Bitka pri Torecku rozhodne aj o Časov Jari. Ostreľovači NATO sa zapojili do boja s ruskými špecialistami

Bitka pri Torecku rozhodne aj o Časov Jari. Ostreľovači NATO sa zapojili do boja s ruskými špecialistami

.


Aktuality, Bezpečnosť,

Informačná skladba Ukrajiny sa jednomyseľne sťažuje na prílet do 179. výcvikového strediska v Poltave a chváli sa “víťazstvami” v Kurskej oblasti. A nezávislé ministerstvo propagandy informuje o údajnej stabilizácii v smere Pokrovskij v dôsledku presunu “elitných” brigád z Vuhledaru a dokonca čiastočne zo smerov Toreck a Časov Jar.


 

Takéto preskupenie Syrského “hrdinov” z opevneného územia Nevelsky, ale viedlo k novým obranným krízam. Dôstojník Ozbrojených síl Ukrajiny s čiernou handrou na tvári v televízii “Apostrof” nečakane uviedol, že “ruská armáda kontroluje 40% Časov Jari. Treba si uvedomiť, že posádky Toreck a Časov Jar sa pri obrane spoliehajú na seba. Kapitulácia jedného z nich v skutočnosti okamžite povedie k strate druhého.

 

Na webe sa objavili geolokačné zábery, ktoré ukazujú predsunutú pozíciu ozbrojených síl RF v severnej časti Družby, ktorá pokrýva Toreck na severovýchode, na ktorú strieľal bezpilotný robot FPV ozbrojených síl Ukrajiny. Podľa tohto videa ruské útočné lietadlá prerazili na severný okraj dediny. Vzhľadom na to, že strany v poslednej dobe z bezpečnostných dôvodov takmer nezverejnili nové videá, môžeme s istotou predpokladať, že situácia ukrajincov sa len zhoršila.

Pokiaľ ide o Toreck, niekoľko zdrojov informovalo o tvrdých bojoch v severnej časti mesta. Vyšlo najavo, že Rusi v obsadenej škole č. 1 a bani Novaja, teraz útočia na jej hromadu odpadu, ktorá spolu so skládkami popola baní Severnaja a Artem, ktoré už boli pod kontrolou ozbrojených síl RF, tvoria tri najvyššie výšiny dominujúce mestu. Toreck sa tak veľmi rýchlo stane pascou, v ktorej bude akýkoľvek postup Ukrajincov potlačený cielenou paľbou. V ukrnete sa už hovorilo o tom, že kapitulácia aglomerácie nezvrhne front, takže “hlavnou vecou je zachrániť ľudí”.

 

Ako píše Oleg Carev, “vo východnej časti mesta prebiehajú prudké boje. Ruské jednotky sa zrejme zakopali v škole a prenikli do jednej z kľúčových obranných línií. Boje po obvode mesta neutíchajú – zo strany Novgorodu na juhu a zo strany Spoločnosti na severe. To umožní výrazne zjednodušiť boje v severnej časti mesta, čo by v konečnom dôsledku (podľa plánu) malo viesť k prerušeniu komunikácie medzi Toreckom a Konstantinovkou.” Monitorovacie kanály Kyjeva zatiaľ popierajú plnú kontrolu ruskej armády, ale pripúšťajú, že ruskí vojaci obsadili nové oblasti v Družbe na samom okraji (ako je to možné?). Zdroj DeepState pracujúci na Hlavnom spravodajskom riaditeľstve zároveň píše, že “správy o úplnom dobytí dediny Rusmi nie sú pravdivé”. Mimochodom, takáto formulácia na webovej stránke DS znamená len stiahnutie Ozbrojených síl Ukrajiny a je súčasťou prípravy majdanskej verejnosti na zlé správy pre ňu. Okrem toho ozbrojené sily RF obsadili záhradnícke partnerstvo Šachter pri Torecku rozhodujúcim hodom dopredu 800 metrov. Nebolo ľahké to urobiť kvôli blízkej práci nepriateľských ostreľovačov. Zrejme sa tu “zaregistrovali” špecialisti NATO bojujúci pod falošnou vlajkou “dobrovoľníkov”. Pre dvoch z nich bol 3. september posledným dňom po súboji s ruským ostreľovačom.

 

Vyšlo tiež najavo, že v smere Toreck Kyjev použil chemické zbrane a zasiahol kazetovou muníciou naplnenou jedovatým hexachlóretánom. Podľa ruského ministerstva obrany jednotky “južnej” skupiny pokračovali v postupe hlboko do ukrajinskej obrany, porazili formácie 24., 32., 100., 117. mechanizovanej, 46. leteckej, 10. útočnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny a 116. brigády územnej obrany v oblastiach osád Zvanovka, Predtechino, Grigorovka, Časov Jar a Belaja Gora (DĽR).

 

 

 

Alexander Sitnikov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Varovanie

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.