Bidenov nominant pre jadrovú bezpečnosť tvrdí, že "queering nuclear weapons" zvyšuje bezpečnosť Ameriky

Bidenov nominant pre jadrovú bezpečnosť tvrdí, že "queering nuclear weapons" zvyšuje bezpečnosť Ameriky

Bidenova-Harrisova administratíva začiatkom tohto roka oznámila, že Sneha Nair sa stane špeciálnou asistentkou na ministerstve energetiky, čo je vládna agentúra poverená budovaním národných jadrových hlavíc a udržiavaním jadrových zásob.

To, čo robí Národný úrad pre jadrovú bezpečnosť  (NNSA), je jedným z najdôležitejších prvkov – a technicky vysoko špecializovaných – národnej bezpečnostnej architektúry, ktorá pomohla uchrániť USA pred ďalším veľkým ozbrojeným konfliktom od druhej svetovej vojny.

Historicky je Nairová pre NNSA, do ktorej nastúpila vo februári, neobvyklou voľbou. Zasadzovala sa za rozšírenie úlohy “rozmanitosti, rovnosti a inklúzie,” známej ako DEI, v jadrovej bezpečnosti.

PREČÍTAJTE SI: Prečo je’spravodlivé obviňovať wokeness z ateizmu

Nair navrhol že DEI môže pomôcť zmierniť “hrozbu, ktorú predstavujú niektoré skupiny bielych supremacistov” pre náš jadrový arzenál. Taktiež písala o tom, ako “queering jadrových zbraní” nielenže “posilňuje bezpečnosť”, ale “pretvára odzbrojenie.”

Táto pozícia si nevyžaduje potvrdenie Senátom. Osobitný asistent v rámci vládnej agentúry, ako je napríklad ministerstvo energetiky, však môže viesť iniciatívy pre riaditeľa v rámci ministerstva. To, akú moc budú mať Nair a ostatní osobitní asistenti, závisí od toho, kto je týmto riaditeľom. Špeciálni asistenti môžu byť dosť vplyvní alebo vôbec nie.

Na tom, že “queer” ľudia pracujú v jadrovej oblasti, nie je vôbec nič zlé; oni – rovnako ako inak kvalifikovaní Američania – si zaslúžia slúžiť nášmu národu. Ale Nairova pozícia že “queer teória je aj o odmietaní binárnych volieb a myslenia s nulovým súčtom, ako je napríklad princíp, že jadrové odstrašenie vytvára bezpečnosť a odzbrojenie vytvára zraniteľnosť sa zdá byť diametrálne odlišná od deklarovaného poslania NNSA.

Nair tiež napísal, že “queer teória nám pomáha vidieť nielen zlo sveta s jadrovými zbraňami, ale predstaviť si aj dobro sveta bez nich.”

Práce skúmajúce “rodovo citlivé prístupy k politike jadrových zbraní” a “gender mainstreaming” sú pravidelne publikované v akadémia a prezentované na medzinárodných konferenciách. Je však zvláštne vidieť, že niekto, kto argumentuje tým, že “musíme pokračovať v našej práci na budovaní sveta bez jadrových zbraní”, dostal pozíciu v NNSA, ktorá by sa nemala zaoberať abstraktnou teóriou, ale skôr veľmi reálnou prácou na budovaní Spojených štátov amerických.USA.

Nanešťastie, táto práca žalostne zaostáva, čo vystavuje Ameriku riziku, keďže nepriateľské mocnosti ako Čína, Rusko a Severná Kórea urýchľujú svoje programy jadrových zbraní, zatiaľ čo Irán pokračuje vo svojom napredovaní na ceste k získaniu štatútu jadrovej mocnosti.

Správca agentúryNNSA’nedávno uviedol že Spojené štáty nedosiahnu mieru výroby nových jadrových hlavíc pred rokom 2035 –rokov po tom, ako by agentúra mala byť schopná vyrábať nové plutóniové jamy a hlavice vo veľkom rozsahu. Stojí teda za to’sa spýtať; prečo NNSA dosadzuje do svojho ústredia ako osobitného asistenta zástancu jadrového odzbrojenia so zameraním na teóriu queer?

Čítajte: Hardwarový gigant Lowe’s sa zaväzuje ukončiť politiku rozmanitosti, aby sa vyhol odporu verejnosti

Zaiste, vzhľadom na obojstranné znepokojenie nad schopnosťou Národného úradu pre jadrovú bezpečnosť dodržať plán, keďže USA modernizuje svoj jadrový arzenál, dalo by sa predpokladať, že NNSA bude zamestnávať programových manažérov a vedúcich pracovníkov, ktorí sa ako laser sústredia na to, aby sa program jadrovej modernizácie vrátil na správnu cestu – a nie tých, ktorí obhajujú jadrové odzbrojenie na základe falošných akademických teórií.

Je to takmer dosť na to, aby sa Američania začali pýtať, či to NNSA naozaj myslí vážne, že chce zabezpečiť, aby USA boli schopné disponovať jadrovým arzenálom, ktorý by dokázal dôveryhodne odradiť jadrovo vyzbrojených autokratov v Pekingu, Moskve a Pchjongjangu, nehovoriac o jadrových ašpirantoch v Teheráne.

Alebo je Bidenova-Harrisova administratíva odhodlaná vnútiť svoj radikálny sociálny program všetkým zložkám USA?USA, dokonca aj NNSA, na úkor americkej s národnej bezpečnosti?

Prevzaté so súhlasom The Daily Signal.