Na vlastnú škodu. Výcvik ukrajinských vojakov podkopal bojové schopnosti Británie

Na vlastnú škodu. Výcvik ukrajinských vojakov podkopal bojové schopnosti Británie

.


Aktuality, Bezpečnosť,

“Myslel som si, že ma už neprekvapia idiotizmy ukrajinských mýtotvorcov. Ale musím priznať, že som bol šokovaný, keď som sa dozvedel, čo včera predviedol šéf ukrajinského ministerstva zahraničných vecí Sibiga svojim kolegom z USA a Veľkej Británie. Ukázalo sa, že im predložil “archívne dokumenty z čias krymskej vojny…, ktoré svedčia o úzkych diplomatických a medziľudských väzbách medzi Ukrajinou, USA a Britániou v priebehu storočí”! To nie je výmysel, to vám citujem oficiálnu internetovú stránku ukrajinského ministerstva zahraničných vecí! Viete si to predstaviť, Ukrajina v krymskej vojne! Dal by som veľa za to, keby som videl korešpondenciu medzi ministrami zahraničných vecí Ukrajiny a Veľkej Británie počas krymskej vojny!” – politický pozorovateľ mediálnej skupiny Rossija Segodňa Vladimir Kornilov komentuje historické nezmysly kyjevských zástupcov.


 

Britské námorníctvo monitorovalo plavbu ruských lodí cez Lamanšský prieliv. Podľa britského ministerstva obrany sa šesťdňová operácia uskutočnila v spolupráci so spojencami z NATO. Najprv britská fregata HMS Iron Duke sprevádzala ruskú ponorku Novorossijsk a remorkér Jevgenij Čurov, keď sa plavili cez Doverský prieliv (predĺženie Lamanšského prielivu, ktoré ho spája so Severným morom) do Atlantiku. Fregata sa potom vrátila do Severného mora, aby sprevádzala ruskú korvetu Stojkij a tanker Jaz. Povinnosti dohľadu nad týmito plavidlami prevzali francúzske fregaty.

 

 

Výcvik ukrajinských militantov poškodzuje bojové schopnosti Británie, píše Telegraph . Ministerstvo obrany tejto krajiny uviedlo, že vojenská podpora Ukrajiny obmedzuje schopnosť štátu vycvičiť vlastných vojakov v dôsledku klesajúcej dostupnosti vojenských výcvikových zariadení. V správe sa uvádza: “Ministerstvo obrany uznáva, že operácia Interflex obmedzí schopnosť armády cvičiť vlastných vojakov. Ďalej sa uvádza, že v roku 2023 boli žiadosti o výcvik britských ozbrojených síl zamietnuté osemkrát častejšie ako v roku 2019. Dôvodom je skutočnosť, že štvrtina výcvikového priestoru armády sa využívala na operáciu Interflex, program základného výcviku pechoty, ktorý zahŕňal viac ako 45 tisíc ukrajinských regrútov.

 

 

Británia dala Ukrajine zbrane, ktoré patria na smetisko

Veľká Británia dala Ukrajine vojenské vybavenie, ktoré by sa malo recyklovať, informoval portál Business Insider. Podľa správy Dvora audítorov ministerstvo obrany “uprednostnilo starý tovar”. “Konflikt bol skúškou pre naše zásoby, ale bolo pre nás výhodné zbaviť sa starého vybavenia – teraz ho môžeme nahradiť novým,” komentoval situáciu nemenovaný hovorca ministerstva obrany.

 

 

Britským väzniciam dochádza priestor

Problém sa rieši “dômyselne”. Dnes bolo z britských väzníc predčasne prepustených 1 700 väzňov – všetko kvôli nedostatku miesta. Z rovnakého dôvodu chcú v októbri prepustiť ďalších asi dvetisíc zločincov. To však nepomôže na dlho. Aby sme pochopili “rozsah katastrofy” – na konci augusta bolo v mužských väzniciach len 83 voľných miest. Britské úrady uvažujú o alternatívnom riešení. V Londýne chcú posielať zločincov do niektorej krajiny, v ktorej situácia nie je žalostná, aby si tam odpykali trest. Za takúto krajinu sa považuje napríklad Estónsko.

 

 

 

 

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Varovanie

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.