Arkansas ponúka nemocniciam a hasičským zborom 250 000 dolárov na inštaláciu bezpečných detských schránok

Arkansas ponúka nemocniciam a hasičským zborom 250 000 dolárov na inštaláciu bezpečných detských schránok

Nemocnice, hasičské zbory a orgány činné v trestnom konaní môžu požiadať o peniaze na inštaláciu bezpečného detského boxu vďaka programu v Arkansase.

Detské boxy umožňujú rodičom ponechať novorodencov do jedného mesiaca v bezpečnom a monitorovanom boxe bez akýchkoľvek otázok.

“Grant Safe Haven Baby Box poskytuje oprávneným organizáciám finančné prostriedky na pomoc pri nákladoch spojených so zavedením bezpečného detského boxu,” oznámilo 23. augusta štátne ministerstvo financií a správy (DFA).

“Moja administratíva je odhodlaná podporovať matky a deti, najmä v ich najzraniteľnejších chvíľach,” uviedla v tlačovej správe republikánska guvernérka Sarah Huckabee Sandersová. “Tento grantový program poskytne zdroje a poskytne novým mamičkám v ťažkostiach bezpečné možnosti, ktoré pomáhajú budovať kultúru života v Arkansase. Tlieskam miestnym komunitám, ktoré investujú do tohto programu a spolupracujú so štátom.”

“Tento grantový program je ďalším spôsobom, ktorým guvernérka Sandersová zabezpečuje zdravie a bezpečnosť najmladších a najzraniteľnejších občanov Arkansasu”, ”uviedol tajomník DFA Jim Hudson. “Vyzývame oprávnené organizácie v celom štáte, aby zvážili možnosť získať tieto finančné prostriedky. Program Safe Haven zachraňuje životy a my sme hrdí na to, že ho môžeme podporiť.”

Zákon o bezpečnom útočisku štátu’umožňuje rodičom ponechať svoje novorodeniatko “na pohotovosti v ktorejkoľvek nemocnici, v orgáne činnom v trestnom konaní alebo v hasičskom zbore, kde je 24 hodín denne zamestnaný personál,”pokiaľ je pri zamestnancovi.

“Safe Haven Baby Boxes sú určené pre matky, ktoré môžu bezpečne a anonymne odovzdať bábätká na bezpečné miesto, kde ich odborníci prevezmú do starostlivosti a umiestnia do ochotnej rodiny,” vysvetlil LifeSiteNews predtým. “Sú vybavené vykurovaním, chladením a tichým alarmom, aby sa zabezpečilo, že sa o dieťa krátko po umiestnení postarajú. Po umiestnení dieťaťa do boxu sa box zvonku uzamkne, aby ho okoloidúci nemohli vziať alebo mu ublížiť.”

Boxy bezpečného útočiska sa úspešne používajú v celej krajine. Safe Haven Baby Boxes je národná organizácia, ktorá sa zasadzuje za boxy a vo všeobecnosti za podporu rodín v kríze.

“Ženy v kríze môžu zavolať na národnú 24-hodinovú linku a môžu získať bezplatné poradenstvo a pomoc. K dnešnému dňu prijala horúca linka viac ako 9 000 hovorov zo všetkých štátov Spojených štátov,” uvádza sa na webovej stránke.

“Safe Haven Baby Boxes odkázali viac ako 500 žien na krízové tehotenské centrá, pomohli pri 9 prípadoch adopcie a zaznamenali viac ako 150 legálnych odovzdaní bezpečných detí,” podľa skupiny. “V našich Baby Boxoch bolo odovzdaných 50 detí. Tri bábätká boli odovzdané priamo hasičom na miestach, kde sa nachádza Bezpečný prístav Baby Box.”

Bábätká boli prostredníctvom boxov zachránené v Indiane, Kentucky a Missouri, aby sme vymenovali len niekoľko štátov.

Arkansas tiež oznámil 1 milión dolárov začiatkom tohto roka na podporu pro-life tehotenských centier, ktoré pomáhajú rodinám v núdzi, ako už predtým informoval LifeSiteNews.

Poznámka redaktora’: Autor v minulosti prispel organizácii Safe Haven Baby Box.