Pravidlá Tima Walza týkajúce sa udeľovania licencií učiteľom by mohli veriacich kresťanov vytlačiť zo štátnych škôl v Minnesote

Pravidlá Tima Walza týkajúce sa udeľovania licencií učiteľom by mohli veriacich kresťanov vytlačiť zo štátnych škôl v Minnesote

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND

Zákaz vyučovania veriacich kresťanov v Minnesote od guvernéra Tima Walza’sa už o niekoľko mesiacov dostane do štátnych’škôl.

Zakázal tiež vyznávačov židovstva a moslimov.

report na The Federalist varuje, že je “pripravený robiť podobnú bigotnú, totalitnú a protiústavnú politiku” pre celý národ, “ak bude zvolený za viceprezidenta.”

Čítajte: Hardware giant Lowe’s pledges to end diversity policies to avoid public backlash

V správe výkonnej redaktorky publikácie’Joy Pullmann sa vysvetľuje, že štát má nové pravidlá udeľovania učiteľských licencií, ktoré začnú platiť v júli 2025, a tie “zakážu praktizujúcim kresťanom, židom a moslimom učiť na štátnych školách.”

Podľa plánov ľavicového guvernéra bude totiž štát od žiadateľov o učiteľskú licenciu vyžadovať, aby “potvrdili transgenderizmus a rasový marxizmus.”

Nezískali licenciu? Žiadne miesto pre kohokoľvek, kto by chcel učiť na štátnych’školách. Alebo na súkromných školách, ak túto certifikáciu vyžadujú.

Konkrétne, pravidlá budú vyžadovať: “Učiteľ podporuje prostredie, ktoré zabezpečuje, aby identity žiakov, ako sú rasa/etnický pôvod, národnostný pôvod, jazyk, pohlavie a rod, rodová identita, sexuálna orientácia, fyzické/vývojové/emocionálne schopnosti, sociálno-ekonomická trieda a náboženské presvedčenie, boli historicky a sociálne kontextualizované, potvrdené a začlenené do vzdelávacieho prostredia, v ktorom sa žiaci môžu učiť a prispievať ako celok.”

Súdcovia v oblasti správneho práva už schválili protináboženské ideológie.

Správa poukázala na to, že univerzity sú tiež ovplyvnené, pretože teraz musia poskytovať protikresťanské vzdelávanie.

Štát už požadoval, aby učitelia, ktorí si obnovujú licencie, preukázali “kultúrnu kompetenciu”, ktorá zahŕňa dôkaz o “sebareflexii a diskusii” o nových štátnych”ideológiách.

Doug Seaton z Upper Midwest Law Center uviedol, že niektoré “kresťanské” univerzity sa podriadia, iné nie, ale neposlúchnu “potichu”, aby sa súdili až vtedy, keď budú potrestané.

Zpráva zdôraznila:

Veriaci príslušníci najväčších a najstarších svetových’náboženstiev nemôžu s čistým svedomím “potvrdiť”neheterosexuálnu sexuálnu orientáciu a rodovú identitu. Kresťania, ktorí to robia, verejne popierajú svoju vieru, čo podľa Ježiša Krista ohrozuje dušu človeka’a večnú blaženosť po smrti: “Kto teda mňa vyzná pred ľuďmi, toho aj ja vyznám pred svojím Otcom, ktorý je na nebesiach. Ale kto ma zaprie pred ľuďmi, toho aj ja zapriem pred svojím Otcom, ktorý je na nebesiach” (Mt 10, 32. 33).

Státne opatrenie sa nazýva “nútený prejav”, uvádza sa v správe, čo “je jednoznačne protiústavné.”

Seaton povedal: “V podstate’vyžadujú od ľudí, aby potvrdili tieto myšlienky, ktorým v skutočnosti’neveria, v mnohých prípadoch ako podmienku toho, aby mohli byť učiteľmi na verejných školách alebo byť súčasťou programu na získanie licencie učiteľa na verejných školách. Nemôžete’nútiť k takémuto prejavu, nemôžete’vyžadovať dodržiavanie myšlienok, ktorým sa’neverí.”

V správe Federalist sa uvádza, že vyšetrovanie Wall Street Journal zistilo, že “požiadavky na etnické štúdiá” v Minnesote “odrážajú” požiadavky na potvrdenie sexuálnych deviácií.

Čítajte: Mesto Massachusetts blokuje štúdium Biblie v knižnici, snaží sa cenzurovať inzerát pastora’v novinách

V správe sa napríklad píše: „V súčasnosti sa v knižnici študuje Biblia:

Štvrtáci musia “identifikovať procesy a dopady kolonizácie a skúmať, ako diskriminácia a útlak rôznych rasových a etnických skupín vyvolali hnutia odporu.”Žiaci stredných škôl majú “vypracovať analýzu rasového kapitalizmu” a “antičiernošstva” a učia sa vnímať seba samých ako členov “rasovej hierarchie” založenej na “dominantných európskych štandardoch krásy.”

Analýza Ligy na ochranu detí uvádza, že štát od učiteľov požaduje, aby “chápali”, že vyučovanie je formované rasou a etnickým pôvodom na úkor niektorých “rás”, a to vrátane pôvodných obyvateľov, černochov, “latinskoameričanov” a ďalších.

Akýsi štátny zákonodarca predtým odsúdil “strašný chaos”, ktorý Walz vniesol do škôl tým, že požadoval, aby okresy “vykazovali disciplínu žiakov podľa rasy a vyžadovali rovnaké výsledky.”

Výsledky sa dali predvídať: výsledky žiakov v štáte prudko klesajú.

Pretlačené so súhlasom WND News Center.