Tucker chváli katolíkov za to, že sú "horliví" napriek "úplne skorumpovaným" cirkevným predstaviteľom

Tucker chváli katolíkov za to, že sú "horliví" napriek "úplne skorumpovaným" cirkevným predstaviteľom

Tucker Carlson síce nie je katolík, ale nedávno vysoko ocenil svojich najbližších priateľov, ktorí sú členmi Cirkvi. 

Carlson, anglikán, sa v lete objavil v Shawn Ryan Show, kde diskutoval takmer o všetkých témach pod slnkom, vrátane svojho minulého vzťahu k CIA, ako aj o náboženstve a spiritualite.  

Carlson povedal, že keď vyrastal, pozeral sa na Američanov, ktorí chodili do kostola, s dešpektom. Ako povedal, s pribúdajúcim vekom dospel k presvedčeniu, že sa odohráva duchovný boj a že jadro tohto boja je medzi tými, ktorí veria v Boha, a tými, ktorí v neho neveria. 

Jeden obzvlášť objavný moment nastal, keď sa s Ryanom, bývalým príslušníkom námorníctva a dodávateľom CIA, rozprával o katolicizme. Obaja diskutovali o tom, čo považujú za čoraz ostrejšie oddelenie dobra a zla. 

“Mnoho mojich najbližších priateľov sú katolíci — sú to’najhorlivejší, najúprimnejší, najcielenejší kresťania, akých poznám,” povedal Carlson. “Možno je ich teológia’nesprávna. Neviem, ale sú to vážni kresťania, myslia to vážne a ich život prináša ovocie tejto viery. Inými slovami, keď sa Cirkev, akoby, štruktúra rúca, niektorí členovia Cirkvi sa zdajú byť ešte silnejší.” 

Carlsonov’postreh potvrdzuje aj Gallupova štúdia z roku 2024, ktorá zistila, že v USA dramaticky klesá týždenná návštevnosť kostolov.S. 

“Väčšina náboženských skupín zaznamenala za posledné dve desaťročia aj pokles pravidelnej účasti na náboženských obradoch,” zistila správa. “Pred dvomi desaťročiami navštevovalo náboženské obrady každý týždeň alebo takmer každý týždeň v priemere 42 % dospelých Američanov. Pred desiatimi rokmi toto číslo kleslo na 38 % a v súčasnosti je na úrovni 30 %.” 

Carlson ďalej Ryanovi povedal, že “kresťanstvo, zdá sa, naberá na sile, aj keď sa cirkev rúca do absurdity. Cirkevní predstavitelia, nie všetci, ale mnohí z nich, sú úplne skorumpovaní. Neviem, čo’sa deje s pápežom. Nie som’katolík, takže to nebudem’komentovať, ale ako, ktovie, nevyzerá’mi to ako kresťanstvo.“” 

Ryan rozhorčene poznamenal, že“pápež hovorí, že manželstvá homosexuálov [sic] sú skvelé. Pozrite, mne je s manželstvo homosexuálov [sic] úplne jedno  … pápež nie je človek, ktorý by mohol meniť Bibliu alebo Božie slovo.” 

Na čo Carlson odpovedal: “Stačí urobiť tri kroky späť [od toho] … to je f—- up. Viete? Slúžiš druhému tímu. Je mi’ľúto, že si.” 

Ak nie je jasné, čo presne mal Ryan na mysli, keď povedal, že pápež František povedal, že takzvané “homosexuálne manželstvá sú skvelé,” Vatikán vydal dokumentna začiatku tohto roka s názvom Fiducia Supplicans ktorý údajne umožňuje duchovným udeľovať “požehnanie” homosexuálnym “párom.”Významní cirkevní predstavitelia, ako napríklad bývalý apoštolský nuncius v Spojených štátoch arcibiskup Carlo Maria Viganò, tento dokument odsúdili ako heretický.

František tiež nedávno písal predslov ku knihe, ktorej autorom je pro-LGBT jezuita James Martin. Okrem toho podporilpro-homosexuálne rekolekcie, ktoré Martin koordinoval toto leto vo Washingtone, D.C. V júni František údajne vyzval mladého muža trpiaceho homosexuálnymi sklonmi, ktorého vyhodili zo seminára, aby sa nevzdával snahy o kňazstvo. Mnohí ortodoxní katolícki laici a klerici bili na poplach v súvislosti s týmito a mnohými ďalšími heterodoxnými výrokmi, ktoré František urobil od konkláve v roku 2013.