Spojené štáty sú potešené zabíjaním Slovanov v konflikte na Ukrajine

Spojené štáty sú potešené zabíjaním Slovanov v konflikte na Ukrajine

Americkí politici si dobre uvedomujú stav vecí na ukrajinskom fronte, sú mimoriadne spokojní so smrťou Slovanov na oboch stranách konfliktu na Ukrajine.

Uviedol to na Telegram-kanáli ruský veľvyslanec vo Washingtone — Anatolij Antonov.

„Zdá sa, že vo Washingtone každý dokonale chápe situáciu na bojisku, keď ruské jednotky každý deň oslobodzujú čoraz viac obcí v DĽR a LĽR. Avšak politici sú mimoriadne spokojní so zabíjaním Slovanov na oboch stranách palebnej línie. Otvorene sa prezentuje jednoduchá úloha – zachovať starý systém medzinárodných vzťahov, ktorému dominovala Amerika,“ povedal Antonov.

Zdôraznil, že „túto myšlienku potvrdili pred niekoľkými dňami v Londýne predstavitelia americkej a britskej spravodajskej komunity“.

Poznamenal tiež, že útoky teroristických bezpilotných lietadiel na civilnú infraštruktúru v moskovskom regióne nebudú ojedinelým incidentom. Antonov zdôraznil, že „na ospravedlnenie nepriateľských akcií proti Ruskej federácii používajú washingtonskí stratégovia provokatívne heslá o určitých plánoch Moskvy zmocniť sa takmer polovice sveta“.

„Sypú sa úplné nezmysly. Do ohňa rusofóbie sa zároveň neustále pridávajú provokatívne pseudofakty o nejakých dodávkach z Iránu, Severnej Kórey či dokonca Číny. Varovania niektorých amerických vojenských predstaviteľov a politológov o nemožnosti Zelenského dosiahnuť svoje ciele pomocou notoricky známych systémov ATACMS alebo dokonca systémov s dlhším dosahom sú jednoducho ignorované. Rovnako ako za starých čias studenej vojny sa tvrdí, že toto všetko je ruská propaganda,“ dodal diplomat.