Skúsenosti s liečivými vlastnosťami soli – OZ Biosféra

Skúsenosti s liečivými vlastnosťami soli – OZ Biosféra

Tento príbeh bol nájdený v archíve v novinách. Hovorí o úžasných liečivých vlastnostiach soli, ktorá sa používala počas druhej svetovej vojny na liečenie zranených vojakov.

„Počas Veľkej vlasteneckej vojny som pracovala ako vedúca operačná sestra v poľných nemocniciach u chirurga I.I.Šelgova. Na rozdiel od iných lekárov úspešne používal pri liečbe ranených hypertonický roztok kuchynskej soli.

Na veľký povrch kontaminovanej rany položil voľnú veľkú servítku bohato navlhčenú soľným roztokom. Po 3 – 4 dňoch sa rana stala čistou, ružovou, teplota, ak bola vysoká, klesla takmer na normálnu úroveň, potom sa aplikoval sadrový obväz. Po ďalších 3 – 4 dňoch boli ranení poslaní do tyla. Hypertonický roztok fungoval výborne – nemali sme takmer žiadnu úmrtnosť.

Asi 10 rokov po vojne som Šelgovu metódu používala na liečbu vlastných zubov, ako aj kazov komplikovaných granulómom. Zlepšenie prišlo do dvoch týždňov.

Potom som začala študovať vplyv fyziologického roztoku na choroby ako cholecystitída, zápal obličiek, chronický zápal slepého čreva, reumatická karditída, zápalové procesy v pľúcach, kĺbový reumatizmus, osteomyelitída, abscesy po injekcii a pod. V zásade to boli ojedinelé prípady, ale zakaždým som pomerne rýchlo dosiahla pozitívne výsledky.

Neskôr som pracovala na klinike a môžem vám porozprávať o niekoľkých dosť zložitých prípadoch, v ktorých sa soľný obväz ukázal byť účinnejší ako všetky ostatné lieky. Podarilo sa nám vyliečiť hematómy, burzitídu a chronickú apendicitídu. Faktom je, že fyziologický roztok má absorpčné vlastnosti a čerpá kvapalinu s patogénnou flórou z tkaniva.

Raz som sa počas služobnej cesty do regiónu ubytovala v byte u jednej rodiny. Deti domácej pani trpeli čiernym kašľom. Nepretržite a bolestivo kašľali. Cez noc som im dala na chrbát soľné obväzy. Po hodine a pol kašeľ prestal a objavil sa až ráno. Po štyroch preväzoch choroba zmizla bez stopy.

Na dotyčnej klinike mi chirurg navrhol, aby som pri liečbe nádorov vyskúšala fyziologický roztok. Prvou takouto pacientkou bola žena s rakovinovým materským znamienkom na tvári. Toto znamienko si všimla pred šiestimi mesiacmi. Znamienko za ten čas sfialovelo, zväčšilo svoj objem a uvoľnila sa z neho sivohnedá tekutina. Začala som pre ňu vyrábať soľné nálepky. Po prvej nálepke nádor zbledol a zmenšil sa. Po druhom zbledol ešte viac a akoby sa scvrkol. Výtok sa zastavil. A po štvrtej nálepke znamienko získalo svoj pôvodný vzhľad. S piatou nálepkou sa liečba skončila bez operácie.

Potom tam bolo mladé dievča s adenómom mliečnej žľazy. Musela podstúpiť operáciu. Pacientke som odporučila, aby si niekoľko týždňov pred operáciou prikladala na hrudník soľné obklady. Predstavte si, nebola potrebná žiadna operácia. O šesť mesiacov neskôr sa u nej objavil adenóm na druhom prsníku. Opäť sa vyliečila pomocou hypertenzných náplastí bez operácie. Stretla som ju deväť rokov po liečbe. Cítila sa dobre a na svoju chorobu si ani nespomenula.

V príbehoch o zázračných vyliečeniach pomocou obväzov s hypertonickým roztokom by som mohla pokračovať. Mohla by som vám rozprávať o učiteľovi jedného z kurských ústavov, ktorý sa po deviatich fyziologických vložkách zbavil adenómu prostaty.

Žene, ktorá trpela leukémiou, sa po troch týždňoch nosenia soľných obväzov – blúzka a nohavice, vrátilo zdravie.

Prax používania soľných obkladov:

1. Aktívnym sorbentom je kuchynská soľ vo vodnom roztoku nie viac ako 10 percent. Z chorého orgánu vytiahne všetky nečistoty. Ale terapeutický účinok bude iba vtedy, ak je obväz priedušný, to znamená hygroskopický, čo je dané kvalitou materiálu použitého na obväz.

2. Soľný obklad pôsobí lokálne – iba na chorý orgán alebo oblasť tela. Keď sa tekutina absorbuje z podkožia, tkanivový mok z hlbších vrstiev do nej stúpa a nesie so sebou všetky patogénne princípy: mikróby, vírusy a organické látky. Počas pôsobenia obväzu sa teda v tkanivách chorého tela obnovuje tekutina, čistí sa od patogénneho faktora a spravidla sa eliminuje patologický proces.

3. Obväz s hypertonickým roztokom kuchynskej soli pôsobí postupne. Terapeutický výsledok sa dosiahne v priebehu 7 – 10 dní, niekedy aj viac.

4. Používanie roztoku kuchynskej soli si vyžaduje určitú opatrnosť. Napríklad by som neodporúčala používať obväz s koncentráciou roztoku presahujúcou 10 percent. V niektorých prípadoch je dokonca lepšie 8-percentné riešenie. (S prípravou roztoku vám pomôže každý lekárnik).

Niektorí sa môžu pýtať: ak je obväz s hypertonickým roztokom taký účinný, prečo sa tento spôsob liečby veľmi nepoužíva? Je to veľmi jednoduché – lekári sú v zajatí liečby drogami. Farmaceutické spoločnosti ponúkajú stále viac nových a drahších liekov. Žiaľ, aj medicína je biznis. Problémom hypertonického roztoku je, že je príliš jednoduchý a lacný.

Medzitým ma život presviedča, že takéto obväzy sú výborným prostriedkom v boji proti mnohým neduhom. Napríklad pri nádche a bolestiach hlavy si dávam na noc kruhový obväz na čelo a zátylok. Po hodine a pol výtok z nosa zmizne a do rána zmizne bolesť hlavy. Pri akomkoľvek prechladnutí dávam obväzy pri prvom náznaku.

A ak som predsa len zmeškala čas a infekcia stihla preniknúť do hrdla a priedušiek, tak súčasne robím kompletný obväz na hlave a krku (z 3 – 4 vrstiev jemnej tenkej látky) a na chrbte (z 2 vrstiev mokrý a 2 vrstvy suchého uteráka), zvyčajne celú noc. Vyliečenie sa dosiahne po 4 – 5 procedúrach. Zároveň pokračujem v práci.

Pred pár rokmi ma oslovil príbuzný. Jeho dcéra trpela akútnymi záchvatmi cholecystitídy. Týždeň som jej prikladala na boľavú pečeň bavlnený obväz. Zložila som to na 4 vrstvy, namočila do soľného roztoku a nechala cez noc. Obväz na pečeni sa aplikuje v medziach: od základne ľavej mliečnej žľazy po stred priečnej línie brucha a na šírku – od hrudnej kosti a línie brucha vpredu k chrbtici na chrbát. Pevne obviažte jedným širokým obväzom, tesnejšie na bruchu. Po 10 hodinách sa obväz odstráni a na tú istú oblasť sa na pol hodiny aplikuje horúca vyhrievacia podložka. Robí sa to preto, aby sa v dôsledku hlbokého zahriatia rozšírili žlčové cesty pre voľný prechod dehydrovanej a zahustenej žlčovej hmoty do čriev. V tomto prípade je potrebná vyhrievacia podložka. Čo sa týka dievčaťa, od tej liečby prešlo veľa rokov a na pečeň sa nesťažuje.

Nechcem uvádzať adresy, mená, priezviská. Verte či nie, 4-vrstvový slaný obväz z bavlnenej utierky priložený na oba prsníky na 8 – 9 hodín v noci pomohol žene zbaviť sa rakoviny prsníka za dva týždne.

Moja kamarátka sa pomocou tampónov so soľným roztokom umiestneným priamo na krčku maternice na 15 hodín vyrovnala s rakovinou krčka maternice. Po 2 týždňoch liečby sa nádor 2 – 3 krát stenčil, zmäkol a prestal rásť. Takto jej zostal dodnes.

Fyziologický roztok možno použiť len ako obväz, ale nikdy nie ako obklad. Koncentrácia soli v roztoku by nemala presiahnuť 10 %, ale nemala by klesnúť pod 8 %. Obväz s roztokom vyššej koncentrácie môže viesť k deštrukcii kapilár v tkanivách v oblasti aplikácie. Výber materiálu na obväz je veľmi dôležitý. Musí byť hygroskopický. To znamená, že sa ľahko navlhčí a je bez zvyškov tuku, mastí, alkoholu, jódu. Najlepšie je použiť ľanovú a bavlnenú látku (uterák), ktorá bola mnohokrát použitá a viackrát praná. Nakoniec môžete použiť gázu. Tá je zložená do 8 vrstiev. Akýkoľvek iný z uvedených materiálov – v 4 vrstvách.

Pri aplikácii obväzu by mal byť roztok dosť horúci. Obväzový materiál treba vyžmýkať mierne, aby nebol veľmi suchý a nie veľmi vlhký. Na obväz nič neaplikujte. Obviažte ho obväzom alebo pripevnite lepiacou náplasťou – a je to. Pri rôznych pľúcnych procesoch (okrem krvácania z pľúc) je lepšie priložiť obväz na chrbát, ale musíte presne vedieť lokalizáciu procesu. Hrudník dostatočne pevne obviažte, ale nestláčajte dýchanie. Žalúdok obviažte čo najtesnejšie, pretože počas noci sa uvoľní, obväz sa uvoľní a prestane fungovať. Ráno po odstránení obväzu je potrebné materiál dobre opláchnuť v teplej vode.

Aby obväz lepšie priliehal na chrbát, na jeho vlhké vrstvy priložím valček na chrbticu medzi lopatky a spolu s obväzom obviažem. To je vlastne všetko, o čo by som sa chcela podeliť. Ak máte problémy a nepodarilo sa vám ich vyriešiť v zdravotníckych zariadeniach, skúste použiť soľné obklady. Táto metóda nie je vôbec nejakou senzáciou. Bola jednoducho dobre zabudnutá.

Ako správne pripraviť 10% fyziologický roztok

V súčasnosti nájdete stovky dobrých receptov a len ťažko niekoho prekvapíte novými. Ale tento recept je taký jednoduchý a účinný, že sa oň chcem najskôr podeliť. Čítala som to pred mnohými rokmi v novinách. Jedna zdravotná sestra napísala:

Tu je popis receptu:

1. Vezmite 1 liter prevarenej, snehovej alebo dažďovej alebo destilovanej teplej vody.

2. Do 1 litra vody dáme 90 g kuchynskej soli (teda 3 zarovnané polievkové lyžice). Dôkladne premiešame. Výsledkom je 9-percentný fyziologický roztok.

3. Vezmeme 8 vrstiev bavlnenej gázy, vylejeme časť roztoku a držíme 1 minútu. Mierne stlačíme, aby nevytieklo.

4. Na boľavé miesto priložíme 8 vrstiev gázy. Na vrch určite položíme kúsok čistej ovčej vlny. Urobíme to pred spaním.

5. Všetko obviažeme bavlnenou látkou alebo obväzom, bez použitia plastových podložiek. Necháme to až do rána. Ráno všetko odstránime. A ďalšiu noc všetko zopakujeme.

Tento úžasne jednoduchý recept lieči mnohé choroby, vyťahuje toxíny z chrbtice do pokožky, zabíja všetky infekcie.

Lieči: vnútorné krvácania, ťažké vnútorné a vonkajšie pomliaždeniny, vnútorné nádory, gangrény, vyvrtnutia, zápaly kĺbových puzdier a iné zápalové procesy v tele.

Pomocou tohto receptu sa niekoľko mojich priateľov a príbuzných zachránilo:

– z vnútorného krvácania,

– z ťažkého zranenia na pľúcach,

– zo zápalových procesov v kapsule kolenného kĺbu,

– z otravy krvi,

– zo zranenia v dôsledku krvácania do nohy v dôsledku hlbokého poranenia nožom,

– z prechladnutia zápalu krčných svalov…

A chcem, aby zdravotná sestra, ktorá poslala tento recept do novín a profesor, ktorý touto metódou ošetroval vojakov na fronte, žili dlhé, dlhé roky.“

Preložil: OZ Biosféra www.biosferaklub.info



Post Views:
9