Kanadský pastor odsúdený za "trestné obťažovanie" za protest proti podujatiam drag queen zameraným na deti

Kanadský pastor odsúdený za "trestné obťažovanie" za protest proti podujatiam drag queen zameraným na deti

 Sudca uznal kanadského pastora vinným z“trestného obťažovania” za to, že začiatkom tohto roka protestoval “proti rozprávkovým hodinám drag queen” zameraným na deti vo verejnej knižnici a porušil podmienky kaucie, ktoré mu zakazujú protestovať na akomkoľvek podujatí s tematikou LGBT.

“Sudca ma dnes uznal vinným z trestného obťažovania za to, že som vyjadril svoj nesúhlas s hodinami rozprávok drag queen manažérovi knižnice, ktorý sa rozhodol toto podujatie zorganizovať. Za to, že som zverejnil video našej interakcie na Facebooku a povedal, že sa’vrátime (protestovať), ak bude podujatie pokračovať,” uviedol kresťanský pastor z Calgary Derek Reimer v správe zaslanej LifeSiteNews.

Reimer je vedúcim kresťanskej&nbsporganizácie MISSION7, ktorá sa zameriava na pomoc bezdomovcom v Calgary. Pre LifeSiteNews uviedol, že jeho obvinenia, ktoré mu 22. augusta odovzdala sudkyňa Karen Molleová zo súdu v Alberte, sa týkajú incidentov z 25. marca až 2. apríla.

“Toto obvinenie je trestné až na dva roky a čoskoro zverejním dátum vynesenia rozsudku,” poznamenal.

Priznávajúc Reimerovi vinu za “trestné obťažovanie,” ho Molle oslobodil aj v prípade obvinenia zo spôsobenia výtržnosti a zamietol dve obvinenia, podľa ktorých spôsobil výtržnosť po tom, čo použil reproduktor pred dvoma samostatnými podujatiami drag story. Molle rozhodol, že nešlo o trestné činy.

Rimer bol okrem toho uznaný vinným zo štyroch prípadov porušenia podmienok prepustenia na kauciu, ktoré mu zakazujú protestovať pred podujatiami “drag queen story time” v Calgary.

Pastorský’právnik Andrew MacKenzie poznamenal, že proti rozsudku z 22. augusta je možné sa odvolať. Za súčasného stavu je na slobode na kauciu. 

Reimer stále čelí súdnemu rozhodnutiu o obvineniach z incidentu, ktorý sa odohral 25. februára 2023 a pri ktorom bol obvinený zo spôsobenia výtržnosti a poškodzovania verejného poriadku za protest pred iným podujatím drag, zameraným na deti. Bol násilne vyvedený z verejnej knižnice po tom, ako protestoval na podujatí, na ktorom povedal, že “homosexualita je hriech.”

Za toto obvinenie mu bol tiež zakázaný vstup do vzdialenosti 300 metrov od akéhokoľvek podujatia LGBT.

Ako informoval portálLifeSiteNews začiatkom tohto roka, obvinenie z neoprávneného vstupu na cudzí pozemok proti Reimerovi za modlitbu v obecnej budove bolo zamietnuté.

Bol zatknutý mnohokrát krát za protesty proti “drag queen story time” a iným LGBT podujatiam v jeho meste.

Vlani v apríli bola jeho dodávka poškodzovaná protikresťanským nápisom, ako aj satanistickým symbolom, keď bol vo väzení za ďalšie zatknutie súvisiace s jeho prorodinným aktivizmom.

V minulom roku Calgary prijalo nový “zákon o bezpečnom a inkluzívnom prístupe”, ktorý zakazuje “špecifikované protesty” vo všetkých verejných budovách vo vlastníctve mesta a mimo nich.

Predpis znamená, že pastori alebo znepokojení rodičia, ktorí protestujú proti pro-LGBT podujatiam vo verejných budovách, budú zakázaní dostať sa do vzdialenosti 100 metrov od akéhokoľvek takéhoto miesta.

Tí, ktorí budú uznaní vinnými z porušenia predpisu, ako napríklad Reimer, môžu čeliť pokute až do výšky 10 000 dolárov a jednému roku väzenia.