TVRDÁ REALITA O ZVYŠOVANÍ DPHPriatelia – spoluobčania,včera sa na mňa spus…

TVRDÁ REALITA O ZVYŠOVANÍ DPHPriatelia – spoluobčania,včera sa na mňa spus…

🔎 TVRDÁ REALITA O ZVYŠOVANÍ DPH

Priatelia – spoluobčania,

včera sa na mňa spustil tvrdý lynč za to, že dostatočne neospevujem znížené sadzby DPH na lieky a vybrané potraviny a že uvádzam len zvýšenú sadzbu 23% DPH, ktorá sa navyše týka „len chladničiek a televízorov“ ako to odznelo na tlačovke a preto sa bude zlacňovať a my ideme do blahobytu – a ja opäť tvrdím opak a už zase zavádzam.

Je mi ľúto, ale takéto pesničky z tlačovky pána Fica osobne nespievam a ponúkam vždy tvrdú pravdu bez ohľadu na odmietnutie občanov. Pripravil som status, ktorý môžeme zdieľať a vidieť tak pravdu z očí do očí.

1] Vláda SR nezobrala Matoviča a Hegera na zodpovednosť za rozbité financie štátu, ale necháva ich v pokoji žiť – bez represie aj za obdobie covidu, ktoré sme čakali, že bude riešiť a naopak, peniaze pýta od nás.

2] Vláda SR hľadá konsolidáciu financií vo výške 2.7 miliardy eur a pritom sama sa na týchto financiách podieľa vládnou úsporou len 5% – ide iba o smiešnych 124 miliónov eur. Áno, 95% financií chce doslova vyrabovať z našich vreciek.

3] Znížená sadzba DPH na vybrané lieky (!) a vybrané potraviny (!) z 10% na 5% je len mediálna zásterka – žiadneho zníženia cien sa v januári 2025 nedožijeme; ba práve naopak, bude všetko ešte drahšie.

4] Vláda SR totiž zvyšuje ceny pohonných hmôt (nafta a benzín) zvyšením sadzby DPH na 23%, čo je zásadný škrt znižovania cien pre obchodníkov.

5] Rovnako zvýšená sadzba 23% DPH dosiahne zvýšenie mýta pre nákladné autá (preprava) a zvýšená cena energií, nákladov a fungovania obchodných reťazcov a obchodov bude znamenať, že sa žiadnych lacnejších rožkov a ani liekov nedožijeme; práveže oni budú ešte drahšie.

6] Vláda SR zavádza aj zvýšenie sadzby dane z príjmu pre firmy s príjmom nad 5 miliónov eur teda vyššie dane (22%) bude platiť Kaufland, Lidl, Billa, Tesco, Coop jednota, Terno, Kraj a všetky väčšie zdravotnícke firmy. Áno, nikto nezníži žiadne ceny!

7] Zvýšená sadzba DPH na 23% sa netýka chladničky a televízora, to na tlačovke odznelo iba bohapusté zľahčovanie. Zvýšená sadzba má priniesť 1 miliardu eur z našich vreciek a my zaplatíme viac za všetky tovary a služby, nie naopak.

8] Zaplatíme viac pri tankovaní, zdražejú električenky a MHD, zdraží účet v domove dôchodcov za pobyt, zdraží sa nájomné v našich bytoch, zdraží účet u zubára, holiča, účet v autoservise, oblečenie pre nás a naše deti (rodiny s malými deťmi majú ďalšiu záťaž) bude drahšie, zdraží sa drogéria, kozmetika, knihy, časopisy, jedlo v reštaurácii či bežné denné menu – to porastie napríklad pri 7 eur na 7.80 eur, pretože reštauráciam sa mení DPH z 10% na 23%.

9] Zdraží sa nájom všetkých priestorov a stúpnu náklady na energie, čo prinesie všeobecný nárast cien v bežných obchodoch pri bežných položkách.

ZÁVER?

Priatelia – dobre si pozrime tabuľku – ja nemám dôvod uvádzať, že sa teším z 5% DPH, pretože takáto sadzba je bohapusté manipulovanie verejnosťou – a včera som to jasne vyjadril. Divadlo sa dohralo a ide sa brať občanom. Žiadne zníženie cien nebude, pretože logicky vláda na to nevytvorila podnikateľom priestor.

DPH zvyšuje na 23% a toto zvýšenie znamená bezprecedentný rast cien za tovary a služby!

To je celá a holá pravda o včerajšej tlačovke z Úradu vlády SR.