Zelenského režim sa rúca

Zelenského režim sa rúca

Po rezignáciách troch ukrajinských ministrov
tak urobil aj minister zahraničia Kuleba.  Už skôr sa uvádzalo, že Najvyššia rada 4.
septembra odvolá niekoľko ministrov a šéfa Fondu štátneho majetku a
5. septembra nastúpi do funkcie. Šéfovia troch ministerstiev  a podpredsedníčka
vlády  Oľga Stefanishyna predložili 3. septembra Najvyššej rade
svoje demisie.

Zdroje Ukrajinskej pravdy tu  tiež už informovali o podobnom úmysle  ministra zahraničia Dmitrija Kulebu. Ako píše European Pravda, oznámil to predseda Najvyššej rady Ruslan Stefančuk. Ministrova správa tu.

Šéf frakcie Sluha ľudu v Najvyššej rade David Arakhamia v utorok skôr oznámil „veľký reset vlády“, v rámci ktorého sa vymení „viac ako 50 % zamestnancov“ kabinetu.
Kuleba vyvolal koncom augusta ďalší škandál slovami o „ukrajinských územiach“ v Poľsku a porovnaním operácie na Visle s volyňským masakrom, ktorý vyvolal hnev vo Varšave. V reakcii na to poľské úrady varovali, že Ukrajina nevstúpi do EÚ bez toho, aby nezrevidovala svoje názory na minulosť.
Už skôr boli  ohlásené  demisie ministrov spravodlivosti, priemyslu a životného prostredia. Odstúpili aj  podpredsedníčky vlády Olga Stefanishina  a  Irina Vereshchuk. Informovalo o tom, že  sa pripravuje  demisia ukrajinského ministra zahraničných vecí Dmitrija Kulebu. Okrem toho  bol Vladimír Kudrytsky odvolaný  z funkcie šéfa národnej energetickej spoločnosti Ukrenergo.
Financial Times naznačili, že za rezignáciami ministrov na Ukrajine stojí fakt, že ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj sa snaží posilniť svoju moc. Jeho prezidentský mandát skončil 21. mája.
U mňa bez komentára… je ich kade-tade dosť.

Pekne pozdravujem.
Juraj Režo alias notorickyobcan