EŠTE RAZ O SOFTVÉRI PEGASUS A PROGRESÍVNEJ „REBÉLII“Nie je vôbec prekvapujúce,…

EŠTE RAZ O SOFTVÉRI PEGASUS A PROGRESÍVNEJ „REBÉLII“Nie je vôbec prekvapujúce,…

EŠTE RAZ O SOFTVÉRI PEGASUS A PROGRESÍVNEJ „REBÉLII“

Nie je vôbec prekvapujúce, že do kampane proti zaobstaraniu monitorovacieho systému Pegasus sa zapojili všetky tlačové orgány Progresívneho Slovenska. Ide totiž o rozsiahlejšiu agendu, presahujúcu humná nášho maličkého politického dvorčeka. Hneď vysvetlím.

Áno, vládni činitelia popreli zakúpenie tohto zariadenia, ale to ešte nemusí znamenať, že je to aj pravda. V tomto ohľade sa totiž ani pravda hovoriť nesmie, pretože sily a prostriedky SIS sú predmetom zákonného utajenia. Kto to nechápe, nepochopí ani zvyšok tohto statusu. Napokon, dnes mi ani tak nejde o to, čo je utajovanou skutočnosťou, ale o to, prečo progresívne tlačové orgány zatrúbili na poplach.

Odporúčam každému naštudovať si programové priority a ciele progresívnej frakcie Európskeho parlamentu RENEW Europe (teda Obnovme Európu). Jej členom je, pochopiteľne, aj Miškova strana. Obnovme Európu otvorene horuje nielen proti softvéru Pegasus, ale aj proti všetkým zariadeniam operujúcim na rovnakom princípe. A nielen to. Táto programová téza európskej progresívnej internacionály sa objavila aj v predvolebnej rétorike Miškovej strany.

Slovom PS ide v línii progresívnej Kominterny a v tomto duchu sa zapojili do podivuhodnej kampane proti softvéru Pegasus aj všetky spriaznené slovenské médiá.

Úplne by som chápal, ak by bola na stole téma zvýšenej súdnej ochrany a väčších zákonných garancií pred zneužívaním informačno-technických prostriedkov na nezákonné ciele. Vôbec však nechápem, ako môže niekto pri plnom vedomí brojiť proti technológiám umožňujúcim odhaľovať komunikáciu najnebezpečnejších zločincov. Som si istý, že ak by sa zajtra na Hlavnej ulici v Košiciach na piatich rôznych miestach synchrónne odpálili teroristi a spolu so sebou by na druhý svet zobrali desiatky nevinných obetí, Miško a Mária by boli prví na Námestí SNP s transparentom „Fico nedokáže ochrániť Slovensko“.

Nie je argumentom, že Pegasus je možné zneužiť, pretože zneužiť je možné všetko. Aj súčasný, málo efektívny odpočúvací systém, zadováženým za pochybných okolností triom Lipšic-Krajniak-Klimek (viac v pripravovanej knihe)

Jedinou odpoveďou na nezákonné zneužívanie informačno-technických prostriedkov je silná súdna ochrana a dôkladné protokoly kontroly na režimových pracoviskách tajnej služby a polície. Reakciou však nemôže byť boj proti technológiám.

Napokon sú to všetci progresívni magnáti, čo sponzorujú PS, kto finančne vyrástol na čerpaní verejných zdrojov určených na technologický rozvoj v oblasti takzvanej zelenej energie.

Prečo sú v progresívnej bublinke zvrchu nanucované aj štedro dotované zelené technológie v poriadku, ale technologický pokrok v boji proti terorizmu, organizovanému zločinu a špionáži už OK nie je?

Popísaný prístup progresívnych internacionalistov je veľmi podozrivý a domnievam sa, že je tomu potrebné venovať zvýšenú pozornosť.