Voliči v nemeckom Durínsku a Sasku odignorovali smiešnu politickú kampaň nemeckej cirkvi proti AfD. Víťazom sú národno-konzervatívne sily –

Voliči v nemeckom Durínsku a Sasku odignorovali smiešnu politickú kampaň nemeckej cirkvi proti AfD. Víťazom sú národno-konzervatívne sily –

2. septembra 2024  


Krátke správy

Nepomohlo vylučovanie členov AfD z cirkevných inštitúcií a z postov miništrantov (na rozdiel od LGBT, progresívcov aj liberálov), nepomohla permanentná účasť vysokého kléru na rôznych dúhových demonštráciách, hysterické úvodníky a komentáre, zaklínanie sa posvätnosťou demokracie. Nemeckí voliči v Durínsku a Sasku zvolili tzv. extrémistov a to s takým náskokom oproti skompromitovaným vládnym stranám, že zo všetkých kútov liberálnej a progresívnej Európy sa dnes ozýva tklivé zavýjanie všetkých „slušných ľudí“ a „európskych hodnôt“.

Ilustračný obrázok, zdroj: wikimedia commons

Portál La Nuova Bussola Quotidiana opísal dnes odtrhnutosť nemeckých biskupov a synodálnych pútnikov od reality nasledovne:

Kvázi-schizmatický predseda nemeckých biskupov Georg Bätzing, ktorý demonštroval totálnu odtrhnutosť od problémov a výziev obyčajných ľudí, tiež v posledných dňoch vyzval veriacich, ako aj v mesiacoch pred európskymi voľbami, aby nehlasovali za AfD, otrocky opakujúc heslá západných masmédií, lídrov socialistickej vlády a prejavujúc narastajúcu podriadenosť dominantnému mysleniu.

Cirkev, presne podľa vzoru svojich progresívnych politických tútorov, sa zrejme domnievala a stále domnieva, že trpezlivosť ľudí voči progresívnemu šialenstvu je bezodná. Pritom, ako naznačuje redaktor Frankfurter Allgemeine Zeitung, Berthold Kohler, to, že trpezlivosť sa pomaly blíži do svojho terminálneho štádia sa dalo ľahko pozorovať a aj to, ktoré témy ju ničia:

Všetky prieskumy ukazovali, že tsunami hnevu a sklamania sa valí smerom k semaforu (Posmešné označenie vládnych strán v Nemecku; pozn. red.). Bez ohľadu na to, ako veľmi sa vládcovia v Sasku a Durínsku snažili upriamiť pozornosť voličov na osobitosti ich spolkových krajín, boli to federálne politické otázky, ktoré dali AfD impulz a pomohli aliancii Sahry Wagenknechtovej k štartu: imigrácia, vnútorná bezpečnosť, zákon o vykurovaní, zvýšenie ceny života…“

Realita je neúprosná. V Durínsku vyhrala AfD s 32,8 % získaných hlasov a v Sasku je druhá s 30,6 % hlasov, pričom však prvá CDU má pred ňou len približne jedno percento náskok – 31,9 %.

Semafor utrpel drvivú porážku, najviac tzv. melóny ako ich kedysi nazval Franz-Josef Strauss (Zelení – navrchu zelení, vnútri červení). V Durínsku dostali len 3,3 % a v Sasku 5,1 %. Sociálni demokrati dostali v Durínsku len 6,1 %.

Samozrejme, je zbytočné poučovať nepoučiteľných. Teraz je zrejme prichystané ďalšie kolo politického zavýjania a to aj v Cirkvi. Tón bude zrejme udávať tristný nemecký premiér Olaf Scholz, ktorý hneď po vyhlásení výsledkov volieb vyzval slušné strany, aby vylúčili „pravicových extrémistov“ zo spolupráce. Výsledky označil za „horké“ a „znepokojujúce“. A v rozpore s akoukoľvek demokratickou mytológiou, chce rovno určovať „krajine“, že takto to nesmie byť:

Naša krajina si na to nemôže a nesmie zvyknúť. AfD poškodzuje Nemecko. Oslabuje ekonomiku, rozdeľuje spoločnosť a ničí reputáciu našej krajiny.“

Jojojoj, tak to tá AfD, ktorá nikdy nebola pri moci oslabila tú nemeckú (či dokonca európsku) ekonomiku? Ako? Uvalila sankcie na Rusko a vymyslela Green Deal? Rozdeľuje spoločnosť? Ako? Volá migrantov a očkovala proti covidu? Ničí reputáciu krajiny? U koho?

A už sa na obzore črtá ďalší debakel. V septembri sa totiž budú konať krajinské voľby v Brandenbursku, čo je ďalší štát na východe Nemecka, ktorého obyvatelia si ešte neosvojili pokrokové spôsoby uvažovania. Britský Guardian píše, že aj tam by sa AfD mohla dostať na prvé miesto.

Čo teda bude progresívna globalistická elita robiť? Pravdepodobne to, čo vždy: zastaví dotácie z Bruselu a obviní nacionalistov z ohrozovania ekonomiky, zakáže nepohodlné názory, lebo ohrozujú slobodu prejavu a demokraciu, no a v neposlednom rade by mohlo pomôcť, keby vylúčili ešte viac AfD miništrantov a cirkevných zamestnancov.

BM

Zdroj: La Nuova Bussola Quotidiana, The Guardian, kath.net, FAZ, titulný obrázok, zdroj – wikimedia commons

PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 €
10 €
20 €
50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)