Biskup Strickland prednesie hlavný prejav na tohtoročnom Rímskom fóre života

Biskup Strickland prednesie hlavný prejav na tohtoročnom Rímskom fóre života

Biskup Joseph Strickland sa tento rok vráti na Rímske fórum života ako hlavný rečník.

Biskup bude 17. a 18. októbra sláviť aj svätú omšu na stretnutí, ktoré sa bude konať v hoteli InterContinental Kansas City at the Plaza v Kansas City v štáte Missouri.

V minulom roku vystúpenie biskupa Stricklanda na Rímskom fóre života vyvolalo pobúrenie modernistov na celom svete po tom, ako úplne transparentne a otvorene hovoril o kríze v Cirkvi. Čoskoro doplatil na to, že dôsledne hovoril pravdu v láske: Pápež František Stricklanda v priebehu niekoľkých dní po zverejnení jeho prejavu odvolal z funkcie biskupa diecézy Tyler v Texase.

“Nesledoval som’program,’ a priznávam to,” povedal biskup Strickland následne pre britské’noviny Catholic Herald. Hoci som’smutný z odvolania, zostávam radostný vo svojej viere v Ježiša Krista a teším sa, že som súčasťou jeho Cirkvi a že som ako kňaz a biskup nástupcom apoštolov.”

RELEVANTNÉ: Pápež František osobne odvoláva amerického’biskupa Josepha Stricklanda

Vlani sa Rímske fórum života zaoberalo synodou o synodalite. Tohtoročnou’témou Rímskeho fóra života v exile je “Zotavenie sa z modernizmu”, takže biskup Strickland sa bude zaoberať nielen súčasnými bolesťami Kristovej nevesty, ale celým “programom”, ktorý vznikol pod rúškom Druhého vatikánskeho koncilu.

Nedávno bol biskup Strickland písal a hovoril o proroctve Panny Márie z Akity z roku 1973, že “diablovo dielo prenikne aj do Cirkvi takým spôsobom, že bude vidieť kardinálov proti kardinálom, biskupov proti biskupom. Kňazi, ktorí ma uctievajú, budú opovrhovaní a proti nim budú stáť ich spolubratia … kostoly a oltáre budú vyplienené; Cirkev bude plná tých, ktorí prijímajú kompromisy, a démon bude tlačiť na mnohých kňazov a zasvätené duše, aby opustili službu Pánovi.”

RELEVANTNÉ: V poslednej relácii Show biskupa Stricklanda prelát povedal: “V mnohých ohľadoch sa posolstvo Akity skutočne týka toho, čo sa stane s Cirkvou, ak ju ovládne modernizmus, a to’je to, kde sa nachádzame.“Biskup Strickland varuje pred odpadnutím od viery ‘na vrchole’ Cirkvi

.”

Joseph Edward Strickland sa narodil ako šieste dieťa Raymonda a Moniky Stricklandovcov 3. októbra 1958 vo Fredericksburgu v Texase. Keď mal jeden rok, rodina sa presťahovala do Texarkany v Texase a potom v júni 1963 do Atlanty v Texase. Stricklandovci boli zakladajúcimi členmi kostola svätej Kataríny Sienskej v Atlante v Texase, kde mladý Joseph vypomáhal ako miništrant. V roku 1965 nastúpil do prvej triedy atlantských štátnych škôl a v máji 1977 ukončil štúdium na atlantskej strednej škole.

Mladý Strickland nastúpil do seminára Najsvätejšej Trojice a na univerzitu v Dallase, kde v auguste 1977 študoval pre dallaskú diecézu, a v máji 1981 získal titul bakalára filozofie. Vo vzdelávaní pokračoval v seminári Najsvätejšej Trojice a na univerzite v Dallase a 8. decembra 1984 ho vtedajší biskup Michael Sheehan vysvätil za diakona v seminári Najsvätejšej Trojice.

Diakon Strickland získal v máji 1985 titul magister teológie a v roku 1985 ho biskup Thomas Tschoepe vysvätil za kňaza pre dallaskú diecézu v seminári sv. Moniky v Dallase 1. júna 1985.

Otec Strickland bol v júni 1985 ako novovysvätený kňaz pridelený do kostola Nepoškvrneného počatia v Tyleri a do júna 1989 pôsobil ako farský vikár. Po erigovaní Tylerskej diecézy 24. februára 1987 potom vstúpil do presbyterátu novej diecézy a v marci 1987 ho biskup Charles Herzig vymenoval za prvého riaditeľa pre povolania v diecéze. V júni 1989 bol pridelený ako farský vikár do kostola Najsvätejšieho srdca v Nacogdoches v Texase, kde pôsobil až do októbra, keď bol pridelený ako farár do kostola svätého Michala v Mt Pleasant v Texase. Michala’slúžil do augusta 1992, keď ho biskup Edmond Carmody poveril kánonickými štúdiami na Katolíckej univerzite v Amerike.

Otec Strickland ukončil kánonické štúdium licenciátom z kánonického práva v máji 1994 a v júni 1994 ho biskup Carmody poveril funkciou rektora Katedrály Nepoškvrneného počatia v Tyleri. V máji 1995 bol vymenovaný za súdneho vikára pre Tylerskú diecézu a vo februári 1996 ho Jeho Svätosť pápež Ján Pavol II. vymenoval za čestného preláta s titulom monsignor.

Msgr. Strickland bol zvolený za administrátora Tylerskej diecézy v marci 2000, keď biskup Carmody odišiel do Corpus Christi, a túto funkciu vykonával až do januára 2001, keď bol biskup Álvaro Corrada del Rio, SJ, ustanovený za tretieho biskupa Tylerskej diecézy. Monsignor naďalej pôsobil ako rektor Katedrály Nepoškvrneného počatia a súdny vikár diecézy až do 1. februára 2010, keď ho biskup Corrada vymenoval za generálneho vikára. V tejto funkcii pôsobil do septembra 2011, keď bol biskup Corrada inštalovaný za druhého biskupa Mayagüez v Portoriku a vymenovaný za apoštolského administrátora Tylerskej diecézy sede vacante. V tom čase biskup Corrada vymenoval Stricklanda za delegáta apoštolského administrátora.

Dňa 29. septembra 2012 bolo oznámené, že pápež Benedikt XVI. vybral biskupa Stricklanda za štvrtého biskupa Tylerskej diecézy. Za biskupa ho vysvätil 28. novembra 2012 kardinál Daniel DiNardo z arcidiecézy Galveston-Houston, pričom ako spolusvätitelia mu asistovali biskup Corrada a arcibiskup Michael J. Sheehan zo Santa Fe v Novom Mexiku. Biskup Strickland pôsobil ako ordinár Tyleru do 11. novembra 2023.

RELEVANTNÉ: Biskup Strickland: Nuncius v USA mi povedal, aby som sa prestal sústreďovať na vklad viery a ‘začal sa venovať programu’

Dalšími rečníkmi na tohtoročnom Rímskom fóre o živote v exile budú “Candace” CEO podcastu George Farmer; šéfredaktor LifeSiteNews John-Henry Westen; emeritná profesorka Janet E. Smith; autor a mariológ Xavier Reyes-Ayral; a otec Michael Rodriguez, kňaz z El Pasa, ktorý celebruje tradičnú latinskú omšu.

Očakáva sa, že účastníci sa naplno zapoja do diskusií, najmä do otázok a odpovedí. Rímske fórum o živote priťahuje katolíkov z celého sveta a každý má jedinečný pohľad na vec, o ktorý sa môže podeliť. Urobiť to, čo je v ľudských silách, aby sme nasmerovali späť na správnu cestu, nie je úlohou len niekoľkých, ale toľkých veriacich, ktorí sú k tomu povolaní.

Kúpiť si vstupenky a získať ďalšie informácie o Rímskom fóre života môžete na našej stránke Rímske fórum života tu.