RFK Jr. na tlačovej konferencii podrobil Demokratickú stranu a médiá veľkolepej kritike

RFK Jr. na tlačovej konferencii podrobil Demokratickú stranu a médiá veľkolepej kritike

Robert F. Kennedy Jr. – potomok slávnej rodiny Kennedyovcov, ktorá v minulom storočí získala aristokratické postavenie – v epickom rozhovore o Demokratickej strane a vládnych agentúrach a médiách, ktoré sa s ňou spolčili, uviedol, že ho k odchodu z Demokratickej strany, aby kandidoval ako nezávislý, a teraz k tomu, aby som podporil prezidenta Trumpa, viedli tri veľké dôvody: Sloboda prejavu, vojna na Ukrajine a vojna proti našim deťom.

Podľa toho sa Kennedy objavil na pódiu s prezidentom Trumpom na predvolebnom mítingu vo Phoenixe, aby ukázal svoju oddanosť Trumpovej kampani, čo pravdepodobne predznamenáva kľúčovú úlohu bývalého demokrata v budúcej Trumpovej administratíve.

“Na svojom prvom zjazde demokratov som sa zúčastnil ako šesťročný v roku 1960. Vtedy boli demokrati obhajcami ústavy, občianskych práv,” vysvetlil Kennedy na začiatku svojej tlačovej konferencie. “Demokrati sa postavili proti autoritárstvu, cenzúre, kolonializmu, imperializmu a nespravodlivým vojnám.”

“Boli sme stranou práce, robotníckej triedy. Demokrati boli stranou transparentnosti vlády a obhajcami životného prostredia,” pokračoval. “Naša strana bola oporou proti záujmom veľkých peňazí a moci korporácií. Verná svojmu názvu bola stranou demokracie.”

V októbri minulého roka povedal, že opustil Demokratickú stranu, pretože sa “tak dramaticky odklonila od základných hodnôt, s ktorými som vyrastal” a stala sa “stranou vojny, cenzúry, korupcie, Big Pharma, Big Tech, Big Ag a Big Money.”

“Keď opustila demokraciu tým, že zrušila primárky, aby zakryla kognitívny úpadok úradujúceho prezidenta, opustil som stranu a kandidoval som ako nezávislý.”

Oplakával, ako sa politický systém v USA zmenil.USA sa za desaťročia, odkedy jeho otec, senátor Robert Kennedy, a jeho strýko, prezident John F. Kennedy, zastávali politické funkcie, než boli obaja zavraždení, stal skorumpovaným.

“Zatiaľ čo demokracia môže byť stále živá na najnižšej úrovni, stala sa len heslom pre naše politické inštitúcie, pre naše médiá, pre našu vládu a, čo je pre mňa najsmutnejšie, pre Demokratickú stranu,” povedal.

V mene záchrany demokracie sa Demokratická strana pustila do jej demontáže. Nemajúc dôveru vo svojho kandidáta, že by jej kandidát mohol zvíťaziť v spravodlivých voľbách vo volebnej miestnosti, DNC (Národný výbor Demokratickej strany) viedol neustálu právnu vojnu proti prezidentovi Trumpovi aj proti mne.

DNC nás ťahal po súdoch, štát za štátom, a pokúšal sa vymazať (úsilie dobrovoľníkov jeho kampane o zbieranie podpisov) a zvrátiť vôľu voličov, ktorí tieto petície podpísali. Nasadila sudcov napojených na DNC, aby mňa a ďalších kandidátov vyradili z hlasovania a prezidenta Trumpa uvrhli do väzenia.

Viedla fiktívne primárky, ktoré boli zmanipulované tak, aby zabránili akémukoľvek vážnemu súboju s prezidentom Bidenom.

Potom, keď predvídateľne zbabrané vystúpenie v debate urýchlilo palácový prevrat proti prezidentovi Bidenovi, tí istí temní agenti DNC vymenovali jeho nástupcu, tiež bez volieb.

Nasadili kandidátku, ktorá bola u voličov taká nepopulárna, že v roku 2020 odstúpila bez toho, aby získala jediného delegáta.

Môj strýko aj môj otec si vychutnávali debaty. Boli hrdí na to, že sa v boji o myšlienky dokážu postaviť proti akémukoľvek súperovi.

Byli by prekvapení, keby sa dozvedeli o kandidátovi Demokratickej strany na prezidenta, ktorý sa ako viceprezident Harris 35 dní neobjavil v jedinom rozhovore alebo nespisovnom stretnutí s voličmi. Je to hlboko nedemokratické.

Na miesto toho, aby nám ukázala svoju podstatu a charakter, DNC a jej mediálne orgány zinscenovali nárast popularity viceprezidentky Harrisovej na základe … ničoho: žiadna politika, žiadne rozhovory, žiadne debaty. Len dym a zrkadlá. A balóniky. A (vysokoprodukovaný) cirkus v Chicagu, (kde) celý rad demokratických rečníkov spomenul Donalda Trumpa 147-krát, a to len v prvý deň.

Kto potrebuje politiku, keď máte Trumpa, ktorého môžete nenávidieť?

Naopak, prezident Biden bol za štyri dni spomenutý len dvakrát.

Ako si Demokratická strana vybrala kandidáta, ktorý za celý volebný cyklus neposkytol ani jeden rozhovor či debatu?

Odpovede poznáme:

Podarilo sa im to tak, že vyzbrojili vládne agentúry, vzdali sa demokracie, žalovali opozíciu a zbavili amerických voličov volebného práva.

Najmä ma znepokojuje, ako Demokratická strana vedie svoje vnútorné záležitosti alebo vedie svojich kandidátov. Čo ma znepokojuje, je to, (že) sa uchyľujú k cenzúre a kontrole médií a k ozbrojovaniu federálnych agentúr.

Keď sa americký prezident spolčí s mediálnymi spoločnosťami alebo ich priamo donúti cenzurovať politické prejavy, je to útok na naše najsvätejšie právo na slobodu prejavu, a to je práve to právo, na ktorom spočívajú všetky ostatné naše ústavné práva.

Kennedy obrátil svoju pozornosť na zástupcov tlače zhromaždených pred ním a požiadal ich, aby sa zamysleli nad “mnohými spôsobmi, ktorými sa vaše inštitúcie zriekli posvätnej zodpovednosti, povinnosti slobodnej tlače chrániť demokraciu.”

“Vaše inštitúcie zo seba urobili vládne hlásne trúby a stenografy orgánov moci,” povedal Kennedy. “Sami ste nespôsobili’devolúciu americkej demokracie, ale mohli ste’tomu zabrániť.”

“Hlavné médiá boli kedysi strážcom prvého dodatku a demokratických princípov, (ale) pripojili sa’k tomuto systémovému útoku na demokraciu,” vyhlásil. “Médiá ospravedlňujú svoju cenzúru tým, že bojujú proti ‘dezinformáciám,’ ale vlády a utláčatelia ne’cenzurujú lži — nebojí sa lží — boja sa pravdy. Práve tú cenzurujú.

“Sme v tejto krajine naozaj ešte stále vzorom demokracie,” pýtal sa Kennedy,“alebo sme si z nej urobili srandu?

Kennedy uviedol, že k tomu, aby vstúpil do tohto súboja, opustil Demokratickú stranu a kandidoval ako nezávislý “a teraz hodil svoju podporu prezidentovi Trumpovi, ho viedli tri veľké dôvody: sloboda prejavu, vojna na Ukrajine a vojna proti našim deťom.”

Vysvetlil, že hoci s Trumpom majú v niektorých otázkach stále nezhody, vidia sa v tých, ktoré sú najväčšou hrozbou pre národ. “Ukončenie večných vojen, ukončenie epidémie detských chorôb, ochrana hraníc, ochrana slobody prejavu, rozuzlenie korporátneho ovládnutia našich regulačných orgánov, vyradenie amerických spravodajských služieb z propagandy, cenzúry a sledovania Američanov a zasahovania do našich volieb.

“Nakoniec jediná vec, ktorá zachráni našu krajinu — a naše deti — je, ak sa rozhodneme milovať naše deti viac, ako sa navzájom nenávidíme.”

Pozrite si strhujúci prejav RFK Jr’zde.