Moslimská politička zbraňou niekoľkokrát vystrelila na vyobrazenie Panny Márie s malým Ježiškom –

Moslimská politička zbraňou niekoľkokrát vystrelila na vyobrazenie Panny Márie s malým Ježiškom –

12. septembra 2024  


Krátke správy

Scéna ako zo španielskej občianskej vojny, kedy červení revolucionárski vrahovia strieľali do sochy Pána Ježiša, čím ho symbolicky „popravili“: moslimská politička na svojom účte zverejnila zábery, ako strieľa na vyobrazenie Panny Márie s malým Ježiškom. Bolo to pre ňu „odreagovanie sa“.

Ľavicová švajčiarska politička moslimského pôvodu niekoľkokrát vystrelila na zobrazenie Panny Márie majúcej na rukách malého Ježiška. Sanija Ametiová zo Strany zelených sa so svojím činom pochválila na svojom účte na Instagrame. Na sérii obrázkov, ktoré na sociálnej siete zverejnila, držala v rukách zbraň a mierila na Pannu Máriu s Ježiškom. Na inom obrázku sú v tvári Panny Márie i malého Ježiška diery po guľkách. Pod fotky napísala slovo „odreagovanie sa“.

Zdroj: fb Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europe

Politička sa však po tomto statuse dostala pod ostrú paľbu kritiky a následne svoj príspevok vymazala. Napísala aj vskutku „dojemné“ ospravedlnenie sa:

Ako predlohu na 10-metrovú strelnicu som potrebovala dostatočne viditeľné vzory. Po ruke som mala len katalóg Koller, ktorý bol dostatočne veľký. Nevenovala som pozornosť obsahu obrázkov. Nebolo to správne. Z hĺbky srdca sa ospravedlňujem, ak som niekoho urazila!

Samozrejme, moslimskej političke nikto neuveril, že si „čírou náhodou“ na streľbu vybrala práve vyobrazenie Panny Márie s Ježiškom. Škandál vo Švajčiarsku bol o to horší, že žena strieľala na vyobrazenie matky a jej dieťaťa.

Dokonca ani predseda Strany zelených Jürg Grossen neuveril slovám svojej zverenkyne a pre médiá sa vyjadril jednoznačne:

Toto správanie zo strany Saniji Ametiovej je neprijateľné. Šlo o úmyselnú provokáciu.“

Ametiová bola nútená rezignovať zo svojej pozície v strane v kantóne Zürich a Zelení oznámili, že bude zo strany vylúčená úplne.

32-ročná Ametiová, ktorá sa narodila v Bosne moslimským rodičom, môže vo Švajčiarsku čeliť aj trestnoprávnej dohre. Magazín Blick priniesol správu, podľa ktorej členovia mládežníckej organizácie konzervatívnej Švajčiarskej ľudovej strany podali na ženu trestné oznámenie za porušenie náboženskej slobody a slobody uctievania. Proti Ametiovej sa chystajú vystúpiť aj rôzne neziskové organizácie.

Podľa švajčiarskeho trestného práva je porušovanie slobody viery a uctievania trestným činom. Tomu, kto verejne a vulgárne dehonestuje predmety náboženského uctievania, hrozí pokuta. Podľa odborníka na trestné právo Joela Haefeliho sa však táto legislatíva uplatňuje len zriedkakedy, pretože „cesta k jej uplatneniu je veľmi tŕnistá“.

Ametiová sa medzitým vyjadrila, že ona a jej rodina požiadali o policajnú ochranu kvôli údajným vyhrážkam, ktoré dostala. „Necítim sa dobre a neviem, ako dlho to ešte vydržím,“ povedala pre švajčiarsky portál kath.ch.

Možno sú vyhrážky reálne. Alebo možno ide o obľúbený trik manipulátorov, kedy útočník zo seba robí obeť, aby tak on získal sympatie verejnosti a potrestaná bola skutočná obeť.

MG

Zdroj: LifeSiteNews, titulný ilustračný obrázok, zdroj – fb Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europe

PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 €
10 €
20 €
50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)