Singapur spúšťa karanténu v štýle programu COVID a očkovaciu kampaň proti opičím kiahňam

Singapur spúšťa karanténu v štýle programu COVID a očkovaciu kampaň proti opičím kiahňam

Občania USA: Požiadajte Kongres, aby vyšetril prudko rastúci počet úmrtí

Mrazivé dni karantén sa ešte neskončili, aspoň nie v Singapure.

Po augustovom vyhlásení Svetovej zdravotníckej organizácie’opičích kiahní (“mpox”) za “ohrozenie verejného zdravia medzinárodného významu (PHEIC),”singapurské ministerstvo zdravotníctva (MOH) 4. septembra uviedlo, že všetci lekári a zdravotnícke zariadenia musia všetky prípady mpox okamžite nahlásiť na MOH.

MOH považuje mpox “za vírusové ochorenie, ktoré spôsobujú dva odlišné klody vírusu opičích kiahní (MPXV), známe ako Klad I a II,” pričom prípady Klad I sa považujú za závažnejšie ako Klad II.

Podľa spravodajskej platformy Mothership.sg sú najčastejšími príznakmi mpox vyrážky podobné pľuzgierom a horúčka, hoci “u zdravotne zraniteľných osôb môže dôjsť k vážnym komplikáciám alebo úmrtiu.”

Vymenované nemocnice budú testovať všetky podozrivé prípady Clade I identifikované poskytovateľmi primárnej zdravotnej starostlivosti prostredníctvom testov polymerázovej reťazovej reakcie (PCR) na výteroch z kožných lézií na potvrdenie vírusu podľa vyhlásenie na webovej stránke MZ.

Najmä na tej istej webovej stránke sa priznáva, že “zatiaľ nie sú k dispozícii rýchle testovacie súpravy na mieste poskytovania zdravotnej starostlivosti, ktoré by boli dostatočne presné pri diagnostike mpox.”

Po overení prípadu Clade I začne MH okamžite umiestňovať blízke kontakty prípadu do karantény v pridelenom vládnom karanténnom zariadení na 21 dní. Táto značná dĺžka karantény je podobná prísnym karanténnym protokolom Singapuru’počas vrcholu COVID-19 v roku 2021.

“Situáciu pozorne sledujeme spolu s našimi medzinárodnými partnermi a sme pripravení rozhodne reagovať, ak sa situácia zmení,” uviedlo MZV v tlačovej správe citovanej portálom Mothership.sg.

Singapurská vláda okrem toho schválila vakcínu, ktorá má údajne slúžiť na boj proti mpox. Táto “vakcína” známa pod názvom Jynneos” sa bude podávať dvom skupinám, a to zdravotníckym pracovníkom s najvyšším rizikom vystavenia mpox, ako aj blízkym kontaktom prípadov mpox (Clade I a Clade II), zverejnilo ministerstvo zdravotníctva tlačové vyhlásenie.

MH tvrdí, že táto vakcína je živá oslabená (nereplikujúca sa), a dodáva, že Výbor expertov pre imunizáciu uviedol, že jedna dávka očkovacej látky sa má podať do 14 dní od expozície, aby sa údajne znížilo riziko ochorenia ľudí’.

Poznamenajme, že blízkym kontaktom prípadov mpox bude vakcína podaná počas ich pobytu v karanténe, prezradilo ministerstvo zdravotníctva bez toho, aby prezradilo podrobnosti o tom, či títo ľudia dostanú možnosť vybrať si, či sa chcú zaočkovať alebo nie.

MZV ubezpečilo, že jeho súčasné zásoby injekcií Jynneos budú dostatočné podľa súčasnej stratégie očkovania proti mpox v Singapure.

“Budeme naďalej monitorovať situáciu a podľa toho upravovať našu stratégiu očkovania, keďže situácia s kiahňami a zásoby vakcín sa celosvetovo vyvíjajú,” spresnilo ministerstvo.

Kritici zo Singapuru sa zase rýchlo pustili do vlády’s oznámením o jej prístupe k riešeniu mpox. Iris Koh, zakladateľka singapurskej skupiny “Healing The Divide” a zástankyňa slobody lekárskej starostlivosti, 5. septembra vo facebookovom príspevku pranierovala vládu’“drakonické opatrenia”. Vo svojom príspevku Koh uviedla:

Prejeme si, aby nám Ministerstvo zdravotníctva, Singapur.

Vyplýva z toho, že majú POVINNOSŤ nás akokoľvek VAKCÍNOVAŤ, ak sme 21 dní v určenom vládnom karanténnom zariadení?“

Materstvo prosím o pomoc pri objasnení, aké drakonické opatrenia vláda urobí.

Vieme, že podľa zákona o infekčných chorobách môžu, ale dúfam, že to NIE JE ďalšia VÝMLUVA, aby nás VAKCÍNOVALI EXPERIMENTÁLNYMI INJEKCIAMI mRNA.

Je to proti Norimberskému kódexu. Radšej nech sa ma nedotýkajú.

Mám podozrenie, že môže ísť o Psy Ops. Izolujú nás na 21 dní a potom nás prinútia podľahnúť vakcínam… Všetci ste boli varovaní.

Všetci by sme mali byť veľmi znepokojení. Pomôžte mi zdieľať a viralizovať, prosím.

Koh’príspevok vyvolal rôzne reakcie používateľov Facebooku. Jedna z takýchto reakcií znie:

‘V Singapure doteraz neboli zistené žiadne prípady ťažšej formy mpox Clade I’ Keďže nebol zistený žiadny prípad ťažkej formy mpox, prečo musia ľudia podstúpiť očkovanie proti mpox? Môže očkovanie zabrániť infekcii, prenosu a vážnemu ochoreniu? Ak blízky kontakt nemá mpox, stále musí byť očkovaný? Ak odmietol podstúpiť očkovanie? Ak by niekto po očkovaní zomrel, bol by za to zodpovedný Moh? Prečo neexistujú iné riešenia, Moh len tak či tak očkuje ľudí? Veľa ľudí zomrelo na vakcínu proti kovidom, zabila by vakcína proti mpox ešte viac ľudí? Dobrá vakcína je taká, ktorá dokáže zabrániť infekcii a prenosu.

V čase vrcholiaceho šialenstva okolo COVID-19 platil v Singapure režim drakonických vládnych zákazov a experimentálnych očkovacích kampaní. Singapurská vláda sa vysporiadala s odporom voči očkovaniu tvrdým spôsobom a nedovolila žiadny priestor pre nesúhlas s jej “proočkovacím” naratívom. V roku 2022 museli náboženské domy, vrátane katolíckych kostolov, zaviesť vládou nariadené “opatrenia na bezpečné zvládnutie očkovania” (VDS). Ľudia, ktorí sa rozhodli zostať “neočkovaní” kvôli zdravotným alebo etickým obavám z potratom poznačených mRNA injekcií, nemohli slobodne vykonávať bohoslužby v náboženských domoch, ako si želali. Nie boli udelené žiadne náboženské výnimky tým, ktorí vyjadrili pochybnosti o prijatí očkovania s prímesou potratov.

Občania USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúci počet prípadov nadmernej úmrtnosti