Hviezda NBA Steph Curry hovorí, že podpora potratov Kamalou Harrisovou je "hlavným" dôvodom, prečo ju podporil

Hviezda NBA Steph Curry hovorí, že podpora potratov Kamalou Harrisovou je "hlavným" dôvodom, prečo ju podporil

Liberálna hviezda NBA Steph Curry tento týždeň pre televíziu CNBC povedal, že dôvodom číslo jeden, prečo podporuje Kamalu Harrisovú v prezidentských voľbách, je to, že je za potraty.

“Práva žien“a premýšľanie o tom, čo“je v stávke v týchto voľbách, a pochopenie, že musíme byť v pozícii, v ktorej majú ženy právo vybrať si, čo“je pre ne správne. To’je pre mňa na vrchole zoznamu,” poznamenal Curry na otázku, prečo podporuje Harrisovú v boji o najvyšší úrad v krajine. 

Curry sa nehanbí za svoje ľavicové politické názory. Minulý mesiac sa spolu s trénerom tímu Golden State Warrior’s Stevom Kerrom objavil na Národnom zhromaždení Demokratickej strany (DNC). 

Kým Kerr osobne vystúpil, Curry bol v Paríži, kde súťažil na olympijských hrách. Vo vopred nahratom videoposolstve vydal šablónovité poznámky o tom, ako “Kamala ako prezidentka môže prinavrátiť túto jednotu a pokračovať v posúvaní našej krajiny vpred.” 

Kurryho’poznámky okamžite vyvolali kritiku športového komentátora Jasona Whitlocka, černošského analytika, ktorého mainstreamové médiá ostrakizovali za to, že sa nedrží liberálnej línie, keď ide o šport a politiku. Whitlock upozornil na pokryteckú povahu Curryho pochvaly.  

Curry a jeho manželka Ayesha, ktorí sú letničnými veriacimi, sa spoznali počas strednej školy, keď navštevovali kostol v Severnej Karolíne. Médiá Curryho často opisujú ako “zbožného kresťana”, má povedal, že “nemal’osobný vzťah s Pánom, kým som nešiel na oltár”, keď som bol v ôsmej triede a “odovzdal svoj život Kristovi.”  

Curry predtým podporil Joea Bidena v súboji o post prezidenta v roku 2020 a vo videoposolstve pre DNC 2020, kde povedal: “Tieto nadchádzajúce voľby sú obzvlášť dôležité” kvôli “sociálnej nespravodlivosti v súčasnosti, rasovej nerovnosti, ale aj preto, že máme deti.” 

36-ročný Curry bol tiež otvoreným podporovateľom pro-potratového demokratického prezidenta Baracka Obamu. Obaja sa viackrát spoločne objavili na verejnosti. V roku 2019 spoluorganizovali podujatie Town Hall pre mladých černochov, kde Obama okrem iného presadzoval tézy o LGBT a reflektoval tzv. toxickú maskulinitu.  

Keď Warriors v roku 2017 získali titul NBA, Curry verejne vyhlásil, že Biely dom nenavštívi. Nakoniec prezident Donald Trump odmietolpozvanie. Warriors skončili tento rok v Pacifickej divízii na poslednom mieste s bilanciou 46-36. Do play-off sa nedostali po tom, ako prehrali v ligovom’play-in turnaji. Minulý mesiac bolo oznámené, že 36-ročný Curry podpísal s Warriors ročný kontrakt na 63 miliónov dolárov.