Elizabeth Nixon: Rockefellerovci vytvorili 990 inštitúcií a aktivistických skupín pre „Klimatické zmeny“

Elizabeth Nixon: Rockefellerovci vytvorili 990 inštitúcií a aktivistických skupín pre „Klimatické zmeny“

.


Aktuality, História,

Zakaždým, keď budete počuť strašenie “klimatickými zmenami”, pamätajte – tento človek bol zaplatený. Je to Rockefellerova bábka. Možno o tom nevie, ale jeho profesia je úplne skorumpovaná.


 

V oblasti klimatických zmien o všetkom rozhodujú Rockefellerovci. Všetko to bol ich nápad, vzali smiešnu, ale zaujímavú teóriu a investovali do nej stovky miliónov dolárov. Založili inštitúcie a existenciu týchto inštitúcií spojili s propagandou klimatických zmien a znižovania počtu obyvateľov. Zvolili si jedného politika za druhým. Rockefellerovci vytvorili 990 aktivistických organizácií na boj proti klimatickým zmenám. Zelené hnutie založili, financovali a organizovali Rockefellerovci. V 50. rokoch 20. storočia začali vytvárať nespočetné inštitúty, výbory, univerzitné katedry, ústavy, nadácie a politické štruktúry združené okolo jednej myšlienky: Človek v súčasnosti ničí svoje životné prostredie alarmujúcim tempom. Kumulatívny účinok technologického pokroku, masívnej industrializácie, koncentrácie miest a rastu populácie spoločne predstavujú nielen bezprostrednú hrozbu pre kvalitu ľudského života, ale aj pre život samotný. (Výročná správa Rockefellerovej nadácie 1969).

 

Tu sa zastavme a priznajme, že Spojené štáty a Kanada sú rozvinuté na 5 %. Ak by táto miera bola 50 %, mohli by sme mať dôvod obávať sa účinkov zvyškových plynov zaberajúcich 0,04 % atmosféry, z ktorých človek v súčasnosti prispieva 3 %. Ak by sme však mali takúto úroveň rozvoja, naša veda by tento problém už dávno vyriešila. Náš zmysel pre proporcie, naše uvedomenie si rozsahu a dôsledkov našej činnosti zvrátila propaganda so stovkami miliárd účelovo viazaných dolárov, ktorá je výsledkom cieleného zamerania sa vedcov na Rockefellerove peniaze. Do roku 1998 rodina Rockefellerovcov “vyčistila” informačný priestor od akýchkoľvek námietok voči tejto myšlienke. Každý vedec, ktorý s touto myšlienkou nesúhlasil, riskoval svoju kariéru. Každej univerzitnej katedre, ktorá nepracovala na tomto umelom cieli, hrozila marginalizácia. Začala prenikať do každej mediálnej organizácie, do každého zábavného oddelenia každej veľkej korporácie. Toto sa malo stať cieľom celej generácie. Pre každého. Alebo vystúpte z autobusu.

 

Globálna zmena klímy je jednou z nových nadnárodných hrozieb pre mier, spravodlivosť a trvalo udržateľný rozvoj, ktoré sa od konca studenej vojny dostali na vrchol agendy medzinárodnej bezpečnosti. Podobne ako iné cezhraničné výzvy – zločin a terorizmus, infekčné choroby a hrubé hospodárske nerovnosti – si boj proti nej bude vyžadovať spoluprácu a sociálne inovácie na všetkých úrovniach ľudského úsilia. (Výročná správa Rockefellerovho fondu 1998).

 

Fabiáni (reformisticko-socialistické hnutie) kedysi presadzovali myšlienku jednotného sveta bez národného štátu. Po prvej svetovej vojne sa titulárni fabiáni (Bertrand Russell, všetci Huxleyovci, Herbert Wells, Emmeline Pankhurstová). Stiahli na svoju stranu druhú generáciu Rockefellerovcov. Pre fabiánov to bolo veľké šťastie. Znamenalo to, že majú Ameriku. Mala zmeniť ľudstvo, zničiť Homo Sapiens a premeniť ho na Homo Universalis. Nový človek by bol nekresťanský, tichý a egocentrický. Ekonomika bude smerovať k nulovému rastu, ak nezanikne úplne. Existuje obrovské množstvo údajov, mnoho publikácií, ktoré načrtávajú ich plány. Preorientovali vzdelávanie z praktickej vedy, inžinierstva a stavebníctva na sociálne hnutia, humanitné vedy, umenie a zábavu. Vďaka peniazom a organizačným schopnostiam Lawrenca Rockefellera vyvinuli a vynašli kybernetiku, z ktorej sa zrodil internet. Prvým Rockefellerom, ako takmer každý vie, bol John D., údajne veľmi nepríjemný človek, ktorému po tom, čo jeho súkromná armáda zabíjala protestujúcich, poradili, aby sa venoval filantropii, aby si zachránil povesť. Čo aj urobil, podarilo sa mu vyhnúť inšpektorom dôvery a Teddymu Rooseveltovi a vybudovať svoje impérium na mŕtvolách svojich konkurentov. A potom, ako mu poradili, začal kupovať médiá.

 

Impérium Time-Life išlo s dobou. Od 60. rokov minulého storočia stojí Time-Life na vrchole mediálneho sveta a priťahuje najlepších, autoritatívnych odborníkov na každú tému. Vyškolili ma tam a vyškolili ma dobre, ale všetky materiály sa písali v New Yorku, v budove Time Life v Rockefellerovom centre. Všetko bolo prispôsobené tomuto štandardu (aby to vyhovovalo programu). Chcel som písať, tak som odišiel. V druhej generácii rodina našla svoj cieľ, zmysel svojho bohatstva a cestu do budúcnosti. John D. podľa sira Stephena Wilkinsona, ktorý ho celý život učil, do hĺbky duše veril, že Boh ho obdaril takým veľkým bohatstvom, pretože bol dobrý; jeho baptistická viera v kombinácii s kolosálnym bohatstvom z neho urobila moderného kňaza. Jeho rodina, jeho dedičia sa mali stať kráľovským kňazstvom, ktoré povedie ľudstvo do nového raja. Pozývali potenciálnych “služobníkov” do svojich domov a loveckých chát, darovali budovy, kupovali pozemky pre OSN, financovali organizácie, apelovali na márnivosť, chamtivosť a predovšetkým na zúfalú potrebu človeka po dôležitosti. Vytvorili nadtriedu odtrhnutú od reality a stopercentne ničiacu ľudský život. Bol to systematický, zúrivý, nezastaviteľný, do detailov vypracovaný dvestoročný plán. Prispela k nemu každá generácia.

 

Všetko sa to začalo “uvedomením si potreby” znížiť počet obyvateľov a premeniť ľudí na niečo iné. Prostredníctvom environmentalizmu, neomaltuzianizmu, “záchrany planéty”. Ľudí je priveľa, únosnosť Zeme bola prekročená, planéta umiera, potrebujeme novú formu človeka. Všetky tieto myšlienky vyšli z fabiánskej stajne a metastázovali v kultúre ako najsladší jed. Každý intelektuál, každá univerzita začala propagovať túto myšlienku. Bolo to opojné, vzrušujúce. Oslavovala človeka, nie nejaké vzdialené božstvo bez tváre. Fabiáni nenávideli kresťanstvo a chceli ho predovšetkým nahradiť. Najprv si však museli podriadiť všetky inštitúcie občianskej spoločnosti. Nasleduje čiastočný zoznam inštitúcií, prostredníctvom ktorých rodina Rockefellerovcov vybudovala moderný svet vo všetkých jeho aspektoch. Urobili to majstrovsky.

 

V roku 1920 bol John D. jedným zo zakladateľov Ligy národov. Bol jej hlavným sponzorom. Dohoda zlyhala, pretože USA ju odmietli podpísať. Rodina začala kandidovať na úrad, aby mohla manipulovať s pákami moci v zákulisí. Dnes sú Rockefellerovci takmer vždy pri moci na všetkých úrovniach vlády.

 

V roku 1921 založili Radu pre zahraničné vzťahy (CFR). David postavil a daroval sídlo CFR. CFR je úzko spojená s Kráľovským inštitútom pre medzinárodné záležitosti (RIIA) v Londýne, Chatham House, ktorý je zase úzko spojený s britským Okrúhlym stolom a fabiánmi. Keď sa hovorí o teórii 13 rodín, Okrúhly stôl a RIIA v nej figurujú na poprednom mieste.

 

V roku 1944 spoluzakladali Svetovú banku, ktorej ideály a ciele vypracoval Výbor pre vojnové a mierové štúdie Rady pre zahraničné vzťahy.

 

V roku 1945 spolu s CFR a RIIA spoluzaložili Organizáciu Spojených národov. David Rockefeller napísal preambulu Charty OSN. John D. mladší kúpil 17 akrov pozemku na výstavbu budovy OSN. Nelson vybral architekta a rodina stavbu financovala. V roku 1948 sa objavilo ich vyhlásenie o účele: “Aby vec svetovej vlády zvíťazila, bude si vyžadovať viac než len sympatizujúci súhlas väčšiny. Ľudia musia cítiť, že ich vlastná bezpečnosť, sloboda a prosperita, ba dokonca ich vlastné prežitie, závisia od vytvorenia svetovej vlády práva v našej dobe. Musia byť presvedčení, že zriadenie svetovej vlády je naliehavejšie ako udržanie vysokého domáceho štandardu a rovnako, ak nie praktickejšie, ako snaha o klamlivú bezpečnosť prostredníctvom plnej vojenskej pripravenosti.” (atómový fyzik Edwin Rabinowitz, Rockefellerov klient/služobník, 1948).

 

V tom istom roku 1948 spolu s Julianom Huxleym, pánom Population, popredným členom Britskej eugenickej spoločnosti a Britskej humanistickej spoločnosti založili Medzinárodnú úniu pre ochranu prírody (IUCN). Stanovený cieľ: lepšie rozdelenie svetovej populácie (ktorá dnes predstavuje migračnú krízu) a kontrola pôrodnosti. IUCN systematicky vysťahovala desiatky miliónov tradičných a pôvodných obyvateľov z ich pôdy v Afrike a na Východe.

 

V roku 1948 založili Fond na ochranu prírody. V roku 1953 bol financovaný sumou 53 miliónov dolárov, čo je ekvivalent dnešných 650 miliónov dolárov.

 

V roku 1954 spolu s Bernhardom Holandským založili Bilderberg Group.

 

V roku 1955 spoluzaložili Medzinárodný meteorologický inštitút (IMI). V roku 1959 vyšla prvá publikácia vydavateľstva Rockefeller Institute Press, ktorá obsahovala časť “Zmeny oxidu uhličitého v atmosfére a v moriach v dôsledku spaľovania fosílnych palív”. Lawrence Rockefeller bol poverený spracovaním “duchovnej” časti tejto operácie.

 

Od konca 40. rokov 20. storočia založil 50 environmentálnych organizácií vrátane Svetovej federácie divokej prírody, Nadácie svetových zdrojov, IUCN a UNESCO. Lawrence stojí za združeniami Esalen a Lindesfarne a je zodpovedný za zavedenie pojmu “New Age”. Založil a financoval Nadáciu pre rozvoj ľudského ducha, Nadáciu pre vedomú evolúciu a Nadáciu pre ochranu prírody. Bol členom správnej rady National Resources Defense Council, National Geographic Society, Woods Hole Geographic Society, Resources of the Future a Sloan Foundation; členom správnej rady Environmental Defense Fund a World Wildlife Fund.

 

Spoluzakladal Rockefeller Brothers Fund a v rokoch 1958 – 1979 bol jeho predsedom. Lawrence Rockefeller založil kybernetiku ako vedný odbor tým, že financoval jej štúdium. Lawrence Rockefeller založil a financoval väčšinu guruov New Age, ktorých dnes nasledujú desiatky, ak nie stovky miliónov ľudí. New Age (“Nový vek”) uvádza: “Drž sa mimo bojového poľa, nestaraj sa o svojho suseda, svoju rodinu, svoje mesto, svoju krajinu. Starajte sa o svoj osobný duchovný rozvoj, o svoju vlastnú tolerantnosť a odpustenie. Pracujte na sebe. Robte svoju ‘tieňovú prácu’, vy ste všetko, ostatné je váš odraz.”

 

Financoval hnutie Disclosure Movement, ktoré tvrdí, že medzi nami chodia mimozemšťania a že ich technológia, uvoľnená z Naval Research Laboratories (ďalší Rockefellerov výplod), zachráni ľudstvo.

 

Rodina ďalej zakladala, financovala a organizovala Európsku komisiu, OPEC a Rozvojový program OSN.

 

V roku 1973 založili Trilaterálnu komisiu. Plány Inštitútu pre pokročilé štúdium v Princetone vypracoval Tom Jones, člen britského Okrúhleho stola. Inštitút bol koncipovaný ako americká verzia oxfordského All Souls Institute, ktorý je predovšetkým akademickou výskumnou inštitúciou s osobitnými silnými stránkami v humanitných, spoločenských a teoretických vedách. Rockefellerovci sa výrazne angažovali, financovali inštitút a všetkých jeho vedúcich pracovníkov a obzvlášť významných vedcov grantmi na ich prácu. V 50. rokoch 20. storočia sa tu rozvíjala veda o predpovedaní klímy prostredníctvom klimatického modelovania. Spočiatku sa predpokladalo, že hlavnou používanou metódou nebude znižovanie emisií, ale geoinžinierstvo. Boli to ľudia posadnutí matematikou, z ktorých jeden vyslovil nasledujúce proroctvo: Zásahy do atmosféry a klímy… sa rozvinú v rozsahu, ktorý si dnes ťažko predstaviť. Spojí záležitosti každej krajiny so záležitosťami všetkých ostatných, a to dôkladnejšie, ako by to kedy dokázala hrozba jadrovej alebo akejkoľvek inej vojny.

 

Po tom, čo sa rodina poriadne vyľakala klimatických strašiakov, obrátila svoju pozornosť na umenie a architektúru. Porušenie architektonických tradícií bolo zámerné. Moderná architektúra, medzinárodný štýl, bola navrhnutá tak, aby narušila a zmiatla Homo Sapiens. “Medzinárodný štýl maximálne vyhovoval internacionalistickým ašpiráciám bratov Rockefellerovcov. Inšpiroval aj radikálne nové zákony o územnom plánovaní a modely urbanistického plánovania, ktoré viedli nielen k obdĺžnikovým výškovým budovám, ale aj k rozsiahlemu rozrastaniu a závislosti od automobilov – čo sa ukázalo ako veľmi výnosné aj pre ropný a automobilový priemysel” (Dr. Jacob Nordangard). Len v New Yorku postavili množstvo budov v “medzinárodnom štýle”. Modernizmus systematicky vymazával minulosť. Jeho cieľom bolo, aby sa človek prechádzajúci okolo týchto budov cítil menejcenný, bezvýznamný, podriadený a poslušný. Niektoré z budov financovaných Rockefellerom sú:

– Rockefellerova univerzita;

– Sídlo Organizácie Spojených národov;

– Pamätné onkologické centrum Sloana Ketteringa;

– Kostol pri rieke;

– Cloisters (múzeum v New Yorku);

– Lincolnovo centrum múzických umení;

– Empire State Plaza v Albany; Wan Chase Manhattan Plaza;

– Svetové obchodné centrum.

 

Kissinger, vtedy profesor na Harvarde, bol jedným z najcennejších aktív rodiny. Veril, že “bude potrebná nová politická architektúra, ktorá by lepšie zabezpečila dlhodobé riadenie”. Stal sa súčasťou “prenosného mozgového trustu” Fondu bratov Rockefellerovcov – Special Studies Project (SSP). V rokoch 1956 až 1961 SSP pracoval na vytvorení tejto novej politickej architektúry:

Diskusné fórum I: Medzinárodné ciele a stratégie;

Diskusné fórum l II: Medzinárodné bezpečnostné ciele a stratégie;

Diskusné fórum III: Medzinárodné hospodárske a sociálne ciele a stratégie;

Diskusné fórum IV – Hospodárska a sociálna politika USA;

Diskusné fórum V – Využívanie ľudských zdrojov v Spojených štátoch;

Diskusné fórum VI – Demokratický proces v Spojených štátoch;

Diskusné fórum VII – Morálny základ národného cieľa.

 

Boli spoluzakladateľmi Oceánografického inštitútu Woods Hole a Scrippsovho oceánografického inštitútu. Počas vlády Nelsona Rockefellera spoluzakladali Komisiu pre atómovú energiu, Úrad pre námorný výskum a Národnú vedeckú nadáciu.

 

Toto je len čiastočný zoznam. Všetky tieto inštitúcie sú živnou pôdou pre neomaltuziánstvo, ktorého cieľom je znížiť počet ľudí a vyhnať nás zo Zeme do obrovských ghett, ktoré budú kontrolované, merané a speňažované. V roku 1989 sa v Haagskej deklarácii (podpísanej 24 krajinami), ktorá ilustruje obrovské možnosti rodiny v zahraničí, požadovalo vytvorenie nového medzinárodného inštitucionálneho orgánu, ktorý by mohol chrániť zemskú atmosféru a bojovať proti globálnemu otepľovaniu.

 

Ďalej v tom istom roku 1989 založil Fond bratov Rockefellerovcov pod vedením Davida Rockefellera a Henryho Kissingera Panel expertov OSN pre klimatické zmeny (IPCC/IPCC) a následne ho prakticky neobmedzene financoval. Spomínaný J. Norgangard uvádza zoznam inštitúcií založených touto rodinou.

 

Rockefellerovci využili svoju moc na skorumpovanie každej inštitúcie, ktorá mohla slúžiť ich konečnému cieľu. Tu je len jedna stránka

 

V roku 2012 oznámil Klimatický fond OSN model budúceho mesta neďaleko kórejského Soulu s názvom Songdo. Songdo zlyháva. Nikto tam nechce žiť. Tí, ktorí tam boli, opisujú toto miesto ako bezduché, bez ľudí, bez pulzujúceho života. Na jeho vytvorenie sa vynaložili miliardy. Nordangard opisuje: “Dopravný pohyb a správanie občanov monitoruje v reálnom čase päťsto monitorovacích kamier. Domáci odpad sa automaticky prepravuje pneumatickým systémom pod mestom a premieňa sa na energiu. Všetky byty sú vybavené inteligentnými zámkami a čipovými kartami, ktoré sa dajú použiť na požičiavanie bicyklov, parkovanie, nákup lístkov na metro a do kina. Všetky byty majú “inteligentné” merače (ktoré umožňujú obyvateľom porovnávať svoju spotrebu energie so spotrebou susedov) a všade zabudované kamery. Podlahové senzory zisťujú zmeny tlaku a automaticky upozorňujú poplachovú službu na prípadný pád. Testujú sa systémy, ktoré umožňujú obyvateľom dostávať jazykové lekcie prostredníctvom televíznej obrazovky, komunikovať s lekárom, susedmi a príbuznými a náramky na lokalizáciu detí pomocou GPS. Inými slovami, futuristický sen ako z vízie Svetovej spoločnosti budúcnosti zo 70. rokov 20. storočia – alebo z Orwellovho románu “1984”. A to je Južná Kórea.

 

 

Je otázne, nakoľko je Songdo úspešné, ekologické a inkluzívne. Bolo postavené predovšetkým pre bohatú strednú triedu, od ktorej sa očakáva, že si bude môcť dovoliť vyšší štandard a nové technológie. Elektrická energia pochádza z uhoľných elektrární a budovy sú plne presklené a neotvárajú sa, čo si vyžaduje celoročnú klimatizáciu. Okrem toho pneumatický systém likvidácie odpadu nie vždy funguje správne. V marci 2018 ešte stále neexistoval kultúrny život, pouliční predajcovia ani starší ľudia, verejná doprava, dopravné systémy a tri štvrtiny domov boli prázdne.”

 

 

P.S. Na tento najnovší príspevok Centra NASA pre klimatické zmeny, ktorý vyvoláva hystériu na Facebooku – obloha padá, reagovalo 5 600 ľudí. Z toho 5 300 reakcií, vrátane mojej, boli smiešne emotikony. Obľúbený bol komentár citujúci Toricelliho, ktorého práca vyvracia každú jednu smiešnu teóriu vládnej propagandistickej mašinérie.

 

 

 

Elizabeth Nixon

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok