Pivovarnícka spoločnosť Molson Coors po odhalení v relácii X stiahla politiku DEI

Pivovarnícka spoločnosť Molson Coors po odhalení v relácii X stiahla politiku DEI

Pivovarnícky gigant Molson Coors Beverage Co, veľká kanadsko-americká nadnárodná spoločnosť, upustí od svojich prebudených firemných zásad rozmanitosti, rovnosti a inklúzie (DEI) po tom, čo sa na internete objavili ohlasy po odhaleníé populárneho konzervatívneho aktivistu. 

V nedávno zverejnenej internej správe sa uvádza, že spoločnosť’ukončila proces školenia zamestnancov v oblasti DEI, a preto už nebude mať špecifické “ciele v oblasti zastúpenia” v spôsobe prijímania nových ľudí.  

Spoločnosť sa podľa správy Canadian Press už nebude zúčastňovať ani na programe hodnotenia Human Rights Campaign. Human Rights Campaign je skupina na podporu LGBT, ktorá hodnotí spoločnosti na základe toho, ako “inkluzívne” sú ich pracoviská.  

Podľa spoločnosti Molson Coors sa teraz bude riadiť vlastnými internými metrikami s cieľom vytvoriť “silné pracovisko, kde sa môže dariť každému.” 

Robby Starbuck, konzervatívny aktivista a filmový tvorca, predtým vyzval spoločnosť Molson Coors za jej prebudenú politiku DEI, poznamenal na X 3. septembra, že im nedávno “dal vedieť, že plánujem odhaliť ich woke politiku.” 

“Dnes’preventívne robia zmeny,” napísal.  

Starbuck uviedol, že medzi nadchádzajúce zmeny patrí, “ukončenie účasti v systéme sociálneho kreditu @HRC’woke Corporate Equality Index,”ako aj “žiadne ďalšie vzdelávacie programy založené na DEI.” 

Takisto zmiznú dary na “diverzné podujatia.” Takisto už nebudú “ciele diverzity dodávateľov”, ako aj “odmeňovanie vedúcich pracovníkov/zamestnancov viazané na ciele zamestnávania DEI.” 

V posledných týždňoch sa v dôsledku politickej aj zákazníckej odozvy mnohé veľké americkékorporácií oznámilo, že odstupujú od svojich politík DEI. Medzi najvýznamnejšie spoločnosti patria Lowes Hardware, Jack Daniels a Harley Davidson. Ďalšie spoločnosti, ako napríklad Disney, Target, a Bud Light, čelili negatívnym predajom v dôsledku toho, že spotrebitelia sa jednoducho bránili a odmietali tieto spoločnosti protežovať.  

Ako informoval portál LifeSiteNews, v uplynulom desaťročí ľavicoví aktivisti využívali dogmu DEI, ako aj “environmentálne, sociálne, & štandardy riadenia” (ESG), aby povzbudili veľké kanadské a americké korporácie k zaujímajú konkrétne stanoviská pokiaľ ide o politické aj kultúrne otázky, najmä pri podpore homosexuality, transgenderizmu, rasových vzťahov, životného prostredia a potratov.