Mark Zuckerberg priznal, že Bidenova administratíva sa podieľala na cenzúre "určitého obsahu COVID-19

Mark Zuckerberg priznal, že Bidenova administratíva sa podieľala na cenzúre "určitého obsahu COVID-19

Občania USA:

Výkonný riaditeľ spoločnosti Meta Mark Zuckerberg priznal, že Bidenova administratíva tlačila na jeho spoločnosti na sociálnych sieťach, aby cenzurovali určitý obsah COVID-19” a že nebolo správne cenzurovať príbeh o laptope Hunter Biden.

V liste adresovanom predsedovi súdneho výboru Snemovne reprezentantov rep. Jimovi Jordanovi (R-OH) Zuckerberg napísal: “V roku 2021 vyšší úradníci z Bidenovej administratívy vrátane Bieleho domu opakovane celé mesiace tlačili na naše tímy, aby cenzurovali určitý obsah COVID-19 vrátane humoru a satiry, a vyjadrovali veľkú frustráciu z našich tímov, keď sme nesúhlasili“s tým.”

“V konečnom dôsledku to bolo naše rozhodnutie, či obsah stiahneme, alebo nie, a za svoje rozhodnutia, vrátane zmien súvisiacich s COVID-19, ktoré sme v dôsledku tohto nátlaku vykonali v oblasti presadzovania, sme zodpovední,” uviedol Zuckerberg.

Čítajte: Facebook zakazuje LifeSite petíciu proti ‘povinným maskám mandates,’ potom sa ospravedlňuje za ‘chybu’

“Verím, že tlak vlády bol nesprávny, a ľutujem, že sme o tom nehovorili otvorenejšie,” napísal generálny riaditeľ spoločnosti Meta a dodal:

Tiež si myslím, že sme urobili niektoré rozhodnutia, ktoré by sme dnes s odstupom času a s využitím nových informácií neurobili.

Podobne ako som vtedy povedal našim tímom, mám silný pocit, že by sme nemali robiť kompromisy v našich štandardoch obsahu kvôli tlaku akejkoľvek administratívy v oboch smeroch – a sme’pripravení zatlačiť, ak sa niečo podobné bude opakovať.

Meta je materská spoločnosť, ktorá vlastní dve najväčšie platformy sociálnych médií na svete, Facebook a Instagram. Počas krízy COVID sa tieto platformy zapojili do tvrdej cenzúry obsahu, ktorý bol v rozpore s hlavným prúdom. V máji 2021 bola hlavná stránka LifeSiteNews’ na Facebooku trvalo zakázaná za zverejnenie toho, čo spoločnosť sociálnych médií považovala za “nepravdivé informácie o COVID-19, ktoré by mohli prispieť k fyzickému poškodeniu.”

Facebook tiež uviedol, že de-platformoval účty, ktoré na platforme zverejňovali “informácie odrádzajúce od očkovania.”

V roku 2023 Zuckerberg v rozhovore s Lexom Friedmanom priznal, že Facebook cenzuroval informácie týkajúce sa COVID, ktoré sa ukázali ako “diskutabilné alebo pravdivé.”

Napriek týmto priznaniam zostáva hlavná stránka LifeSiteNews’ dodnes natrvalo zakázaná.

Elon Musk, dlhoročný rival a kritik Zuckerberga, sa k listu vyjadril, že “[s]to vyzerá ako porušenie prvého dodatku.”

Laptomat Hunter Biden’a zasahovanie do volieb

Zuckerberg tiež priznal, že bolo chybou cenzurovať New York Post’bombastický článok o laptope Hunter Biden v období pred voľbami v roku 2020.

“V samostatnej situácii nás FBI varovala pred potenciálnou ruskou dezinformačnou operáciou o Bidenovej rodine a Barizme v období pred voľbami v roku 2020,” uviedol v liste.

“Na jeseň toho roku, keď sme videli článok New York Post, ktorý informoval o obvineniach z korupcie týkajúcich sa rodiny vtedajšieho demokratického kandidáta na prezidenta Joea Bidena”sme tento článok poslali na preskúmanie overovateľom faktov a dočasne sme ho degradovali, kým sme čakali na odpoveď.”

“Odvtedy sa vyjasnilo, že táto správa nebola ruskou dezinformáciou, a pri spätnom pohľade sme nemali tento príbeh degradovať,”povedal Zuckerberg.

Zverejnené “Akty Twitter” po Muskovom prevzatí spoločnosti, ktorá sa teraz nazýva X, odhalili, že FBI zohrala významnú úlohu pri potláčaní príbehu o notebooku Hunter Biden na sociálnych sieťach, pričom podnietila kľúčových zamestnancov platforiem”, aby príbeh odmietli ako ruskú “hackerskú a únikovú” operáciu, a to napriek tomu, že FBI”predtým vedela o pravosti notebooku”.

Čítajte: 6 bombastických faktov zo súborov Elona Muska’na Twitteri, ktoré musíte vedieť

Zuckerberg tiež priznal, že “niektorí ľudia sa domnievajú”, že jeho obrovská finančná investícia do podpory “volebnej infraštruktúry” počas prezidentských volieb v roku 2020 “zvýhodnila jednu stranu pred druhou,” t.j.e., demokratov.

Tieto príspevky “boli navrhnuté tak, aby boli nestranícke – rozložené v mestských, vidieckych a prímestských komunitách.”

“Mojím cieľom je byť neutrálny a nezohrávať takú či onakú úlohu – alebo dokonca vyzerať, že hrám nejakú úlohu. Takže v tomto cykle neplánujem prispieť podobným spôsobom,” povedal.

Čítajte: Mark Zuckerberg ‘kúpil’ voľby 2020 pre Bidena s ‘ohromujúcim’ financií, naznačuje nová analýza

Pred prezidentskými voľbami v roku 2020 Zuckerberg daroval viac ako 400 miliónov dolárov ľavicovej neziskovej organizácii Centrum pre technológie a občiansky život, ktorá potom tieto peniaze rozdelila miestnym vládnym volebným úradom, prevažne v okresoch naklonených demokratom, ako LifeSiteNews predtým informoval. Analýzy ukázali, že toto financovanie výrazne zvýšilo zisk hlasov Joea Bidena’v rozhodujúcich štátoch a mohlo rozhodnúť o výsledku volieb.

Facebook’s úsilím o získanie hlasov tiež údajne pomohol zaregistrovať viac ako 4 milióny voličov pred prezidentskými voľbami v roku 2020. Facebook a ďalšie spoločnosti pôsobiace v oblasti sociálnych médií však ukázali, že sú masívne protikonzervatívne zaujaté a svojím jednostranným cenzúrnym úsilím pomohli demokratom vyhrať voľby.

Občania USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúcu mieru nadbytočnej úmrtnosti