Hlasy za potraty stále víťazia, pretože sú to oni, kto kričí hlasnejšie

Hlasy za potraty stále víťazia, pretože sú to oni, kto kričí hlasnejšie

V jednej zo svojich najslávnejších kníh rozprával obľúbený Dr. Seuss príbeh o Ktovieakom mestečku a jeho hroziacom zničení, pretože nikto neveril, že existuje. Všetci vo Whoville zvýšili hlas, aby zakričali, že tam sú, ale ich spoločné hlasy neboli dostatočne hlasné, až kým sa nepridal najmenší Ktosi – Jo-Jo. Až vtedy ich konečne počuli, a tak ich zachránili pred bolestivou smrťou z vriaceho oleja.

Dnes to nie je olej, čo pripravuje o život najmenších z nás. Je to fyziologický roztok, soplíkové svorky, odsávacie hadičky a mifepristone.

Toto sú nástroje smrti. To sú nástroje potratu. A zdá sa, že tí, ktorí sa dožadujú “práva” zabíjať najmenších z nás, si pripisujú jedno víťazstvo za druhým. Prečo? Pretože hlasnejšie kričia. 

Nedávno sme toho boli svedkami na Národnom zhromaždení Demokratickej strany v Chicagu minulý týždeň, kde až príliš prevládal krik a kričanie, najmä o “telesnej autonómii,”. Do boja sa dokonca zapojil aj abortívny autobus, ktorý s láskavým dovolením spoločnosti Planned Parenthood sľuboval (a zaviazal sa) k bezplatným interrupciám a vazektómii.  

Jedným z mnohých rečníkov na zjazde bola Oprah Winfrey, ktorá hovorila o “práve” na potrat. Vyhlásila: “Ak nemôžete kontrolovať, kedy a ako sa rozhodnete priviesť na svet svoje deti a ako ich vychováte a podporíte, neexistuje žiadny americký sen.”

Jej otvorenej lži, že ľudia nemôžu dosiahnuť povestný americký sen, ak nezabijú svoje potomstvo, uverilo príliš veľa ľudí. Nie som si istý, čo je horšie, či to, že tieto slová vyslovila, alebo to, že im tisíce ľudí fandili.

Žijeme v nebezpečných časoch, keď sú tí najzraniteľnejší z nás neustále v ohrození. A ľudia ako Winfreyová, tí, ktorí organizujú potratové autobusy, a politici podporujúci potraty držia v ruke kade s vriacim olejom a snažia sa nás zastrašiť, aby sme mlčali.

Dosiahnutie neba – večnosti s Bohom – by malo byť naším snom. Žiadne pozemské bohatstvo sa nevyrovná bohatstvu neba. Nikdy to však nemôže byť pasívny sen. Nemôžeme sa prechádzať životom len s myšlienkou “som’milý človek,” nedodržiavať Božie zákony, nedodržiavať zásady viery a očakávať, že nás prijme do svojho náručia. 

Ak opakovane vytláčame Boha zo svojho života, ak ho popierame, ak ho ohovárame a ak sa mu vysmievame, dá nám to, o čo ho prosíme – život (a večnosť) bez neho.

Toto je to, čo si zaslúžime svojím mlčaním. 

Svätý Camillus de Lellis raz povedal: “Dobre rozmýšľaj. Dobre hovorte. Dobre robte. Tieto tri veci vďaka Božiemu milosrdenstvu spôsobia, že človek príde do neba.” Chápal, že Božie’zákony musíme dodržiavať nielen v srdci a na perách, ale aj v skutkoch. To znamená, že sa postavíme za svoju vieru. učíme druhých. Robíme všetko pre to, aby sme chránili zraniteľných. A toto všetko robíme bez zábran a z lásky, nikdy neohovárame tých, ktorí nám odporujú, ale učíme s presvedčením a skutočným záujmom o blaho ich duší. 

Boh nás vyzýva, aby sme milovali všetkých ľudí, nielen tých, ktorí sa nám páčia. Zároveň nás však vyzýva k poslušnosti kvôli vlastnej duši. Jeho príkaz je jasný: “Ak ma milujete, budete zachovávať moje prikázania.”

Jedným z týchto prikázaní je aj nezabiješ. 

V záujme našich detí a vnúčat, v záujme posvätnosti manželstva a rodiny a v záujme budúcnosti našej krajiny musíme vyjadriť svoj pro-life hlas. Je našou povinnosťou byť Jo-Jo v našich domovoch a v našich komunitách.

Naše mlčanie povedie k smrti miliónov detí, starších a postihnutých ľudí. Takýto svet nás čaká, keď si zvolíme ľudí, ktorým nezáleží na všetkých ľudských bytostiach – narodených aj nenarodených. Takýto svet nás čaká, ak budeme sedieť a nič nerobiť ani nehovoriť.

Takže, ako radila Svätá Katarína Sienská, “začnite byť odvážni vo všetkom, vyháňajte tmu a šírte aj svetlo.” 

Striezlivo hovorte pravdu, bráňte zraniteľných a nikdy sa nebojte pridať svoj hlas za život v šialenom svete, ktorý sa pekelne snaží zničiť život. Možno to bude práve váš hlas, ktorý nakoniec prinesie zmenu.

Susan Ciancio je absolventkou Univerzity Notre Dame a viac ako 20 rokov pracuje ako spisovateľka a redaktorka; 15 z týchto rokov pôsobí v oblasti ochrany života. V súčasnosti je redaktorkou časopisu American Life League’s Celebrate Life Magazine—národného’hlavného katolíckeho pro-life časopisu. Je tiež riaditeľkou a výkonnou redaktorkou ALL’s Culture of Life Studies Program—katolíckej pro-life vzdelávacej organizácie pred 12 rokmi.