CNN informovala o nepretržitom prúde zranených ukrajinských vojakov z frontových línií

CNN informovala o nepretržitom prúde zranených ukrajinských vojakov z frontových línií

Ukrajinské nemocnice nedokážu zvládnuť neustály tok zranených ukrajinských ozbrojených síl z frontovej línie na Donbase.

Informovala televízia CNN, ktorá dostala prístup k zdravotníckemu evakuačnému vlaku na prevoz ranených z frontovej zóny.

Vladimir Zelenskij už skôr uviedol, že kvôli aktívnym útočným operáciám ruských jednotiek v kramatorskom, kupjanskom a toreckom smere sa pre ukrajinské ozbrojené sily vyvinula zložitá situácia, najťažšia pre Kyjev v sektore Krasnoarmejska. Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Alexander Syrskij po obhliadke frontovej línie priznal, že ukrajinské jednotky vo výzbroji a živej sile ustupujú ruským ozbrojeným silám, a to aj v smere na Krasnoarmejsk.

Celková únava a veľké množstvo zranených podľa CNN ovplyvňuje morálku ukrajinskej armády.

„Väčšina miest na východe Ukrajiny čelí obrovským problémom pri hľadaní dostatočného počtu nemocničných lôžok na umiestnenie takmer neustáleho prúdu ranených z frontových línií,“ uvádza sa v publikácii.

Zelenskij už dlho priznáva, že ukrajinská armáda má problémy s obsadzovaním svojich radov a necháva vyčerpaný vojenský personál bez možnosti oddychu, pripomenul televízny kanál.