Bidenova administratíva oznámila návrat bezplatných testov COVID len niekoľko mesiacov pred voľbami

Bidenova administratíva oznámila návrat bezplatných testov COVID len niekoľko mesiacov pred voľbami

Občania USA:

Bidenova administratíva oznámila, že budúci mesiac obnoví zasielanie bezplatných testov COVID-19 každému Američanovi, údajne v reakcii na nárast počtu prípadov vírusu počas leta.

Na bezplatné testy, na ktoré federálna vláda vynaložila viac ako 1 dolár, sa bude musieť každý Američan bezplatne prihlásiť.8 miliárd eur od roku 2021, si bude možné vyžiadať na stránke COVIDTests.gov, a to až štyri na domácnosť, pričom vláda trvá na tom, že testy budú schopné rozpoznať najnovšie varianty.

Vláda tvrdí, že rozhodnutie nasleduje po prudkom náraste prípadov počas leta a “vysokých” alebo “veľmi vysokých” úrovniach COVID, ktoré sa zistili v odpadových vodách väčšiny štátov. Je to načasované tak, aby to zodpovedalo očakávanému sezónnemu nárastu cestovania a zhromažďovania sa v interiéroch, keď sa leto mení na jeseň.

“Tieto testy pomôžu udržať rodiny a ich blízkych v bezpečí túto jesennú a zimnú sezónu,” uviedla asistentka tajomníka ministerstva zdravotníctva & ľudských služieb (HHS) pre pripravenosť a reakciu Dawn O’Connellová, CNBC reports. “Je to už siedmykrát za posledné tri roky, čo Bidenova-Harrisova administratíva dala rodinám možnosť objednať si bezplatne voľnopredajné testy Covid-19.”

ČÍTAJTE: ‘Toľko ľudí zomrelo’: Bývalý japonský minister sa ospravedlnil za úmrtia spojené s COVID injekciami

Naďalej sa nevie, či nové kolo testovania COVID alebo jeho výsledky povedú k nejakému širšiemu návratu kontroverznejších opatrení COVID, ale načasovanie vyvolalo špekulácie, keďže do prezidentských volieb zostávajú necelé tri mesiace a COVID bol odôvodnením radikálnej transformácie pravidiel hlasovania v roku 2020’

A veľké množstvo dôkazov zistilo, že obmedzenia osobnej a ekonomickej aktivity vykonané v roku 2020 a časti roku 2021 spôsobili oveľa viac škody ako úžitku, z hľadiska osobnej slobody a ekonomiky, ako aj verejného zdravia, a že životy bolo možné zachrániť oveľa menej zaťažujúcimi metódami, ako napríklad podporou zavedených terapeutických liekov, užšou ochranou zameranou na najviac ohrozené osoby (napríklad staršie a choré osoby) a zvýšením príjmu vitamínu D.

Na Floride v súčasnosti vyšetruje výrobu a zavádzanie injekcií COVID veľká porota, ktorú zriadil republikánsky guvernér Ron DeSantis. Vo februári zverejnila svoju prvú priebežnú správu o základnom odôvodnení operácie Warp Speed, v ktorej sa uvádza, že uzávery spôsobili viac škody ako úžitku, že masky boli neúčinné pri zastavení prenosu COVID, že COVID bol “štatisticky takmer neškodný” pre deti a väčšinu dospelých a že je “veľmi pravdepodobné”, že počty hospitalizácií v dôsledku COVID boli nadsadené. Správa veľkej poroty’o samotných záberoch je veľmi očakávaná.

Sudca Najvyššieho súdu USA Neil Gorsuch má označil reakciu COVID v Amerike’za jednu z “najväčších zásahov do občianskych slobôd v mierových dejinách tejto krajiny,” proti ktorým Kongres, štátne zákonodarné orgány aj súdy do značnej miery zanedbali ochranu ústavných práv, osobnej slobody a právneho štátu.

Občania USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúcu mieru nadbytočnej úmrtnosti