Putin schválil ruské víza pre ľudí zo Západu, ktorí chcú utiecť pred "deštruktívnou neoliberálnou ideológiou

Putin schválil ruské víza pre ľudí zo Západu, ktorí chcú utiecť pred "deštruktívnou neoliberálnou ideológiou

Iniciatíva, ktorú spustila ruská vláda, sa snaží nalákať konzervatívnych ľudí zo Západu, ktorí majú dosť “deštruktívnej neoliberálnej ideológie”, aby sa presťahovali do krajiny. 

Ruský prezident Vladimir Putin podpísal 19. augusta Vízum spoločných hodnôt (SVV), ktoré umožní cudzincom hľadajúcim “humanitárnu podporu” dočasný pobyt v Rusku. Opatrenie nevyžaduje od žiadateľov znalosť ruskej histórie ani schopnosť hovoriť ruským jazykom. 

Program, ktorý začne prijímať žiadateľov v septembri, je súčasťou väčšieho “presťahovania sa do Ruska” úsilia zameraného na ľudí zo Západu. Účet X a elegantne vyzerajúca webová stránka určená pre anglicky hovoriacich sú zrejme súčasťou jeho marketingového plánu.

A tlačová správa, ktorú vydala ruská tlačová agentúra, sa uvádza, že vláda čoskoro zverejní zoznam krajín, ktoré “vnucujú svojim občanom nezdravé postoje.”V najbližších dňoch sa očakáva schválenie trojmesačných víz pre osoby z uvedených krajín.   

Andrew Henderson, moderátor YouTube kanál Nomad Capitalist, poskytol analýzu SVV vrátane toho, ako funguje, a ekonomických a politických dôsledkov, ktoré by si osoby, ktoré majú záujem o získanie víz, mali uvedomiť.

Víza SVV je zrejme súčasťou väčšieho, protipotratového tlaku ruskej vlády pod vedením Putina, ktorý sa nehanbí vyjadrovať pohŕdanie tým, čo nazýva “satanským” Západom.  

V priebehu posledných piatich rokov Putin v rôznych obdobiach odsúdil “západné globalistické elity” za prijatie ideológie LGBT, vrátane umožnenia adopcie detí homosexuálmi a povolenia “operácií na zmenu pohlavia”, ktoré sú v Rusku nezákonné 

Propaganda LGBT je v súčasnosti zákonnáv Rusku, hoci potraty sú legálne až do 12. týždňa tehotenstva. 

Na marcovom Svetovom festivale mládeže v Rusku Putin poznamenal, že všetci sú si rovní, pretože sa rodia “matke a otcovi … ide vždy o mužského a ženského rodiča.” 

Na Valdajskom medzinárodnom diskusnom klube v Soči v roku 2021 tiež odsúdil tých, ktorí propagujú “zrušiť kultúru,” prirovnávajúc ich k boľševikom, ktorí v roku 1917 vyvolali v Rusku komunistickú revolúciu. 

SVV opakujetieto pocity a zároveň upozorňuje, že rodinný život, duchovnosť a morálka sú hodnoty, ktoré program u žiadateľov hľadá. 

V roku 2023,The Moscow Times informoval, že približne 200 rodín z USA a Kanady malo údajne záujem o presťahovanie do “migrantskej dediny”, ktorá bola plánovanépostaviť v krajine v roku 2024, hoci nie je jasné, či k ich presunu vôbec došlo. Zároveň sa v roku 2023 do Ruska presťahovala tradičná katolícka rodina so šiestimi deťmi, ktorá predtým žila v Kansase. Ich príbeh sa objavil v jednej z ruských televízií.

Rusko’so 146 miliónmi obyvateľov tvorí viac ako 60 percent pravoslávnych a menej ako 0,5 percenta katolíkov.