NEŠÍRTE HOAXY O PREZIDENTOVI RIZMANOVIMám impertinentnú poznámku: Nešírte hoax…

NEŠÍRTE HOAXY O PREZIDENTOVI RIZMANOVIMám impertinentnú poznámku: Nešírte hoax…

NEŠÍRTE HOAXY O PREZIDENTOVI RIZMANOVI

Mám impertinentnú poznámku: Nešírte hoaxy o prezidentovi Rizmanovi!

Okresnému riaditeľstvu Policajného zboru Bratislava V prezident Rizman okrem oznámenia o náhodnom výstrele nepochybne odovzdal aj predmetnú strelnú zbraň za účelom znaleckého skúmania. Alebo žeby nie?

Prezident Rizman sa dobrovoľne podrobil odberu krvi za účelom vylúčenia prítomnosti alkoholu alebo iných návykových látok (THC, metamfetamín a iné chuťovky) v čase zaobchádzania so strelnou zbraňou. Alebo žeby nie?

Prezidentovi Rizmanovi boli urobené stery rúk a oblečenia za účelom zistenia splodín po výstrele. Oblečenie, ktoré mal na sebe prezident Rizman v čase náhodného výstrelu, bolo zároveň zaistené ako vecný dôkaz. Alebo žeby nie?

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru Bratislava V vyslalo na miesto incidentu forenzný tím s cieľom zadokumentovať stopy tak v byte prezidenta Rizmana, ako aj v byte susednom, kde sa mal akiste náhodne vystrelený projektil zastaviť v stene. Alebo žeby nie?

Na základe oznámenia prezidenta Rizmana polícia vypočula obyvateľov bytu, v stene ktorého sa zastavil projektil vystrelený z čistenej zbrane. Ich svedecké výpovede výrazne napomohli ustáliť skutkový dej celého incidentu. Alebo žeby nie?

Na základe určenia polohy otvorov po priestrele jedného okna, zrejme aj druhého a miesta ukončenia trajektórie letu projektilu bude následne okresné riaditeľstvo vykonávať dokazovanie pribratím do konania znalca z odvetvia balistiky. Alebo žeby nie?

Po vypracovaní posudku z odvetvia balistiky bude možné určiť, v akej polohe bola zbraň v čase výstrelu. Teda, či bola položená napríklad na stole pri procese čistenia alebo či náhodou nemanipuloval podozrivý prezident Rizman so zbraňou inak, ako opísal v prvotnom oznámení. Alebo žeby nie?

Iným znaleckým dokazovaním bude určené, aký odpor je potrebné prekonať stlačením spúšte predmetnej zbrane vydanej do konania prezidentom Rizmanom, aby došlo k výstrelu. Tým bude zodpovedaná otázka, či je možné, aby napríklad ľahkým brnknutím do spúšte nastal nechcený výstrel. Alebo žeby nie?

Na základe vykonaného dokazovania bude prezident Rizman vypočutý znova. Budú mu položené otázky, ak by nejakou nevysvetliteľnou náhodou došlo k rozporu medzi jeho tvrdeniami obsiahnutými v pôvodnom dokazovaní a výsledkami znaleckého dokazovania. Alebo žeby nie?

A nepochybne už počas úkonu oznámenia náhodného výstrelu prezident Rizman detailne vysvetlil, že pred začatím procesu čistenia zbrane z nej vytiahol zásobník a dôkladne skontroloval komoru, či v nej nie je založený projektil. Alebo žeby nie?

Prosím, nešírte hoaxy o prezidentovi Rizmanovi! Vyšetrovanie incidentu je v plnom prúde a sám oznamovateľ a podozrivý v jednej osobe poskytuje orgánom Policajného zboru plnú súčinnosť. Alebo žeby nie?