Philadelphia dáva 500-tisíc dolárov plánovanému rodičovstvu, 250-tisíc dolárov na "oslobodenie od potratov

Philadelphia dáva 500-tisíc dolárov plánovanému rodičovstvu, 250-tisíc dolárov na "oslobodenie od potratov

Mestská rada Filadelfie minulý týždeň oznámila, že prideľuje 500 000 dolárov pobočke organizácie Planned Parenthood v juhovýchodnej Pensylvánii, čím mesto po prvý raz poskytuje peniaze daňových poplatníkov priamo tomuto potratovému gigantu.

Predstavitelia organizácie Planned Parenthood uviedli, že finančné prostriedky mesta sa použijú na pomoc väčšiemu počtu ľudí, ktorí majú prístup k potratom, najmä tým s nízkymi príjmami. Podľa City Voice nový rozpočet mesta’obsahuje položku 250 000 dolárov na takzvané “financovanie oslobodenia od potratov s cieľom pomôcť ženám s nízkymi príjmami v prístupe k zdravotnej starostlivosti [t. j, vražde nenarodených detí].”

Čítajte: Katolícke učenie je jasné: Hlasovanie za opatrenie podporujúce potraty je smrteľným hriechom

Viacero zástancov života sa vyjadrilo proti tvrdeniu, že potraty sú riešením chudoby. Ženy a rodiny, ktoré sa snažia vyjsť s peniazmi, nepotrebujú “ľahší prístup k zabíjaniu svojich detí — potrebujú zdroje a podporu, aby mohli vychovávať svoje rodiny.

Okrem financovania interrupcií líderka menšiny v mestskej rade Kendra Brooksová nedávno predstavila aj uznesenie o vzkriesení “Philadelphia Reproductive Freedom Task Force.” Vznikla v roku 2022 po tom, ako Najvyšší súd”zrušil rozsudok Roe v. Wade, sa táto pracovná skupina zamerala na rozšírenie potratov v meste.

Aj keď mesto vynakladá viac peňazí na sprístupnenie potratov, niekoľko potratových zariadení bolo obvinených z porušovania zdravotných predpisov ktoré môžu ohrozovať ženy. Philadelphia Women’Center, Planned Parenthood Philadelphia (Comly Rd.) a Planned Parenthood Philadelphia (Locust St.) dostali v roku 2023 priestupky za porušenie zdravotného kódexu 

Čítajte: Bývalý prezident Argentíny’obvinený z toho, že nútil svoju manželku k potratu

Philadelphia Women’s Center, ktoré vykonáva viac interrupcií ako ktorékoľvek iné interrupčné pracovisko v štáte, boli zistené početné priestupky vrátane neúspešných hlásení na určenie gestačného veku potrateného dieťaťa a prepustenia žien po interrupčnom zákroku nebezpečným spôsobom. Plánované rodičovstvo Philadelphia na Locust St. malo tiež množstvo priestupkov vrátane skladovania častí potratených detí v mrazničke viac ako rok. Napriek priestupkom mohli zariadenia pokračovať v zabíjaní nenarodených detí a teraz na to budú dostávať peniaze daňových poplatníkov.

Vyzývajú Walmart, Costco, Kroger a ďalšie veľké reťazce, aby odolali tlaku na výdaj potratovej tabletky