi pridal demokratický nezávislý prezidentský kandidát Robert F. Kennedy Jr. Večer predtým sa skončil Národný zjazd Demokratickej strany.

Kennedy davu povedal, že sa teší na službu v Trumpovej administratíve, ktorá pomôže ukončiť detské choroby a “epidémiu chronických chorôb”, ktorým čelí Amerika.

Na druhý deň ráno počas vystúpenia v televízii Fox News Kennedy varoval moderátorku Rachel Campos-Duffyovú pred škodlivými účinkami olejov zo semien a prídavných látok v potravinách na náš organizmus.

Gabbardová pôsobila v Snemovni reprezentantov USA za 2. obvod Havajského kongresu’od roku 2013 do roku 2021. Od roku 2013 do roku 2016 bola podpredsedníčkou strany’Strana spravodlivosti, ale znechutene odstúpila po tom, ako boli primárky v roku 2016 zmanipulované tak, aby sa kandidátkou stala Hillary Clintonová a nie socialista Bernie Sanders, ktorého podporovala.

Gabbardovú začiatkom tohto mesiaca využila Trumpova kampaň, aby mu pomohla trénovať na nadchádzajúcu debatu s Kamalou Harrisovou, ktorá sa 10. septembra dôsledne odmietla zúčastniť na akejkoľvek tlačovej konferencii s médiami.

Konzervatívci očakávajú, že očakávaný súboj odhalí Harrisovú ako nevýraznú a neschopnú myslieť vlastnými nohami, čo sa jej počas pôsobenia vo funkcii podpredsedníčky nepodarilo zakryť.