Trump naznačuje, že by v prípade znovuzvolenia zverejnil Epsteinove spisy: "Bol by som tomu naklonený

Trump naznačuje, že by v prípade znovuzvolenia zverejnil Epsteinove spisy: "Bol by som tomu naklonený

Donald Trump opäť nadhodil možnosť, že v prípade svojho znovuzvolenia zverejní spisy, ktoré má americká vláda o Jeffreym Epsteinovi, ktorý zomrel za záhadných okolností vo svojej väzenskej cele v roku 2019 po tom, ako bol uväznený za obchodovanie s maloletými.

Trump bol v utorok v relácii populárneho podcastera Lexa Fridmana’v tom, čo sa zrejme stalo novou stratégiou kampane na získanie mladých mužských voličov. Rozhovor s ním už robili podcasteri Adin Ross a Theo Von, údajne na odporúčanie dospievajúceho syna Barrona.

Fridman Trumpovi povedal, že je “veľmi zvláštne”, že “zoznam klientov, ktorí išli na (Epsteinov) ostrov, nebol zverejnený.” Trump súhlasil. “Áno, je to’veľmi zaujímavé, však? … Určite by som sa na to pozrel.”

Trump ďalej poznamenal, že by bol “naklonený tomu, aby sa Epsteinove” spisy urobili, a že by “nemal “problém” ich zverejniť.

“Na ten ostrov chodilo veľa veľkých ľudí. Našťastie som nebol jedným z nich,” spresnil.

Toto nie je prvýkrát, čo Trump, ktorý sa koncom 80. rokov začal kamarátiť so samotným Epsteinom, o tejto záležitosti hovoril. predtým v júni počas vystúpenia v relácii Fox & Friends naznačil podporu zverejneniu spisov týkajúcich sa Epsteina.

“Odtajnili by ste Epsteinove spisy?” moderátorka Rachel Campos-Duffyová sa ho na rovinu opýtala.

“Áno, urobil by som to,” odpovedal. “Myslím, že by som … nechcete ovplyvniť životy ľudí’ak sú tam’falošné veci, pretože s celým tým svetom je’veľa falošných vecí. Ale myslím si, že by som to urobil.”

Jeffrey Epstein bol židovským spoločenským podnikateľom a blízkym priateľom bohatých a mocných, z ktorých mnohí s ním bežne lietali jeho súkromným lietadlom a navštevovali jeho súkromný ostrov Little St. James v Karibiku.

Podľa správy Fox News z roku 2016 súdne dokumenty ukazujú, že Bill Clinton letel v rokoch 2002 až 2003 Epsteinovým’lietadlom najmenej 26-krát, pričom sa občas vyhol tajnej službe. Clinton odvrkol otázku, ktorú mu v tejto veci položil reportér v roku 2022.

Niektoré z významných mien spojených s Epsteinom boli zverejnené, keď sudca v New Yorku odpečatil dokumenty, ktoré obsahovali viac ako 170 jeho spolupracovníkov. Člen kráľovskej rodiny princ Andrew je zrejme najznámejší.

Epstein, ktorý podľa niektorých tvrdení bol špiónom pre izraelskú vládu, mal zrejme s pomocou svojej partnerky Ghislaine Maxwellovej klamať mladé ženy, aby uspokojil sexuálne túžby medzinárodných elít. Potom na svojom ostrove tieto osoby dostával do kompromitujúcich situácií, ktoré neskôr využíval na vydieranie s cieľom verejne ich kontrolovať. Maxwellová, ktorá je tiež Židovka, si v súčasnosti odpykáva 20-ročný trest odňatia slobody v zariadení s nízkym stupňom stráženia za napomáhanie Epsteinovi pri sexuálnom obchodovaní s tínedžerkami.