DOMÁCI CHOV DOBYTKA KONČÍ VO SVOJEJ PÔVODNEJ FORMEPriatelia, to bolo rečí zop…

DOMÁCI CHOV DOBYTKA KONČÍ VO SVOJEJ PÔVODNEJ FORMEPriatelia, to bolo rečí zop…

⛔️ DOMÁCI CHOV DOBYTKA KONČÍ VO SVOJEJ PÔVODNEJ FORME

Priatelia, to bolo rečí zopár kandidádov do NR SR v roku 2023 na čele s Huliakom, ktorí tu hlásali občanom ako budú bojovať za potravinovú sebestačnosť, uľahčenie chovu zvierat občanmi, predaj z dvora a vzopretie sa poľno – diktátu z EU.

Nech sa páči, tu je krutá realita, kde je vidieť, že títo ľudia od začiatku zavádzali a klamali verejnosť prázdnymi rečami a sľubmi.

Od 1. júla 2024 končí domáci chov dobytka a občan – aj s jedným kusom dobytka – sa po novom musí zaregistrovať a bude kontrolovaný štátom.

Takýto občan – chovateľ musí už začať komunikovať so správcom registra (Plemenárske služby SR, š.p.) výlučne elektronicky a medzi povinné prílohy ku žiadosti nesmie zabudnúť priložiť napríklad list vlastníctva, identifikáciu nehnuteľnosti v ktorej sa zviera chová, uhradiť 10 eurový správny poplatok a všetky dokumenty „farebne“ naskenované poslať prostredníctvom e-slovensko na príslušnú RVPS a Plemenárske Služby SR.

👉 AKO TO BOLO DOTERAZ?

Aby sme si urobili prehľad: doteraz sme poznali dva druhy fariem, alebo chovania dobytku, ktoré boli evidované v Centrálnom registri hospodárskych zvierat (CEHZ).

1] Prvá forma bola a je komerčná – tu patria všetky komerčné farmy, bez ohľadu na veľkosť a je úplne jedno či farmár chová jedno alebo tisíc prasiat, podmienky musí spĺňať rovnaké.

Od dodržiavania legislatívnych požiadaviek, cez veterinárne kontroly až po nutnosti viesť všetky evidencie, klasické firemné podnikanie.

2] Potom sme mali tzv. „D farmy“ – ako vidíte v prípise Štátnej veterinárnej správy – a to boli farmy domáce.

Pre úplnú informáciu, túto výnimku z evidencie svojho času vydupal prof. Bíreš a „D farmy“ (teda súkromné chovanie dobytka občanmi) nepodliehali bežnej kontrole, boli podriadené ohlasovacej povinnosti a bol to jediný spôsob ako legálne kúpiť prasa / prasatá, doma ich vykŕmiť a neskôr spracovať.

👉 OD 1. JÚLA 2024 „D FARMY“ KONČIA

Centrálny register hospodárskych zvierat (CEHZ) za ktorého správnosť a vedenie zodpovedá ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR už od roku 2004 bude registrovať už len komerčný chov dobytka (!) a preto sa občan farmár s jedným, alebo zopár prasatami či dobytkom bude musieť registrovať a spĺňať podmienky ako súkromný (firemný) chovateľ dobytka.

Priatelia – spoluobčania, takto vyzerá naplnenie volebných sľubov kandidátov na poslancov za SNS z roku 2023 a takto vyzerá „vzopretie sa diktátu EU“, stopka „elektronizácii“ v poľnohospodárskom sektore a presne takto vyzerá po novom pomoc s domácim chovom dobytka v Slovenskej republike!

Prosím, aby sme to registrovali, ukladali do mysle a zbierali si na inventúru na voľby do NR SR v roku 2027.