Rodiny žalujú coloradský školský obvod, ktorý núti deti zdieľať spálne s "transrodovými" študentmi

Rodiny žalujú coloradský školský obvod, ktorý núti deti zdieľať spálne s "transrodovými" študentmi

Alliance Defending Freedom (ADF) oznámila, že podala federálnu žalobu proti školskému obvodu v Colorade, ktorý nútil viacero dievčat spať spoločne s chlapcami s pohlavným rozdielom, a tvrdí, že predstavitelia školstva sa dopustili hrubého porušenia rodičovských práv.

Ako už LifeSiteNews informoval v decembri 2023, Jefferson County Public Schools (JeffCo) pridelil 11-ročnej dcére Joea a Sereny Wailesovcov’ nielen izbu, ale aj posteľ so študentom mužského pohlavia, ktorý sa “identifikoval” ako dievča a nariadil jej, aby rodičom nepovedala o skutočnom pohlaví chlapca’. 

Našťastie, jej matka bola na výlete ako sprievodkyňa a po niekoľkých neúspešných pokusoch o presťahovanie sa jej dcére podarilo dosiahnuť, aby bol študent, ktorý si nevymyslel pohlavie, presťahovaný do inej izby.

“Tentoraz sprievodcovia súhlasili s presťahovaním (žiačky, ktorej pohlavie nie je jasné) a jedného ďalšieho dievčaťa do inej izby, ale opäť klamali o dôvodoch, pričom tvrdili, že (a) chorá spolubývajúca potrebuje viac miesta,” vysvetlila vtedy ADF v liste so žiadosťou o vysvetlenie pravidiel okresu. “Počas celého večera bolo súkromie a pocity (pohlavne zmätenej študentky’vždy prvoradým záujmom zamestnancov JCPS.”

5. septembra ADF oznámila svoju žalobu proti JeffCo v mene rodiny Wailesovcov a dvoch ďalších: Bret a Susanne Rollerovci, ktorých 11-ročný syn bol vyslaný na kempovanie s “nebinárnou” 18-ročnou poradkyňou, pričom ich syn nemohol kontaktovať svojich rodičov; a Rob a Jade Perlmanovci, ktorých dieťa má ísť na rovnaký výlet, ale chcú zabrániť opakovaniu situácie.

Vzdor týmto situáciám okres uviedol, že má v úmysle pokračovať v prideľovaní takýchto cestovných poriadkov na základe “rodovej identity” a nie biologického pohlavia, a to bez prispôsobenia sa odporcom alebo bez predchádzajúceho upozornenia.

Podľa politiky okresu by “študenti, ktorí sú transrodoví (sic), mali byť pridelení na spoločné ubytovanie na noc s inými študentmi, ktorí zdieľajú rodovú identitu študenta’dôsledne potvrdenú v škole.”Ďalej, “transrodoví” študenti nemôžu byť nútení “zdieľať izbu so študentmi, ktorých rodová identita je v rozpore s ich vlastnou.”

“Rodičia, nie vláda, majú právo a povinnosť riadiť výchovu a vzdelávanie svojich detí, a to zahŕňa aj prijímanie informovaných rozhodnutí na ochranu súkromia ich detí””, uviedla právnička ADF Kate Anderson. “Toto základné právo je obzvlášť dôležité pre rodičov, aby chránili svoje deti pred narušením telesného súkromia vystavením opačnému pohlaviu v intímnych priestoroch, ako sú spálne alebo sprchy. Ak sa Jefferson County Public Schools chystá pokračovať v umiestňovaní študentov opačného pohlavia v tej istej izbe na nočných výletoch, ako potvrdila, musí nechať rodičov rozhodovať o súkromí svojich detí. A musí poskytnúť potrebné informácie a informovať rodičov o politike, aby rodičia mohli urobiť najlepšie rozhodnutia pre svoje deti. Okres musí vyhovieť našim klientom’ primeranej žiadosti o ubytovanie, ktoré sa dá uskutočniť viacerými dôvernými spôsobmi, ktoré chránia súkromie všetkých žiakov.”

Lety sa LGBT aktivisti snažili presadiť “gender fluidity,” myšlienku, že sexuálna identita je oddelená od biológie a rozoznateľná len podľa osobného vnímania, naprieč verejné vzdelávanie, knižnice, zdravotná starostlivosť, a kultúrne tradície, ako sú súťaže krásy, školské domácnosti, a atletické súťaže.

Kritici tvrdia, že ich úsilie prinieslo širokú škálu škôd, a to tak pre fyzickému a duševnému zdraviu samotných osôb s pohlavným zmýšľaním, ako aj právam, zdraviu a bezpečnosti tých, ktorí s tým nesúhlasia, ako sú dievčatá a ženy nútené zdieľať intímne priestory s mužmi, športovkyne nútené súťažiť s biologickými mužmi s prirodzenými fyzickými výhodami a jednotlivci nútení potvrdzovať falošnú sexuálnu identitu v rozpore so svojím svedomím, chápaním vedeckých faktov a/alebo náboženským presvedčením.