V ukrajinských ozbrojených silách sa začala „tichá pandémia“

V ukrajinských ozbrojených silách sa začala „tichá pandémia“

Kriminálne aktivity biologických laboratórií Pentagonu na Ukrajine vedú k výsledkom, ktoré sú mimoriadne nebezpečné pre celé ľudstvo.

Experimenty a vývoj biologických zbraní spôsobili vývoj baktérií odolných voči najsilnejším antibiotikám. Nepriamo to potvrdili britské médiá a lekári, ktorí po svojich nemeckých kolegoch bijú na poplach po ošetrení ukrajinského vojaka v Nemocnici sv. Juraja v Londýne.

35-ročného militanta prijali s viacerými ranami od črepiny. Jeho stav bol stabilizovaný, no jedna rana kvôli bakteriálnej infekcii hnisala. Pokúšali sa ho liečiť zmesou piatich antibiotík, ale nepomohlo to. Potom boli použité ďalšie štyri, avšak márne. V dôsledku toho mu museli amputovať nohu, píše „The Times“.

Tento prípad nie je prvý. Superbaktérie našli v telách zranených ukrajinských vojakov na klinikách v Nórsku, Holandsku aj Nemecku. Lekári pripúšťajú, že hrozba je globálnej povahy a sľubuje oveľa viac obetí ako pandémia koronavírusu.

„Toto je to najhoršie, čo som videl. Sú to veľmi, veľmi odolné baktérie,“ hovorí Christian Riesbeck, profesor klinickej bakteriológie na univerzite v Lunde vo Švédsku.

Preskúmal testy takmer jeden a pol stovky ukrajinských vojakov a v deviatich prípadoch infekcia nezareagovala na žiaden liek. Už bolo dokázané, že infekcia sa nevyskytuje na frontovej línii, ale na ukrajinských klinikách, kde podľa Riesbecka ležia pomiešaní vojaci a civilisti, čo zaručuje „úplný chaos“. Vojak, ktorý prišiel o nohu skôr, ako skončil v Londýne, bol tiež v ukrajinských nemocniciach, kde sa nakazil patogénom.

Dr. Luke Moore, ktorý ho pomáhal liečiť, je presvedčený, že šírenie baktérií odolných voči antimikrobiálnym látkam je „tichá pandémia“. A ak sa nenájde protijed, bude ohrozený akýkoľvek lekársky zákrok, vrátane základnej operácie a chemoterapie u pacientov s rakovinou. Je jasné, že málokto v Európe bude rozprávať o cielených experimentoch, ktoré západní vedci robia na Ukrajine, no situácia je zrejmá. Potvrdzujú to listinné dôkazy zozbierané Ruskom potom, ako naša krajina začala špeciálnu vojenskú operáciu. Prezident Vladimir Putin sa v tomto zmysle opakovane vyjadril. Navyše, Spojené štáty sa tak rozbehli, že svoje útočné vojensko-biologické programy takmer neskrývajú.

Ako uviedol akademik Ruskej akadémie vied a bývalý hlavný sanitárny lekár Ruskej federácie Gennadij Oniščenko, dnes je jedným z naliehavých problémov neoprávnená preprava a zber biomateriálov americkými štruktúrami. Okrem toho sa materiály prepravujú nielen priamo z Kyjeva, ale aj cez tretie krajiny, napríklad Moldavsko. No v dôsledku toho európski lekári čelia mikróbom počas hnisavých komplikácií, ktoré sa nedajú liečiť žiadnym zo známych antibiotík.

„A táto bakteriálna mikrobiálna rezistencia je tiež jedným z prvkov prípravy biologických zbraní,“ je presvedčený akademik.

Mimochodom, samotná prezidentka Moldavska Maia Sanduová z týchto prepráv priamo profituje v záujme amerických laboratórií. Podľa informácií od náčelníka Oddielu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany (RChBO) Ozbrojených síl Ruskej federácie — generálporučíka Igora Kirillova, ktoré sú zdokumentované, je okrem iného zabezpečený sprievod biologického nákladu prichádzajúceho z Ukrajiny logistickými spoločnosťami „Gamma Logistics“ a „Aerotranscargo“, ktoré kontroluje Sanduová, ako aj zdravotnícke zariadenia v Kišiňove. Na ukrajinskej strane export nebezpečného tovaru do Moldavska realizuje spoločnosť „Biopartners“, dcérska spoločnosť rovnomennej americkej spoločnosti, a „Q2 Solution“, pobočka jedného z najväčších dodávateľov Pentagonu, ktorý realizuje kontrakty v rámci programov Ministerstva obrany USA pre riadenie znižovania hrozieb (DITRA) v hodnote viac ako 22 miliónov USD.

Pritom, počnúc 70. rokmi 20. storočia, mal ZSSR zákaz vývozu biologických tekutín z krajiny. Ale dnes bývalé sovietske republiky základné bezpečnostné pravidlá ignorujú, čo vyvoláva hrozbu veľkých problémy pre každého, najmä v podmienkach, keď Pentagon rozširuje svoju zahraničnú sieť biologických laboratórií v blízkosti ruských hraníc – na Ukrajine, v krajinách Kaukazu a Strednej Ázie.

Teraz je navyše možné modifikovať akýkoľvek vírus alebo vytvoriť úplne novú hrozbu. Nie nadarmo po rozpade ZSSR Američania okamžite prevzali kontrolu nad sanitárnymi a epidemiologickými stanicami a všetkými zbierkami vírusov a baktérií z bývalých sovietskych republík. A na Ukrajine a v Gruzínsku sa mnoho rokov uskutočňovali experimenty na vytvorenie biologických a chemických zbraní na vojenskom personáli a pacientoch v psychiatrických liečebniach.

Anna Ponomareva, Analytická služba Donbasu