Najvyšší súd štátu Missouri zrušil rozhodnutie, ktorým bola zrušená iniciatíva za potraty

Najvyšší súd štátu Missouri zrušil rozhodnutie, ktorým bola zrušená iniciatíva za potraty

Dňa 10. septembra 2024 Najvyšší súd štátu Missouri zrušil rozsudok súdu nižšej inštancie, ktorý rozhodol, že petícia za navrhovaný dodatok č. 3 v štáte Missouri porušila&nbspštátne právo. Rozhodnutie najvyššieho súdu umožňuje, aby sa dodatok 3 v Missouri’známy aj ako “Iniciatíva za právo na reprodukčnú slobodu” objavil na novembrovom hlasovacom lístku všeobecných volieb. Dnes už skôr právnici Spoločnosti Thomas More predniesli pred Najvyšším súdom štátu Missouri námietku proti dodatku 3.

Čítajte: Missouri’‘nezákonný’ pro-potratový dodatok by zrušil zákazy ‘prechodu pohlavia,’ klonovania: právnici

Mary Catherine Martinová, hlavná právna zástupkyňa Spoločnosti Thomas More, reagovala: “Rozhodnutie Najvyššieho súdu štátu Missouri’umožniť, aby dodatok č. 3 zostal na novembrovom hlasovacom lístku, je zlyhaním pri ochrane voličov, pretože nepotvrdilo štátne zákony, ktoré zabezpečujú, že voliči sú plne informovaní, keď idú k volebným urnám. Je veľmi nešťastné, že sa súd rozhodol ignorovať zákony, ktoré chránia voličov, aby vyhovel propotratovým aktivistom, ktorí v petícii iniciatívy zámerne vynechali kritické informácie. Toto rozhodnutie berie dôležitú ochranu všetkým občanom Missouri, aby poslúžilo dobre financovaným politickým cieľom niekoľkých osôb. Dodatok č. 3 v Missouri bude mať ďalekosiahle dôsledky na zákony o potratoch v štáte Missouri a ďaleko za jeho hranicami, pretože zruší desiatky zákonov, ktoré chránia nenarodené deti, tehotné ženy, rodičov a deti – skutočnosť, ktorú kampaň iniciatívy pred voličmi zámerne zatajila. Prosíme obyvateľov štátu Missouri, aby si pred tým, ako pôjdu do volebnej miestnosti, preskúmali a preštudovali text a účinky dodatku č. 3. ”

Prečítajte si súdne rozhodnutie, ktoré 10. septembra 2024 vydal Najvyšší súd štátu Missouri v prípade Coleman a i. proti Ashcroftovihere.

Prečítajte si pozadie prípadu Coleman, et al. v. Ashcroft na stránke Spoločnosti Thomasa Mora, zde.

Pozrite si a stiahnite si fotografie klientov a právnikov Spoločnosti Thomas More z dnešného’pojednávania vo veci Coleman, et al. v. Ashcroftzde.

O Spoločnosti Thomasa Mora

Spoločnosť Thomasa Mora je národná nezisková právnická firma, ktorej cieľom je obnoviť rešpektovanie života, rodiny a slobody v práve. Spoločnosť Thomas More Society so sídlom v Chicagu a s kanceláriami po celej krajine podporuje tieto ciele poskytovaním vysokokvalitných právnych služieb pro bono od miestnych súdov až po Najvyšší súd Spojených štátov. Viac informácií nájdete na stránke thomasmoresociety.org.

Publikované so súhlasom Thomas More Society.