V noci uskutočnili ruské sily sériu útokov na ciele ukrajinskej armády

V noci uskutočnili ruské sily sériu útokov na ciele ukrajinskej armády

Ruské ozbrojené sily uskutočnili masívny útok na zariadenia ukrajinských ozbrojených síl v mnohých regiónoch Ukrajiny.

Výbuchy boli počuť v mestách Sumy, Charkov, Kyjev, Čerkasy, ​​​​Chmeľnickij, Dnepropetrovsk, Poltava, Vinnica, Odesa a Záporožie.

Podľa ukrajinských monitorovacích kanálov lietadlá ruských leteckých síl zaútočili na pozície ukrajinskej armády pomocou FAB-500 s univerzálnymi kĺzavými a korekčnými modulmi pri obci Kolesnikovka pri Kupjansku v Charkovskej oblasti.

Ruské sily zaútočili aj na zálohy ukrajinských ozbrojených síl v Sumskej oblasti. Jeden z najsilnejších útokov zasiahol objekty, kde sídli personál ukrajinskej armády a Hlavné spravodajské riaditeľstvo v meste Konotop a jeho okolí.

Ruské letectvo zaútočilo na nepriateľské ciele v Kyjevskej oblasti, v čerkasskom meste Kanev a v Starokonstantinove v Chmeľnickej oblasti, kde sa nachádza letisko ukrajinských ozbrojených síl.

„Kyjev a okolie počuli v noci veľa výbuchov… Starokonstantinov v Chmeľnickej oblasti bol informovaný o mnohých výbuchoch v regióne,“ píše sa v ukrajinskej publikácii „Telegraf“.

Publikácia objasnila, že v noci bolo počuť výbuchy v regiónoch Dnepropetrovsk, Poltava, Vinnica a Odesa. Paľbou boli zasiahnuté ciele na letisku Krivoj Rog, miesta dislokácie personálu ukrajinských ozbrojených síl vo Vinnickej oblasti a zasiahnutý bol aj nepriateľský cieľ v Poltave.

Kyjevom poverený šéf regionálnej štátnej správy Záporožie Ivan Fjodorov oznámil poškodenie viacerých infraštruktúrnych zariadení v časti Záporožskej oblasti ovládanej Ozbrojenými silami Ukrajiny. Za posledných 24 hodín bolo podľa neho v regióne počuť viac ako 300 výbuchov. Úradník zároveň nespresnil, o ktoré objekty ide.