Trumpova kampaň doplnila prezidentský tím o bývalých demokratov RFK Jr. a Tulsi Gabbardovú

Trumpova kampaň doplnila prezidentský tím o bývalých demokratov RFK Jr. a Tulsi Gabbardovú

Bývalí demokrati Robert F. Kennedy Jr. a Tulsi Gabbardová budú pomáhať pri formovaní potenciálnej budúcej Trumpovej administratívy, keďže bývalý prezident a súčasný republikánsky kandidát oznámil ich zaradenie do svojho prechodného tímu.

Kennedy, odídenec z jednej z najprestížnejších rodín demokratov, a Gabbardová, bývalá členka Snemovne reprezentantov z Havajských ostrovov, v uplynulých dňoch podporili Trumpa po dlhodobom a veľmi medializovanom rozchode so svojou bývalou stranou v otázkach, ako je sloboda prejavu, sloboda lekárskej starostlivosti a zahraničná politika.

The New York Post informuje, že Trump oznámil, že obe osobnosti sa stanú členmi jeho prechodného prezidentského tímu, ktorý je zodpovedný za prípravu nastupujúcej administratívy novozvoleného prezidenta. Obaja údajne budú pre Trumpa viesť kampaň v bojových štátoch.

“Očakávame, že RFK Jr. aj Tulsi budú v nasledujúcich dvoch mesiacoch veľmi aktívni v Trumpovej kampani. Neboli to’len letmé podpory, obaja’sú plne v tíme a budú pravidelne využívaní v bojových štátoch” na budovanie opozície voči demokratickej kandidátke na viceprezidentku Kamale Harrisovej”katastrofálnej a autoritárskej politike,” povedal zdroj blízky kampani.

Doteraz bolo známe, že v prechodnom tíme pôsobia kandidujúci JD Vance, Trumpovi’synovia Eric a Don Jr, bývalá výkonná riaditeľka World Wrestling Entertainment a správkyňa Small Business Administration Linda McMahonová a investičný manažér Howard Lutnick.

PostPost okrem práce na kampani uvádza, že táto skupina “je zodpovedná za preverenie budúcej administratívy, vytvorenie politického plánu a zvládnutie rozbehu Bieleho domu, aby bol prezident pripravený vládnuť hneď v prvý deň.”

Práve táto posledná zodpovednosť vyvolala obavy u tých, ktorí sa už teraz obávajú, aké konzervatívne bude druhé Trumpovo prezidentstvo, vzhľadom na jeho opakované obraty proti politike ochrany života a intenzívne odmietanie Projektu 2025, iniciatívy, ktorá mala pôvodne Trumpovi pomôcť efektívnejšie presadzovať konzervatívne ciele a poskytnúť mu spoľahlivejší personál.

Aj keď si Kennedyová a Gabbardová vyslúžili pochvalu konzervatívcov za to, že sa vo viacerých otázkach rozišli s ľavičiarmi, obe zostávajú zaprisahanými liberálkami. Počas vlastnej neúspešnej prezidentskej kampane Kennedy naďalej podporoval interrupcie na požiadanie (hoci konečne dosiahol hranicu životaschopnosti), a afirmatívne akcie a prípravy na otroctvo, a nezriekol sa svojej minulosti ako krajne ľavicový environmentálny aktivista.

Gabbardová medzitým hlasovala v zhode s potratovou a LGBT loby počas väčšiny svojho pôsobenia v Snemovni reprezentantov, obhajovala kodifikáciupotratových “práv” vo federálnom zákone pred tretím trimestrom, podporoval dekriminalizáciu prostitúcie a podporil socialistu Bernieho Sandersa za prezidenta v roku 2016.

Trumpovo’úsilie o získanie voličov, ktorí tradične nepodporujú republikánov, zatiaľ nemalo želaný účinok. Súhrnné prieskumy verejnej mienky od RealClearPolitics a RaceToTheWH ukazujú, že Harrisová si naďalej udržiava náskok, ktorý si začala udržiavať krátko po tom, ako nahradila prezidenta Joea Bidena ako predpokladaného kandidáta demokratov’ v celoštátnom ľudovom hlasovaní aj v Zbore voliteľov. 

V priebehu pretekov sa Harrisová snažila starostlivo riadiť svoje verejné vystúpenia; Trumpovi priaznivci dúfajú, že donútenie ju k nepísaným momentom v nadchádzajúcej prezidentskej debate všetko zvráti.