NOVÉ VIDEO od  „Hľadám pravdu“ Instagram  Odmietol oslovovať študenta „oni“. Vo väzení strávil 400 dní.Enoch Burke, írsk…

NOVÉ VIDEO od „Hľadám pravdu“ Instagram Odmietol oslovovať študenta „oni“. Vo väzení strávil 400 dní.Enoch Burke, írsk…

Odmietol oslovovať študenta „oni“. Vo väzení strávil 400 dní.

Enoch Burke, írsky učiteľ dejepisu a nemčiny strávil vo väzbe 400 dní. Zvyčajne sa v správach tvrdí, že pán Burke je vo väzení nie pre svoje náboženské názory, ale preto, že porušil súdny príkaz.

Hoci je to technicky pravda, táto zjednodušená verzia udalostí prehliada to, o čo v skutočnosti ide. Pán Burke je protagonistom zložitejšieho problému a nie je prvým, kto sa dostal do konfliktu s rodovou ideológiou.

V máji 2022 riaditeľka školy Wilson’s Hospital School, pani McShane, poslala zamestnancom smernicu, aby používali rodovo neutrálne zámená pre jedného zo žiakov školy, ktorý sa chcel zmeniť z chlapca na dievča.

Na žiadosť rodičov a žiaka sa má pri oslovovaní uvedeného žiaka zámenom používať „oni“ namiesto „on“. Pán Burke to odmietol o čom upovedomil aj riaditeľku školy. Tá ho suspendovala a poslala na platené administratívne voľno.

Keď sa po letných prázdninách vrátil do školy, napriek „dovolenke“, škola si vyžiadala súdny príkaz, aby mu zabránili vstúpiť do školy. Napriek tomu prišiel, škola sa obrátila na súd. Ten rozhodol, že ide o „pohŕdanie súdom“. Odmietol sa zaviazať, že sa v škole neukáže a bol uväznený za „pohŕdanie súdom“. Po prepustený sa vrátil do školy, tá sa opäť obrátila na súd. Ten vydal opatrenie, že má zaplatiť 700 EUR za každý deň strávený v škole, čím prišiel k niekoľko tisícovej pokute.

Podľa Burkeho mu boli odopreté jeho ústavné práva na slobodu náboženského vyznania vyplývajúce z jeho odmietnutia podriadiť sa nezákonnému vylúčeniu z dôvodu jeho postoja k pokynu školy oslovovať jedného zo študentov nesprávnym zámenom. Trval na tom, že uložená smernica, ktorá je porušením jeho slobody, nemá žiadny vplyv na jeho právo učiť na škole.

Povedal, že súhlas s jeho suspendáciou by sa podobal súhlasu s transgenderizmom. „Musel by som akceptovať, že držať sa svojej viery v muža a ženu je nesprávne,“ povedal. „Nie je to niečo, čo urobím. Je to v rozpore s mojím svedomím.“

A príbeh, boj učiteľa s transgender ideológiou, pokračuje dodnes.