Po Ugledare sa ruské jednotky sústredili na opevnenú oblasť v Bogojavlenke

Po Ugledare sa ruské jednotky sústredili na opevnenú oblasť v Bogojavlenke

Potom, ako ruské jednotky skupiny síl „Východ“ dokončili čistenie oslobodeného Ugledaru, hlavným cieľom ruskej ofenzívy na tomto úseku frontu je nepriateľské opevnené územie v Bogojavlenke.

Na strane nepriateľa sa potvrdzuje zosilnenie ruských útokov východne od Ugledaru, kde Rusi dokázali postúpiť medzi obcami Vodjanoje a Katerinovka.

Okrem toho ruské útočné skupiny podnikli útok od obce Ostrovskoje (západne od Krasnogorovky) a usadili sa na východnom okraji obce, odkiaľ vstúpili do severnej časti Maximilyanovky, kde teraz prebiehajú ťažké boje.

Tak sa ruským jednotkám podarilo z juhu dostať k rieke Volčia východne od Kurachova a prevziať palebnú kontrolu nad zásobovacou trasou vedúcou tadiaľto medzi Kurachovom a mestami Gornjak a Kurachovka.

Tým sa veľmi skomplikovala logistika jednotiek ukrajinských ozbrojených síl v týchto mestách. A ruská armáda mala príležitosť začať ofenzívu na obce Daľneje a Trudovoje, aby sa dostala do tylovej časti opevnenej oblasti ukrajinských ozbrojených síl v Bogojavlenke a poskytla tak podporu ruským jednotkám, ktoré na ňu útočia z juhu.