Nad Libanonom sa začali objavovať kríže z oblakov –

Nad Libanonom sa začali objavovať kríže z oblakov –

27. septembra 2024  


Krátke správy

Pozoruhodný fenomén sa začal objavovať nad ťažko skúšaným Libanonom a zvlášť nad jeho hlavným mestom, Bejrútom: na viacerých miestach sa z oblakov vytvoril kríž viditeľný aj z veľkých diaľok. Ľuďom tieto úkazy dávajú nádej, že Boh ich v ťažkej chvíli neopustil.

Ilustračný obrázok, zdroj: peoplesdispatch.org

Pondelok 23. septembra 2024 bol pre Libanon tragickým dňom. Bomby, ktorými sa izraelská armáda pokúšala zasiahnuť členov islamskej skupiny Hizballáh zanechali po sebe stovky zabitých a zranených, najmä na juhu krajiny. Podľa rôznych správ to bol pre krajinu z pohľadu obetí najtragickejší deň od roku 2006.

Tisíce ľudí museli opustiť svoje príbytky a hľadať bezpečie na severe krajiny. Avšak v túto najťažšiu chvíľu sa priamo na oblohe objavil znak nádeje: z mrakov sa vyformoval veľký kríž. Fotky a videá tohto úkazu sa stali na sociálnych sieťach virálnymi. Používateľ instagramu @ghinwamechref zdieľal toto video a v priebehu niekoľkých hodín ho niekoľko účtov opätovne prezdieľalo na rôznych platformách:

https://www.instagram.com/p/DARKwWHsUhq/

Následne sa na internete objavili aj ďalšie podobné zábery. Mladý muž menom Yorgo Willy Rabaamed (zrejme obyvateľ Bejrútu) zdieľal na sieti X (bývalý Twitter) taktiež podobnú fotografiu. Pod ňu pridal prosbu: „Modlitby za drahý Libanon.“

https://www.instagram.com/p/DARC0_XtbEd/

Iný užívateľ uviedol: „Vidíte to? Boh nás chráni.“

Na účte venovanom maronitskej cirkvi (jedna z východných katolíckych cirkví) sa taktiež objavil obrázok kríža z oblakov a pod ním anglický nápis: „Nebojte sa, Boh ochráni našu krajinu.“ Za nápisom sa skvie malá libanonská vlajočka.

Podľa portálu ChurchPop sa „mnohí užívatelia modlili za Libanon“ a „verili, že tento tvar v oblakoch je znamením nádeje pre krajinu“.

Poklona tvojmu krížu, Pane, a nech sa posvätí meno Pánovo, nech Pán chráni svojich verných všade,“ uviedol jeden z užívateľov.

Všetky moje modlitby sú s Libanonom a Palestínou. Nech náš Pán Ježiš Kristus čoskoro prinesie pokoj. ❤️🙏🏻 „Nebojte sa.“ Ján 14,27,“ pridal sa iný.

Vždy s nami 🤍 je znamenie ✝️,“ uviedol niekto ďalší.

Pripomienka na libanonskom nebi, že On je s nami v týchto časoch a vždy. Modlite sa za Libanon a všetkých našich ľudí,“ uviedol správca účtu @eastern_christians pri zdieľaní videa.

Panna Mária Libanonská, prosíme, prines mier na Blízky východ!

MG

Zdroj: ChurchPop, titulný ilustračný obrázok, zdroj – peoplesdispatch.org

PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 €
10 €
20 €
50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)